Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνική Πρεσβεία στις ΗΠΑ για Αλεξανδρούπολη- Ένας νέος κόμβος ενέργειας και μεταφορών για την Ελλάδα

Την τεράστια σημασία και γεωπολιτική θέση της Αλεξανδρούπολης στον ενεργειακό αλλά και μεταφορικό χάρτη της Ελλάδας και της Ευρώπης, επισημαίνει σε άρθρο του το Greece In America , το επίσημο ενημερωτικό δελτίο της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον.Συγκεκριμένα, στην αναφορά για την περιοχή μας και ιδιαίτερα την Αλεξανδρούπολη, τονίζεται ότι:
“Η μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Αλεξανδρούπολη, εξελίσσεται σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο και πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας, ενισχύοντας την πολυδιάστατη συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Το λιμάνι της πόλης, σε στρατηγική τοποθεσία στα ανατολικότερα σύνορα Ελλάδας και ΕΕ, στο σημείο συνάντησης δύο ηπείρων, προσφέρει εξαιρετικά πλεονεκτήματα για τη μετατροπή της περιοχής σε σημαντικό ενεργειακό, logistics και κέντρο μεταφορών. Άμεσα συνδεδεμένο με την Εγνατία Οδό και το σιδηροδρομικό δίκτυο και μόλις 3 μίλια από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, ο τερματικός σταθμός φορτίου του λιμανιού διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να λειτουργήσει ως ο κύριος συγκοινωνιακός κόμβος της περιοχής.
Κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι και αυτό συνολικά εξυπηρετεί το νέο όραμα για τη χώρα μας. Μια χώρα διασυνδεδεμένη, με ισχυρή αμυντική ικανότητα, κυρίαρχη, με λαμπρό οικονομικό μέλλον σε μια ευημερούσα Ευρώπη».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Με 950 επιβάτεσε έφτασε το πλοίο ¨ARTANIA” στην Καβάλα

Άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο γεμάτο με επιβάτες έφτασε το πρωί της Τετάρτης 25 Μαΐου, στο λιμάνι  της Καβάλας. Πιο συγκεκριμένα, το κρουαζιερόπλοιο ARTANIA, φιλοξενεί πάνω από 950 επιβάτες οι οποίοι είχαν αρκετές ελεύθερες ώρες στην διάθεση τους για να κάνουν μια βόλτα στην Καβάλα.

Όπως δηλώνει στο Ena Channel, o πρόεδρος του Eπιμελητηρίου Καβάλας φέτος στο λιμάνι της Καβάλας θα φτάσουν πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια με τους επισκέπτες να ενισχύουν την τοπική οικονομία.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Επιστημονική Ομάδα ΑΜΚΕ | Εκδηλώσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης αγροτών

Πρόγραμμα των πρώτων εκδηλώσεων υλοποίησης του έργου με τίτλο: “Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αγροτών σχετικά με την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και τη Διαχείριση των Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών στον Δήμο Δοξάτου”

Η Επιστημονική Ομάδα ΑΜΚΕ “Οψόμεθα εις Φιλίππους” σας ενημερώνει για τον προγραμματισμό των δεύτερων εκδηλώσεων του έργου “Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και Διαχείριση Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών στον Δήμο Δοξάτου” το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Μέτρου 19 «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD/LEADER», Υπομέτρο 19.2: «Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων υπό την τοπική στρατηγική ανάπτυξης για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα» του ΠΑΑ 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το έργο υλοποιείται με την τεχνική υποστήριξη της ΠΥΘΙΑ Κοιν.Σ.Επ. και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Δοξάτου, του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας (ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου).

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις:

● Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00, στον πολυχώρο Il Nido, στον Άγιο Αθανάσιο

● Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00, στο καφενείο «Το Παραδοσιακόν» στο Καλαμπάκι

● Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00, στο καφενείο Πατσιά στην Αγία Παρασκευή

Σας υπενθυμίζουμε ότι το περιεχόμενο των εν λόγω ενημερώσεων – περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των αγροτών, αναλυτικότερα θα περιλαμβάνει τα παρακάτω κεφάλαια α) Περιβαλλοντική αξία και ιδιαιτερότητες της περιοχής, β) Πιέσεις στο περιβάλλον από την αγροτική δραστηριότητα, γ) Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων και αποθήκευσή τους, δ) Ασφάλεια χρήσης και μέσα προστασίας γεωργικών φαρμάκων ε) Καινοτόμα συστήματα διαχείρισης των γεωργικών φαρμάκων (π.χ. HELIOSEC, ΚΤΕΟ ψεκαστικών κ.α.), στ) Ενημέρωση για την αποτροπή της καύσης των υπολειμμάτων των καλλιεργειών, ζ) Σωστή διαχείριση των κενών δοχείων φυτοπροστατευτικών προϊόντων από τους αγρότες κ.α. σχετικά θέματα.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους το επιθυμούν.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | «ΕΝΦΙΑ στην Π.Ε. Καβάλας: 9.838.022 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2018»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, για τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ, έκανε την εξής δήλωση:

«Με τη νέα γενναία μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ που έκανε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη 8 στους 10 συμπολίτες μας θα πληρώνουν στο εξής μικρότερο
φόρο για τα ακίνητά τους.

Η προεκλογική μας δέσμευση για συνολική ελάφρυνση κατά 30% της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας υπερκαλύφθηκε, σε συνέχεια μιας σειράς άλλων
αντίστοιχων πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, όπως οι μικρότεροι φορολογικοί συντελεστές, η αναστολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης αρχικά στον ιδιωτικό τομέα και ο μηδενισμός του φόρου στις γονικές παροχές.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι εμφανής και στην Π.Ε. Καβάλας, όπως αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, οι Καβαλιώτισσες και οι Καβαλιώτες κατέβαλαν για το συγκεκριμένο φόρο:

Το 2018 το συνολικό ποσό των 27.743.187 ευρώ.

Το 2019 το συνολικό ποσό των 21.462.605 ευρώ.

Το 2020 το συνολικό ποσό των 21.711.003 ευρώ.

Το 2021 το συνολικό ποσό των 22.138.293 ευρώ.

Το 2022 θα καταβάλλουν το συνολικό ποσό των 17.905.164 ευρώ.

Δηλαδή, με τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, οι κάτοικοι της Π.Ε. Καβάλας θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 9.838.022 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2018 και 4.233.129 ευρώ λιγότερα από πέρυσι. Παρά τις δυσκολίες και τα πολλά εμπόδια, η Κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες. Οι υποσχέσεις μας γίνονται πράξη και συνεχίζουμε».

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: