Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ενημέρωση για την πορεία των ετοιμασιών για το συλλαλητήριο κατά του LNG

Δημοσιεύτηκε

στις

Έπιασε ήδη δουλειά η Συντονιστική Επιτροπή κατά του LNG και εξέδωσε και το πρώτο της δελτίο τύπου. Δείτε τι αναφέρει:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ LNG
Δελτίο Τύπου

Συνεδρίασαν χθες τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά του LNG στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, προκειμένου να καθορίσουν τους τομείς ευθύνης που αναλαμβάνουν και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα μέχρι τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου κατά της εγκατάστασης πλωτού σταθμού LNG στον κόλπο της Καβάλας. Στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση της Σ.Ε., εκπροσωπήθηκαν οι παρακάτω φορείς:
Ο Δήμος Καβάλας, με το δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, ο οποίος αποχώρησε εξαιτίας σοβαρής κοινωνικής υποχρέωσης, αφού προηγουμένως δήλωσε στους παρισταμένους πως υιοθετεί όποια ενέργεια αποφασιστεί κατά τη χθεσινή σύσκεψη, υπογραμμίζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου Καβάλας.
Η αντιπεριφέρεια Καβάλας, δια του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Γιώργου Γερομάρκου.
Το ΓΕΩΤΕΕ, δια του προέδρου του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας, Ζαφείρη Μυστακίδη, αλλά και του μέλους της διοίκησης και προέδρου του Συλλόγου Γεωπόνων, Θόδωρου Αμπελίδη.
Το Οικονομικό Επιμελητήριο, δια του εκπροσώπου του, Νίκου Καλαντζόπουλου .
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας, δια του μέλους της Διοικούσας Επιτροπής, Αλεξάνδρας Τσανάκα.
Η Συντονιστική Επιτροπή κατά των Δεξαμενών Υγρών Καυσίμων, δια των κ.κ. Λάζαρου Βασιλειάδη και Ηλία Ιωαννίδη.
Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης και Περιβάλλοντος Ν. Καρβάλης, δια του προέδρου του, Ηλία Παπαδόπουλου.
Η Οικολογική Κίνηση Καβάλας, δια του μέλους του Δ.Σ, Χρύσας Μάμαλη.
Αρχικά, επικυρώθηκε η ημερομηνία του συλλαλητηρίου, σύμφωνα με την επικρατέστερη πρόταση που κατατέθηκε στη σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης. Το συλλαλητήριο, με τη σύμφωνη γνώμη όλων, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 Ιουλίου και ώρα 11:00 στην πλατεία Ελευθερίας. Τα μέλη της Συντονιστικής όρισαν ομόφωνα ως επικεφαλής της Επιτροπής τον Λάζαρο Βασιλειάδη. Το κέντρο όλων των επιχειρήσεων – δράσεων ενόψει του συλλαλητηρίου θα είναι από σήμερα, Τρίτη, 17 Ιουνίου, το Τουριστικό Περίπτερο της «Δημωφέλεια» ( πρώην περίπτερο του ΕΟΤ). Ήδη, ο κ. Βασιλειάδης ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της «Δημωφέλεια» Στέλιο Σχοινάκη, προκειμένου ο δεύτερος, ως πολιτικός προϊστάμενος του ΝΠ, να συνεννοηθεί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την φιλοξενία της γραμματείας Επικοινωνίας του συλλαλητηρίου, που θα βρίσκεται στο χώρο από τις 08:00 το πρωί έως το βράδυ. Η Γραμματεία θα λειτουργεί με εθελοντές που προσφέρθηκαν να στηρίξουν διοικητικά την συντονίστρια του τομέα Επικοινωνίας του συλλαλητηρίου και εκπρόσωπο Τύπου της Συντονιστικής, Σίσσυ Ακοκαλίδου, η οποία προτάθηκε ομόφωνα από τη Συντονιστική Επιτροπή να στηρίζει επικοινωνιακά το συλλαλητήριο.
Ήδη κατατέθηκαν οι πρώτες προτάσεις για την καλύτερη δυνατή προβολή του συλλαλητηρίου που θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρόνο. Στόχος της Συντονιστικής είναι η καθημερινή ενημέρωση των πολιτών μέσω των ΜΜΕ, αλλά και η συνέγερση όλων των κοινωνικών ομάδων, προκειμένου το «ΟΧΙ στο LNG» να ακουστεί δυνατό και ενωτικό προς την κυβέρνηση και τη ΔΕΠΑ.
Ο. κ. Βασιλειάδης ανέγνωσε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο στη συνέχεια απεστάλη στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που δεν παρέστησαν στη χθεσινή σύσκεψη, και, συγκεκριμένα τους δημάρχους, σημερινούς και επερχόμενους των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας , καθώς και τους αντιπεριφερειάρχες, αντίστοιχα.
Από σήμερα, Τρίτη, 17 Ιουνίου, θα τεθεί σε λειτουργία η ιστοσελίδα «oxilngkavala.gr» στην οποία θα αναρτώνται όλες οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της Συντονιστικής , με στόχο την ενημέρωση της κοινωνίας, συλλόγων, σωματείων και συλλογικοτήτων. Θα ακολουθήσουν ενημερωτικές δράσεις, επιστημονικές ομιλίες, διαλέξεις, προβολή βίντεο, αλλά και συναντήσεις με επαγγελματικές τάξεις που άμεσα πλήττονται από την εν λόγω επένδυση, όπως αλιείς, κ.α. Να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ορίστηκαν υπεύθυνοι ανά τομέα, όπως για την εκτύπωση φυλλαδίων, αφισών, για την τοποθέτηση σταντς σε κεντρικά σημεία σε Καβάλα, Ν. Καρβάλη, Ν. Πέραμο, Κεραμωτή , όπου και θα συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών.
Καβάλα, 16/6/2014

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παράνομα 1 στα 4 τσιγάρα στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με την πανευρωπαϊκή μελέτη Stella της KPMG το 2018 καταναλώθηκαν στην Ελλάδα 3,9 δισεκ. παράνομα τσιγάρα, εκ των οποίων το 1,5 δισεκατομμύριο ήταν απομιμητικά σύμφωνα με την KPMG. Το ποσοστό είναι από τα μεγαλύτερα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Παρ’ όλα αυτά εκτεταμένο είναι το πρόβλημα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με την μελέτη, η οποία εκδόθηκε τον Ιούνιο 2019, στην Ευρωπαϊκή Ένωση (EE) καταναλώθηκαν 43,6 δισεκατομμύρια παράνομα τσιγάρα, ποσότητα ισοδύναμη σε μέγεθος με το σύνολο της νόμιμης αγοράς πωλήσεων τσιγάρων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστρίας και της Δανίας. H κατανάλωση παράνομων τσιγάρων το 2018 στην ΕΕ υπολογίζεται στο 8,6% της συνολικής κατανάλωσης. Η έρευνα της KPMG κατέγραψε ότι κατασκευάζονται περίπου 9,2 δισεκατομμύρια παράνομα τσιγάρα εντός της ΕΕ.

Η Πολωνία, η Τσεχία και η Ελλάδα είχαν τις περισσότερες εφόδους σε παράνομα εργοστάσια το 2018.Η μελέτη εντόπισε 33% αύξηση στα απομιμητικά τσιγάρα – το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταγραφεί ιστορικά – με την κατανάλωση να φτάνει στα 5,5 δισεκατομμύρια απομιμητικά τσιγάρα το 2018. Σε δεκαπέντε (15) από τις χώρες οι οποίες περιλαμβάνονται στη μελέτη, παρατηρήθηκε αύξηση στην κατανάλωση απομιμητικών τσιγάρων, με τον μεγαλύτερο όγκο να καταγράφεται στην Ελλάδα (1,5 δισεκ. τσιγάρα) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (0,9 δισεκ. τσιγάρα).

