Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ενημέρωση για την πορεία των ετοιμασιών για το συλλαλητήριο κατά του LNG

Δημοσιεύτηκε

στις

Έπιασε ήδη δουλειά η Συντονιστική Επιτροπή κατά του LNG και εξέδωσε και το πρώτο της δελτίο τύπου. Δείτε τι αναφέρει:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ LNG
Δελτίο Τύπου

Συνεδρίασαν χθες τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά του LNG στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, προκειμένου να καθορίσουν τους τομείς ευθύνης που αναλαμβάνουν και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα μέχρι τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου κατά της εγκατάστασης πλωτού σταθμού LNG στον κόλπο της Καβάλας. Στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση της Σ.Ε., εκπροσωπήθηκαν οι παρακάτω φορείς:
Ο Δήμος Καβάλας, με το δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, ο οποίος αποχώρησε εξαιτίας σοβαρής κοινωνικής υποχρέωσης, αφού προηγουμένως δήλωσε στους παρισταμένους πως υιοθετεί όποια ενέργεια αποφασιστεί κατά τη χθεσινή σύσκεψη, υπογραμμίζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου Καβάλας.
Η αντιπεριφέρεια Καβάλας, δια του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Γιώργου Γερομάρκου.
Το ΓΕΩΤΕΕ, δια του προέδρου του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας, Ζαφείρη Μυστακίδη, αλλά και του μέλους της διοίκησης και προέδρου του Συλλόγου Γεωπόνων, Θόδωρου Αμπελίδη.
Το Οικονομικό Επιμελητήριο, δια του εκπροσώπου του, Νίκου Καλαντζόπουλου .
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας, δια του μέλους της Διοικούσας Επιτροπής, Αλεξάνδρας Τσανάκα.
Η Συντονιστική Επιτροπή κατά των Δεξαμενών Υγρών Καυσίμων, δια των κ.κ. Λάζαρου Βασιλειάδη και Ηλία Ιωαννίδη.
Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης και Περιβάλλοντος Ν. Καρβάλης, δια του προέδρου του, Ηλία Παπαδόπουλου.
Η Οικολογική Κίνηση Καβάλας, δια του μέλους του Δ.Σ, Χρύσας Μάμαλη.
Αρχικά, επικυρώθηκε η ημερομηνία του συλλαλητηρίου, σύμφωνα με την επικρατέστερη πρόταση που κατατέθηκε στη σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης. Το συλλαλητήριο, με τη σύμφωνη γνώμη όλων, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 Ιουλίου και ώρα 11:00 στην πλατεία Ελευθερίας. Τα μέλη της Συντονιστικής όρισαν ομόφωνα ως επικεφαλής της Επιτροπής τον Λάζαρο Βασιλειάδη. Το κέντρο όλων των επιχειρήσεων – δράσεων ενόψει του συλλαλητηρίου θα είναι από σήμερα, Τρίτη, 17 Ιουνίου, το Τουριστικό Περίπτερο της «Δημωφέλεια» ( πρώην περίπτερο του ΕΟΤ). Ήδη, ο κ. Βασιλειάδης ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της «Δημωφέλεια» Στέλιο Σχοινάκη, προκειμένου ο δεύτερος, ως πολιτικός προϊστάμενος του ΝΠ, να συνεννοηθεί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την φιλοξενία της γραμματείας Επικοινωνίας του συλλαλητηρίου, που θα βρίσκεται στο χώρο από τις 08:00 το πρωί έως το βράδυ. Η Γραμματεία θα λειτουργεί με εθελοντές που προσφέρθηκαν να στηρίξουν διοικητικά την συντονίστρια του τομέα Επικοινωνίας του συλλαλητηρίου και εκπρόσωπο Τύπου της Συντονιστικής, Σίσσυ Ακοκαλίδου, η οποία προτάθηκε ομόφωνα από τη Συντονιστική Επιτροπή να στηρίζει επικοινωνιακά το συλλαλητήριο.
Ήδη κατατέθηκαν οι πρώτες προτάσεις για την καλύτερη δυνατή προβολή του συλλαλητηρίου που θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρόνο. Στόχος της Συντονιστικής είναι η καθημερινή ενημέρωση των πολιτών μέσω των ΜΜΕ, αλλά και η συνέγερση όλων των κοινωνικών ομάδων, προκειμένου το «ΟΧΙ στο LNG» να ακουστεί δυνατό και ενωτικό προς την κυβέρνηση και τη ΔΕΠΑ.
Ο. κ. Βασιλειάδης ανέγνωσε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο στη συνέχεια απεστάλη στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που δεν παρέστησαν στη χθεσινή σύσκεψη, και, συγκεκριμένα τους δημάρχους, σημερινούς και επερχόμενους των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας , καθώς και τους αντιπεριφερειάρχες, αντίστοιχα.
Από σήμερα, Τρίτη, 17 Ιουνίου, θα τεθεί σε λειτουργία η ιστοσελίδα «oxilngkavala.gr» στην οποία θα αναρτώνται όλες οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της Συντονιστικής , με στόχο την ενημέρωση της κοινωνίας, συλλόγων, σωματείων και συλλογικοτήτων. Θα ακολουθήσουν ενημερωτικές δράσεις, επιστημονικές ομιλίες, διαλέξεις, προβολή βίντεο, αλλά και συναντήσεις με επαγγελματικές τάξεις που άμεσα πλήττονται από την εν λόγω επένδυση, όπως αλιείς, κ.α. Να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ορίστηκαν υπεύθυνοι ανά τομέα, όπως για την εκτύπωση φυλλαδίων, αφισών, για την τοποθέτηση σταντς σε κεντρικά σημεία σε Καβάλα, Ν. Καρβάλη, Ν. Πέραμο, Κεραμωτή , όπου και θα συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών.
Καβάλα, 16/6/2014

