Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης αναμένει το ΔΝΤ

Η οικονομική ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο εντός του 2014.Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, που καταγράφονται στην έκθεση του World Economic Outlook Update, αναμένεται η ανάκαμψη να ενισχυθεί με ρυθμό ανάπτυξης από 3% το 2013, σε 3,7% το 2014, ενώ στην έκθεση του περασμένου Οκτωβρίου προβλεπόταν ανάπτυξη για 3,6%. Για το 2015 προβλέπεται ανάπτυξη 3,9%.Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι η διεθνής οικονομική δραστηριότητα και το εμπόριο έχουν ενισχυθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 και ότι στις ανεπτυγμένες οικονομίες ενισχύθηκε η ζήτηση.

Για την Ευρωζώνη, προβλέπεται ότι θα υπάρξει ανάπτυξη σε 1% το 2014 και 1,4% το 2015, στις ΗΠΑ 2,8% και στην Κίνα 7,5%. Ενθαρρυντικές είναι οι προβλέψεις για την Βρετανία, η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί με 2,4%, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης που σημείωνε 1,8%.

Ειδικά για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, σημειώνεται ότι η κατάσταση συνεχίζει να είναι ανησυχητική. Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι προβλέπεται “θετικός ρυθμός ανάπτυξης για το 2014, αλλά η αύξηση αυτή είναι εύθραυστη», προσθέτοντας ότι από τη μια πλευρά, οι εξαγωγές είναι ισχυρές και από την άλλη πλευρά, η εσωτερική ζήτηση είναι αδύναμη.

Επίσης, το ΔΝΤ κάνει αναφορά και σε “κινδύνους» που εξακολουθούν να υπάρχουν και που οφείλονται στον χαμηλό πληθωρισμό στις ανεπτυγμένες οικονομίες και κυρίως στην Ευρωζώνη.

Την έκθεση παρουσίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέρ Μπλανσάρ, ο οποίος ανέλυσε τις εκτιμήσεις του Ταμείου, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές σε “ρίσκα» στο χώρο της Ευρωζώνης. “Η ανάπτυξη θα μετατοπιστεί από τις αναδυόμενες αγορές στις προηγμένες οικονομίες το διάστημα 2014-15», όπως είπε.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παραμένουν σε προσιτές τιμές τα οικοδομικά υλικα την άνοιξη του 2024

Παρόλες τις ανατιμήσεις που έχουν μπεί σε όλα τα Ελληνικά νοικοκυριά τους τελευταίους μήνες, οι περισσότεροι φέτος την άνοιξε κάνουν αρκετά έργα και κυριώς καλωπισμό του χώρους τους μετά απο αρκετά χρόνια. Όλα όμως όπως λέει ιδιοκτήτης καταστήματος με οικοδομικά υλικά με μέτρο, με τα περισσότερα έργα να περιορίζονται στους κήπους και στις αυλές.

Όσον αφορά την τιμή των οικοδομικών υλικών και αυτά όπως όλα τα άλλα προϊοντα παρουσιάζουν άυξηση τιμής, με την αύξηση αυτή να φτάνει και το 20%.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Προβλήματα στισ παραγωγές της Π.Ε. Καβάλας έφερε η κλιματική αλλαγή

Aρκετά προβλήματα έχει φέρει η κλιματική αλλαγή που επικρατεί τα τελευταία έτη στο κλάδο των αγροτών και κυριώς στους παραγωγούς. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τους ίδιους λόγω του ήπιου χειμώνα και τις ανύπαρκτης άνοιξης οι παραγωγές τους επωμίζονται μεγάλες ζημιές, όπως είναι η ακαρπία. Το φαινόμενο αυτό μάλιστα θα φέρει και πρόβλημα και στους καταναλωτές καθώς η ακαρπία θα φέρει λιγότερα προϊόντα στους πάγους των λαϊκών αγορών  αλλά και αυξημένες τιμές.

 

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ | Προγραμματισμένες καταβολές 95 εκατ. ευρώ σε 94.000 δικαιούχους

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), 93.887 δικαιούχοι θα μοιρασθούν συνολικά 94.754.700 ευρώ από σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

  • Από τον e-ΕΦΚΑ από τις 15 έως 19 Απριλίου θα καταβληθούν 27.800.000 ευρώ σε 1.130 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • Στις 15 Απριλίου θα καταβληθούν για παροχές τ.ΟΑΕΕ 214.439 ευρώ σε 202 δικαιούχους.
  • Στις 18 Απριλίου θα καταβληθούν για Επιδόματα Μητρότητας, Κυοφορίας, Ασθενείας, Ατυχήματος, Έξοδα Κηδείας 13.240.261 ευρώ σε 29.455 δικαιούχους.

Από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν:

  • 21 εκατ. ευρώ σε 35.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
  • 21 εκατ. ευρώ σε 22.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
  • 8 εκατ. ευρώ σε 100 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».
  • 2 εκατ. ευρώ σε 4.000 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.
  • 1,5 εκατ. ευρώ σε 2000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en