Ο τρόπος που δρουν οι εγκληματικές οργανώσεις.
Οι εγκληματικές οργανώσεις αποκτούν μέσω του διαδικτύου τεχνολογικά εξελιγμένο εξοπλισμό και αναλώσιμα. Για να αποφύγουν τους ελέγχους, τα παραπάνω αποστέλλονται μέσω των Ελευθέρων Ζωνών Εμπορίου, συνήθως από τη Μέση και Άπω Ανατολή. Με αυτό τον τρόπο στήνονται πιο γρήγορα και εύκολα τα παράνομα εργοστάσια τσιγάρων. Το ίδιο δίκτυο που χρησιμοποιείται για τα παράνομα τσιγάρα, χρησιμοποιείται και για άλλα παράνομα είδη όπως ναρκωτικά, ρούχα και φάρμακα.

*Η μελέτη Stella είναι μία ετήσια μελέτη η οποία εκτιμά το μέγεθος και την εξέλιξη της παράνομης αγοράς τσιγάρων στην ΕΕ. Η έκθεση ανατέθηκε στην KPMG από τη Philip Morris Products SA, και αφορά στη συγκέντρωση των δεδομένων για το 2018. Η μελέτη καλύπτει και τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μετωπική Παναγιωτόπουλου-Τζανακόπουλου για το προσφυγικό και την εσωτερική ασφάλεια

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι ένοπλες δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, ενώ τα σώματα ασφαλείας την εσωτερική ασφάλεια στη χώρα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε σχόλια που διατυπώθηκαν από τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρη Τζανακόπουλο, σχετικά με τη διαχείριση του Μεταναστευτικού.

«Εκτιμούμε πως η κατάσταση όπως εξελίσσεται, αποτελεί δυνητική απειλή για την ασφάλεια της χώρας, όχι ότι θα την αντιμετωπίσει ο στρατός», διευκρίνισε περαιτέρω ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F16, των Mirage και των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο υπερψηφίσθηκε από την ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθύμισε δε, στην αξιωματική αντιπολίτευση, ότι ο κυβερνητικός συνεταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος, είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2015 ότι «ο στρατός εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήρθε για να «δραπετεύσει» από την ευθύνη ή να την αποφύγει, αλλά αντιθέτως, με δουλειά και αποτελεσματικότητα θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Κίνδυνος για τη Δημοκρατία οι δηλώσεις Παναγιωτόπουλου
Ανατριχιαστική και κίνδυνο για τη Δημοκρατία χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τη δήλωση του υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πριν λίγες μέρες πάγωσε μόνος του για δύο ώρες τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία μέχρι να τον συνεφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα μας ενημέρωσε πως έχει λάβει εντολή ο στρατός να φροντίζει εκτός από τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και για την εσωτερική ασφάλεια!

»Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος στο Παρίσι την τελευταία φορά που ο στρατός «μεριμνούσε» για την εσωτερική ασφάλεια και να έχει ξεχάσει, αλλά τώρα οφείλει να πει ξεκάθαρα:

»Έχει δώσει ο ίδιος τέτοια εντολή στον Υπουργό του, όπως ανατριχιαστικά ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή;

»Εάν ναι, τα πράγματα είναι σοβαρά.

»Εάν όχι, να τον διαψεύσει το γρηγορότερο, γιατί παρόμοιες δηλώσεις αποτελούν κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία μας.»

Η επίμαχη δήλωση Παναγιωτόπουλου
Ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage, αναφέρθηκε στην παραγωγή ελληνικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), αλλά και σε αυτά που θα αποκτηθούν από τις ΗΠΑ, καθώς και στους τρόπους που αυτά θα είναι χρήσιμα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα UAV θα έχουν στρατηγικές-εποπτικές δυνατότητες από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Λιβύη. «Και μην μου πείτε ότι δεν πρέπει να ελέγχουμε την περιοχή μέχρι τη Λιβύη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και ότι πρέπει να πηγαίνουμε μόνο από τον Έβρο έως την Κρήτη» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στην ίδια τοποθέτηση, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε και στην κριτική για την κατάθεση τροπολογίας για τον «Εθνικό Συντονιστή» και τη θέσπιση Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων σε σχέση με το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Ο ίδιος σημείωσε ότι: «Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν φεύγει από το βάρος και την ευθύνη, αλλά έρχεται και αναλαμβάνει επιπλέον βάρος και όποια ευθύνη χρειαστεί προκειμένου να προασπίσει την Ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, αλλά και την Εσωτερική Ασφάλεια.

»Αυτό μας ζητήθηκε, αυτό κάνουμε και θα κάνουμε και άλλα εφόσον μας ζητηθούν. Και θα δείτε -αν επιδείξετε την υπομονή και την καλοπιστία- σε λίγο διάστημα από σήμερα, τι καλύτερη επίδοση θα υπάρχει όσον αφορά στον έλεγχο και των συνόρων και της Εσωτερικής Ασφάλειας» ήταν η επίμαχη δήλωση Παναγιωτόπουλου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πεδίο Μάχης η Βουλή | Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ σε τροπολογία του ΥΠΕΘΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Θέση Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος, καθώς και Ενιαίος Φορέας Επιτήρησης Συνόρων (ΕΝΦΕΣ) υπό την εποπτεία του ίδιου, συστήνονται με τροπολογία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίστηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, με στόχο τον βέλτιστο συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων.

Την τροπολογία του Εθνικού Συντονιστή για το μεταναστευτικό και τον Ενιαίο Φορέα Επιτήρησης Συνόρων υπερψήφισε η Νέα Δημοκρατία, ενώ η αντιπολίτευση σύσσωμη ψήφισε όχι. 

Τι προβλέπει η τροπολογία

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο Εθνικός Συντονιστής είναι μέλος της κυβέρνησης, υπαγόμενος απευθείας στον Πρωθυπουργό και μπορεί να είναι και υφυπουργός, ενώ ο ΕΝΦΕΣ έχει ως αποστολή τον έλεγχο και την επιτήρηση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της ελληνικής επικράτειας. Για τη στελέχωσή του μάλιστα επισημαίνεται ότι επιτρέπεται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης η απόσπαση πολιτικού και ένστολου προσωπικού από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη και διατίθενται για την εκπλήρωση του σκοπού του επανδρωμένα ή μη, πλωτά, χερσαία και εναέρια μέσα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παναγιωτόπουλος | Το Προσφυγικό είναι δυνητική απειλή για την χώρα, δεν θα την αντιμετωπίσει όμως ο στρατός

Δημοσιεύτηκε

στις

Απαντήσεις σε σχόλια του εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δημήτρη Τζανακόπουλου έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες όπως ανέφερε ο Υπουργός εγγυώνται την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, ενώ τα Σώματα Ασφαλείας την εσωτερική ασφάλεια στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα η σχετική απάντηση από πλευράς του Υπουργείου Άμυνας είναι η εξής : 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απάντησε σε σχόλια που διατυπώθηκαν από τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο σχετικώς με διαχείριση του Μεταναστευτικού διευκρινίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, ενώ τα Σώματα Ασφαλείας την εσωτερική ασφάλεια στη χώρα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε να μην παρερμηνευτούν οι δηλώσεις του υπογραμμίζοντας: «Εκτιμούμε πως η κατάσταση όπως εξελίσσεται αποτελεί δυνητική απειλή για την ασφάλεια της χώρας, όχι ότι θα την αντιμετωπίσει ο Στρατός». Υπενθύμισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι για να μην υπάρχει οποιαδήποτε παρεξήγηση, ο κυβερνητικός συνεταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2015

ότι «ο Στρατός εγγυάται την Εσωτερική Ασφάλεια της χώρας».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήρθε για να «δραπετεύσει» από την ευθύνη ή να την αποφύγει, αντιθέτως με δουλειά και αποτελεσματικότητα θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

REVOIL

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