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σπιρτζης | Οσες παραχωρήσεις έγιναν από το ΤΑΙΠΕΔ στο Λιμάνι της Καβάλας έγιναν με πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη συζητήθηκε και η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Απόστολος Παύλος.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καβάλας μετέφερε ότι θα πρέπει αρμόδιος για τα θέματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού να είναι ο δήμος και όχι κάποιος ιδιώτης ενώ όσον αφορά τις παραχωρήσεις του ΤΑΙΠΕΔ ο πρώην Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι όποιες παραχωρησεις υπάρχουν από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι στιγμής έγιναν μετά από πολλές πιέσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αιτημα Μουριάδη σε Νοτοπούλου-Σπίρτζη να μην περνούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αφορμή την απόρριψη του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της περιοχής της συνοικίας της Παναγίας Καβάλας από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Καβαλας αλλά και την έγκριση του συγκεκριμένου προγράμματος στο Δήμο Χαλανδρίου δ(σχετικά εδώ) ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης μετέφερε ως αίτημα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστο Σπίρτζη κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στην Καβάλα τα συγκεκριμένα προγράμματα ΕΣΠΑ που δεν εγκρίνονται να μην περνούν από το δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε να προχωρούν κανονικά χωρίς αντιδράσεις όταν είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πώς σχετικά με την συγκεκριμένη πρόταση η πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου δεν φαίνεται να συμφώνησε με τον Δήμαρχο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μουριαδης σε Νοτοπούλου | Σφάλμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη γέφυρα το πληρώνουμε ακόμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Πραγματοποιείται αυτήν την ώρα συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου και Χρήστου Σπίρτζη με τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη στο Δημαρχείο Καβάλας.

Μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζητούνται ειναι και αυτό της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο της Καβάλας όπου ο Δήμαρχος μετέφερε στην πρώην Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου πώς ένα σφάλμα της προηγούμενης διοίκησης του δήμου το πληρώνει ακόμα ο Δήμος Καβάλας αναφερόμενος φυσικά στο γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όχι στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να αποκατασταθεί η γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο.

Μρταξύ άλλων ο πρώην υπουργός υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι σε συνολικότερο βαθμό η Περιφέρεια έχει πρόβλημα με τις γέφυρες δίνοντας το παράδειγμα της γέφυρας του Ιάσμου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κατερίνα Νοτοπούλου | Η κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχέδιο στον τουρισμό μετά την πανδημία

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην Καβάλα βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουλίου 2020 η πρώην Υπουργός Τουρισμού και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου μαζί με τον πρώην υπουργό Υποδομών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν μία σειρά επαφών με τους τοπικούς φορείς αλλά και να συνομιλήσουν με επαγγελματίες για τα θέματα που τους απασχολούν.

Μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στο δημαρχείο Καβάλας η πρώην Υπουργός Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τον τουρισμό μετά την πανδημία.

Όσον αφορά το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας η κ.  Νοτοπούλου επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν εξήγησε ποτέ γιατί έκλεισε ενώ όσον αφορά τα τεστ τα οποία πραγματοποιούνται στους Βαλκάνιους τουρίστες ίδια τόνισε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πολιτες δεύτερης κατηγορίας όσοι έρχονται από τα Βαλκάνια.

Περισσότερα στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ENA CHANNEL στις 22:00  το βράδυ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