Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελέγχονται ποινικά τα μέλη της ΕΕΑ και ο Αυγενάκης

image_print

Από τις 7 Οκτωβρίου 2020 εκκρεμεί στο Πταισματοδικείο Αθηνών η δικογραφία για την ΕΕΑ και τον υφυπουργό Αθλητισμού, όπως αποκάλυψε η “Δίκη στο Open”.

Η εισαγγελέας Σαπφώ Κατσανάκη ελέγχει αν διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα από τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και από τον Λευτέρη Αυγενάκη.   

Διερευνώνται παραβάσεις που σχετίζονται με την επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων βάσει του νόμου 4624/2019 (άρθρο 38 παρ. 1). Επικουρικά η Εισαγγελία διερευνά τυχόν ύπαρξη ποινικών αδικημάτων βάσει του νόμου 4557/2018 (άρθρο 49, παρ. 7). 

Με την υπόθεση συσχετίσθηκε η καταγγελία του αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ Γιώργου Παναγόπουλου για απόπειρα δωροδοκίας του μέλους της ΕΕΑ Ηλία Αρκούδη.

Πηγή: dikisports.blogspot.com

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέρρες: Ξεκινά το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε1 στο τένις

Αφίσα του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ε1 τένις που θα διεξαχθεί στις Σέρρες από 27 έως 31 Ιουλίου 2026.
image_print

Στις Σέρρες θα χτυπήσει από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου 2026 η «καρδιά» του ελληνικού τένις, με τη διοργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος επιπέδου Ε1 για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 12 και 14 ετών.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών, με τη συμμετοχή περισσότερων από 185 αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα. Οι αγώνες αναμένεται να προσφέρουν υψηλού επιπέδου θέαμα, καθώς συγκεντρώνουν κορυφαία ονόματα των μικρών ηλικιακών κατηγοριών του ελληνικού τένις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενσωμάτωση του Babolat Cup στη διοργάνωση. Μέσα από τη συνεργασία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης με τη Babolat Greece, ο αθλητής και η αθλήτρια της κατηγορίας των 12 ετών που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους διεθνείς τελικούς του Babolat Cup.

Οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2026 στις εγκαταστάσεις της Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα, με τα έξοδα συμμετοχής να καλύπτονται από τη Babolat Greece.

Στη σχετική βαθμολογία θα προσμετρήσουν δύο διοργανώσεις:

  • 27–31 Ιουλίου 2026: Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών, 3ο Ε1
  • 16–20 Οκτωβρίου 2026: Λάρισα, 5ο Ε1

Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Δήμος Σερρών.

Τη διοργάνωση στηρίζουν οι εταιρείες ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΝΕΚΤΑΡ Α.Ε., Babolat Greece, Elpida Resort and Spa, Μεράκι, Λιθογραφική, Ονειροικείν Κατασκευαστική, Interaction Α.Ε. και Eurodoor Wood.

Ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών καλεί τους φίλους του αθλήματος να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να στηρίξουν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών και αθλητριών.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ: Επέστρεψε ο Λεονάρντο μετά από 14 χρόνια – Ο νέος ρόλος του στην Ένωση

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λεονάρντο κατά την επιστροφή του στις ακαδημίες της Ένωσης
image_print

Επιστροφή στην ΑΕΚ για τον Λεονάρντο

Στην ΑΕΚ επέστρεψε έπειτα από 14 χρόνια ο Λεονάρντο, αυτή τη φορά όχι ως ποδοσφαιριστής, αλλά ως μέλος του προπονητικού επιτελείου των ακαδημιών της ομάδας.

Ο 39χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα της Ένωσης από το 2009 έως το 2012, ανέλαβε καθήκοντα συνεργάτη του προπονητή της ομάδας Κ17, Πέτρου Κοντοβράκη.

Η επιστροφή του γνωστοποιήθηκε μέσω ανάρτησης των ακαδημιών της ΑΕΚ.

Ο νέος ρόλος του στις ακαδημίες

Ο Λεονάρντο θα ενταχθεί στο τεχνικό επιτελείο της Κ17 και θα συμμετέχει στην καθημερινή δουλειά με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Ένωσης.

Η παρουσία του στις ακαδημίες αναμένεται να προσφέρει εμπειρίες από την πολυετή αγωνιστική του πορεία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, γνωρίζει καλά την ΑΕΚ και το περιβάλλον του συλλόγου, καθώς είχε συνδεθεί ιδιαίτερα με την ομάδα κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του θητείας.

Η πορεία του στην Ελλάδα

Ο Λεονάρντο ήρθε σε νεαρή ηλικία στην Ελλάδα και αρχικά αγωνίστηκε με τη φανέλα του Θρασύβουλου.

Ακολούθησε η μετακίνησή του στον Λεβαδειακό, όπου έπαιξε από το 2007 έως το 2009, πριν πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα της καριέρας του και υπογράψει στην ΑΕΚ.

Με την κιτρινόμαυρη φανέλα πραγματοποίησε αρκετές αξιόλογες εμφανίσεις και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους της ομάδας.

Η καριέρα του στο εξωτερικό

Το 2012 αποχώρησε από την ΑΕΚ για την Τζεονμπούκ της Νότιας Κορέας, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε επίσης σε ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, της Κίνας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποκτώντας εμπειρίες από διαφορετικά πρωταθλήματα.

Ο Λεονάρντο αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2022 και επέστρεψε στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση.

Τέσσερα χρόνια αργότερα επιστρέφει στην ΑΕΚ, ξεκινώντας πλέον τη διαδρομή του από προπονητικό πόστο και με επίκεντρο την ανάπτυξη των νεαρών ποδοσφαιριστών της Ένωσης.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πιερρακάκης: Νέα εποχή για το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, η δημόσια περιουσία είναι περιουσία όλων των Ελλήνων

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης στην τελετή παράδοσης του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά.
image_print

Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά περνά επισήμως από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με στόχο την ενίσχυση του αθλητικού του χαρακτήρα και την αξιοποίηση της εγκατάστασης προς όφελος των αθλητών και των διεθνών διοργανώσεων.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, του ελληνικού αθλητισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ διοργανώθηκε από το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο (Hellenic Growth Fund) και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Κατά την ομιλία του, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι η δημόσια περιουσία πρέπει να αξιοποιείται ανάλογα με τον σκοπό που υπηρετεί, σημειώνοντας πως το Κωπηλατοδρόμιο αποτελεί μια εγκατάσταση που οφείλει να παραμείνει στην υπηρεσία του αθλητισμού.

Όπως ανέφερε, η μεταβίβαση της εγκατάστασης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ενιαίο σχεδιασμό, καλύτερη λειτουργία και περαιτέρω ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ υπενθύμισε ότι το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού τόσο στον υγρό στίβο όσο και στις υπόλοιπες υποδομές.

Ο κ. Πιερρακάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην αξία της ολυμπιακής κληρονομιάς, επισημαίνοντας ότι οι εγκαταστάσεις αποκτούν πραγματική σημασία όταν συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται και να υπηρετούν τις επόμενες γενιές αθλητών.

Ακολουθεί η ομιλία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη:

Αγαπητοί Ολυμπιονίκες, αθλήτριες και αθλητές, προπονητές, άνθρωποι του ελληνικού αθλητισμού,

Κυρίες και κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Κυρίες και κύριοι,

Φίλες και φίλοι

Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι σήμερα εδώ, σε έναν χώρο όπου η Ελλάδα έχει ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές. Έναν χώρο που συμβολίζει την καθημερινή προσπάθεια των αθλητών, την πειθαρχία και την επιμονή που απαιτείται για να φτάσει κανείς ψηλά.

Σήμερα ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, με τη μεταβίβασή του από το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Και αυτή η επιλογή έχει ευρύτερη σημασία.

Η δημόσια περιουσία είναι περιουσία όλων των Ελλήνων. Κάθε στοιχείο της έχει αξία, αλλά δεν έχουν όλα την ίδια αποστολή. Ούτε μπορεί η αξιοποίησή τους να ακολουθεί μία και μοναδική συνταγή.

Υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να κινητοποιήσουν επενδύσεις, να γεννήσουν ανάπτυξη και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Υπάρχουν άλλα, που αποκτούν μεγαλύτερη αξία όταν υπηρετούν έναν σταθερό δημόσιο σκοπό: την παιδεία, τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον, τον αθλητισμό.

Η σωστή διαχείριση της δημόσιας περιουσίας βρίσκεται στο να μπορείς να κάνεις σωστά αυτή τη διάκριση: στην ικανότητα να γνωρίζεις τι έχεις στα χέρια σου, ποια είναι η πραγματική του αξία και ποια επιλογή μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα το δημόσιο συμφέρον.

Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Πρόκειται για μια Ολυμπιακή υποδομή διεθνών προδιαγραφών, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά – Μαραθώνα, σε μια περιοχή που αποτελεί τμήμα του δικτύου Natura 2000 και προστατεύεται από ένα ιδιαίτερα αυστηρό θεσμικό πλαίσιο.

Ο χαρακτήρας και ο προορισμός αυτού του χώρου είναι εκ των πραγμάτων σαφείς. Εδώ προπονούνται αθλητές και εθνικές ομάδες που τιμούν το εθνόσημο. Εδώ φιλοξενούνται αγώνες. Εδώ συναντώνται καθημερινά ο πρωταθλητισμός, ο αθλητισμός και ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.

Η καλύτερη αξιοποίηση αυτού του χώρου είναι, επομένως, να του δώσουμε τις προϋποθέσεις να κάνει ακόμη καλύτερα αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε: Να υπηρετεί τον αθλητισμό. Να προσφέρει σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες προπόνησης. Να ανοίγει τον δρόμο σε περισσότερους νέους ανθρώπους. Να φιλοξενεί σημαντικές ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις. Και όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Σχοινιά.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης (Α) συνομιλεί με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο (2Α) στην τελετή παράδοσης του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που διοργανώνεται από το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο (Hellenic Growth Fund) και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ETAΔ), στον Σχοινιά, Τρίτη 21 Ιουλίου 2026. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Με αυτή τη λογική κινήθηκε και το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο. Με στρατηγική, τεκμηρίωση και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε σήμερα η σκυτάλη να περάσει στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού και να υπάρξει ένας ενιαίος σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια.

Η νέα αυτή σελίδα ξεκινά πάνω σε μια σημαντική βάση.

Το τελευταίο διάστημα, το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο ανακαινίστηκε και εκσυγχρονίστηκε. Έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις στον υγρό στίβο και στις υπόλοιπες υποδομές του, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια και συνολικά τις συνθήκες που προσφέρει.

Σήμερα παραδίδεται ένας χώρος ανανεωμένος και καλύτερα προετοιμασμένος για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των αθλητών που προπονούνται εδώ καθημερινά και στις απαιτήσεις σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων.

Και όταν μιλάμε για μια Ολυμπιακή εγκατάσταση, η συζήτηση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερο βάρος.

Το 2004 η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να αναλάβει και να φέρει εις πέρας ένα εγχείρημα παγκόσμιας εμβέλειας. Διοργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι άφησαν το αποτύπωμά τους στην Ιστορία και δημιούργησε υποδομές υψηλού επιπέδου που έκαναν όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες υπερήφανους.

Είκοσι και πλέον χρόνια μετά, το ερώτημα είναι τι κάνουμε με αυτή την κληρονομιά. Και η απάντηση βρίσκεται στη ζωή που συνεχίζει να υπάρχει μέσα σε αυτούς τους χώρους.

Η αξία μιας Ολυμπιακής υποδομής κρίνεται στον χρόνο. Όταν τα φώτα της μεγάλης διοργάνωσης έχουν πια σβήσει και οι εξέδρες δεν είναι πια γεμάτες από θεατές από όλο τον κόσμο, τότε μένουν οι αθλητές και οι προπονητές. Οι νέοι που κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Οι άνθρωποι που εργάζονται καθημερινά. Οι προπονήσεις που συνεχίζονται και οι νέοι μεγάλοι στόχοι οι οποίοι γεννιούνται.

Οι Ολυμπιακές υποδομές αποκτούν πραγματική αξία όταν, μαζί με τις νίκες του παρελθόντος, προετοιμάζουν και τις νίκες του μέλλοντος.

Αυτή είναι η Ολυμπιακή κληρονομιά που θέλουμε για τον Σχοινιά. Έναν χώρο ενεργό, που εξελίσσεται μαζί με τον ελληνικό αθλητισμό.

Κυρίες και κύριοι,

Ο αθλητισμός είναι μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις που μπορεί να κάνει μια κοινωνία. Καλλιεργεί την αυτοπειθαρχία, την επιμονή, την ομαδικότητα και τον σεβασμό. Μαθαίνει ότι η επιτυχία απαιτεί συνέπεια, καθημερινή προσπάθεια και πίστη σε έναν κοινό στόχο.

Εσείς, οι αθλητές, το γνωρίζετε καλύτερα από όλους εμάς.

Η διαδρομή προς μια μεγάλη διάκριση ξεκινά πολύ πριν από το βάθρο. Ξεκινά στις προπονήσεις νωρίς το πρωί, στις δύσκολες μέρες του καύσωνα, όπως η σημερινή, στη βροχή και στον αέρα. Στις αμέτρητες ώρες προσπάθειας που κανείς δεν βλέπει. Στις αποτυχίες που πρέπει να ξεπεράσεις και στις στιγμές που πρέπει να βρεις τη δύναμη να σηκωθείς και να μπορέσεις να συνεχίσεις.

Και εκεί πρέπει να είμαστε δίπλα σας. Δημιουργώντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να μπορείτε να προπονείστε, να εξελίσσεστε και να διεκδικείτε τους στόχους σας.

Αυτό υπηρετεί και η σημερινή απόφαση.

Και αφορά εξίσου τους αθλητές του σήμερα όσο και τους αθλητές του αύριο. Τα παιδιά που θα περάσουν για πρώτη φορά την πύλη αυτού του Κωπηλατοδρομίου, θα μπουν σε μια βάρκα, θα κρατήσουν ένα κουπί στα χέρια τους και ίσως, χωρίς ακόμη να το γνωρίζουν, θα ξεκινήσουν εδώ μια διαδρομή που μπορεί να τα οδηγήσει πολύ μακριά.

Κάποια από αυτά μπορεί μια μέρα να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Κάποια άλλα να φτάσουν σε ένα ευρωπαϊκό ή ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κάποια να σταθούν σε ένα Ολυμπιακό βάθρο. Όλα, όμως, θα έχουν κερδίσει κάτι ιδιαίτερα πολύτιμο από τον αθλητισμό.

Σε αυτά τα παιδιά και σε εσάς, τους σημερινούς αθλητές, ανήκει πραγματικά το μέλλον αυτού του χώρου.

Και υπάρχει ένας απλός τρόπος για να κρίνουμε, σε λίγα χρόνια από σήμερα, την επιτυχία της επιλογής που κάνουμε.

Να επιστρέψουμε εδώ και να βρούμε το Κωπηλατοδρόμιο γεμάτο. Με περισσότερους αθλητές. Με σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις. Με ακόμη καλύτερες συνθήκες προπόνησης.

Και, πάνω απ’ όλα, να δούμε από αυτά τα νερά να ξεκινούν οι επόμενες μεγάλες διακρίσεις της Ελλάδας.

Τότε θα ξέρουμε ότι κάναμε τη σωστή επιλογή.

Σε εσάς, τις αθλήτριες και τους αθλητές μας, θέλω να πω κάτι απλό.

Μη βάζετε όρια στα όνειρά σας.

Εμείς θα είμαστε δίπλα σας, για να μπορέσουμε να σας δώσουμε τα μέσα και τις ευκαιρίες που χρειάζεστε.

Η προσπάθεια είναι δική σας. Η δύναμη είναι μέσα σας.

Και η περηφάνια, κάθε φορά που σηκώνετε την ελληνική σημαία ψηλά, είναι όλων μας.

Καλή δύναμη και κάθε επιτυχία σε όλες και όλους.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en