Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ελληνική Αστυνομία | Ιδρύει Τμήμα Προστασίας Ζώων

Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας μετριέται στις συμπεριφορές, που έχει απέναντι στους αδυνάτους. Η ελληνική πολιτεία φαίνεται αποφασισμένη να κάνει γοργά βήματα και να καλύψει χαμένο έδαφος για την αποτελεσματική  προστασία των ζώων  και ιδρύει  το «Τμήμα Προστασίας Ζώων» στην Ελληνική Αστυνομία. Στόχος του νεοσύστατου τμήματος είναι να συνεισφέρει τα μέγιστα στην μείωση των θλιβερών περιστατικών κακοποίησης και θανάτωσης ζώων που δυστυχώς παρατηρούνται στη χώρα. Η σύσταση του συγκεκριμένου τμήματος ήταν πάγιο αίτημα της φιλοζωικής κοινότητας.

Η βασική του αρμοδιότητα θα είναι η παρακολούθηση των υποθέσεων παραμέλησης, κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, ωστόσο το συγκεκριμένο Τμήμα είναι επιφορτισμένο με πολλές άλλες ευθύνες. Θα εποπτεύει  και θα συντονίζει τις περιφερειακές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ για την ορθή εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Θα προτείνει και θα προετοιμάζει νομοθετικές ρυθμίσεις, θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται στατιστικά στοιχεία για κάθε περιστατικό κακοποίησης ζώων. Το Τμήμα θα μελετά μέτρα πρόληψης και καταστολής, επίσης θα αξιολογεί επιστημονικές και τεχνικές μεθόδους που εφαρμόζονται τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και διεθνές επίπεδο.

Η εκπαίδευση θα είναι συνεχής

Τα μέλη του τμήματος θα εκπαιδεύονται και θα επιμορφώνονται συνεχώς μέσω σεμιναρίων, ημερίδων κ.α., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α. ή και συναρμόδιους Φορείς και Αρχές σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Παράλληλα θα αναπτύσσονται δράσεις και πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Το εν λόγω τμήμα δεν θα συνεργάζεται μόνο με όλες τις συναρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες, αλλά και με τα αντίστοιχα τμήματα σε χώρες του εξωτερικού. Στόχος θα είναι ο σχεδιασμός δράσεων, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στο ζήτημα της προστασίας των ζώων.

Η αποτελεσματική λειτουργία του νεοσύστατου Τμήματος είναι το βασικό στοίχημα των ατόμων που το στελεχώνουν. Άλλωστε όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως η βία προς τα ζώα προηγείται της διαπροσωπικής επιθετικότητας και προετοιμάζει το έδαφος για άλλες βίαιες συμπεριφορές. Σε καμία περίπτωση ούτε η κοινωνία, μα ούτε και η πολιτεία θα πρέπει να επιδείξει την οποιαδήποτε ανοχή.

Πηγη: mypet.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τράγος έκανε βόλτες στην περιοχή της Καλαμίτσας

Ένας τράγος έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή της Καλαμίτσας και της Κηπούπολης το μεσημέρι της Πέμπτης.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Δήμος Παγγαίου τίμησε τον Ιωάννη Μελισσανίδη

Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, ο Δήμος Παγγαίου, βράβευσε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2022 τον χρυσό ολυμπιονίκη στην ενόργανη γυμναστική στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το 1996, Ιωάννη Μελισσανίδη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Α. Ιωσηφίδου | Θα είμαι υποψήφια για δήμαρχος Καβάλας

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Α. Ιωσηφίδου για Δήμαρχος στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές

Τους τελευταίους μήνες, μια ομάδα ανθρώπων που αντιλαμβάνονται την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Καβάλας εξαιτίας των
συνεχών αδιεξόδων που δημιουργεί η σημερινή διοίκηση, εργάστηκε πάνω στην δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης ικανής να ανταποκριθεί στα
κελεύσματα της εποχής και στις ανάγκες του δήμου μας.

Σήμερα η προετοιμασία αυτή ολοκληρώθηκε και με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούμε όλους στην επίσημη παρουσίαση της δημοτικής μας παράταξης
η οποία θα γίνει την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 19:30 στον χώρο του πρώην εντευκτηρίου του ΝΟΚ (νυν FRIENDS).

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: