Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαίνια της έκθεσης “Θέμης Κελέκης – 65 χρόνια εικαστικής δημιουργίας”

Τη Τετάρτη 21 Σεπτ στις 8:00 μ.μ. εγκαινιάσθηκε η έκθεση του “Θέμη Κελέκη – 65 χρόνια εικαστικής δημιουργίας” στην αίθουσα του αμφιθεάτρου “Γεώργιος Παυλίδης” στο κτήριο του διοικητηρίου Καβάλας.

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως και τη Πέμπτη 29 Σεπτ καθημερινά από τις 10.00 έως τις 13.30 και 18.00 με 21.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, χαιρέτησαν και μίλησαν για τη πολυετή πορεία του καλλιτέχνη, ο Αντιπ/ρχης Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας.

Παρόντες στην εκδήλωση, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Απόστολος Μουμτσάκης, ο Προέδρος της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ της Π.Ε Καβάλας κ. Αρχέλαος Γρανάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΠΑΜΘ κ. Ανδρέας Καραγιώργης, το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου κα Μαρία Καραμπουρνιώτη, η Δ/ντρια του τομέα τουρισμού της ΔΗΜΟΦΕΛΕΙΑ κα Κορίνα Γανίτου, καθώς και η τέως Αντιδήμαρχος Καβάλας κα Κορίνα Χιώτη – Πρασσά.

Ο επιμελητής και υπεύθυνος διοργάνωσης της έκθεσης Κώστας Χατζηγεωργίου, κατά την προσφώνηση του  ανάφερε ότι, τ΄ όλο γεγονός είναι ιστορικό, αφού ο Θέμης Κελέκης είναι ο μακροβιότερος καλλιτέχνης της Καβάλας, με την πιο μακροχρόνια προσφορά στο εικαστικό πολιτισμό. 

Να σημειωθεί ότι στα 65 χρόνια της εικαστικής του διαδρομής ο Θέμης Κελέκης δημιούργησε πάνω από 2.500 έργα τέχνης, τα περισσότερα από τα οποία κοσμούν δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, διαφημίζοντας τη Καβάλα σε δεκάδες χώρες, όπου χτυπούν  Ελληνικές καρδιές.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον καλλιτέχνη, για τη πολυετή  προσφορά του  στο πολιτισμό και  ανακοίνωσε ότι, θα έχει στην νέα πινακοθήκη που ετοιμάζεται από τον Δήμο Καβάλας, τη δική του τιμητική θέση, με την τοποθέτηση έργων του.

Ο   Αντιπ/ρχης Καβάλας κ Αλέξης Πολίτης, χαιρετίζοντας το γεγονός, αναφέρθηκε  στη πολιτιστική συμβολή του Καλλιτέχνη, ευχόμενος να γιορτάσουμε σε 5 χρόνια και τα 70 χρόνια εικαστικής δημιουργίας. 

Ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου και προσωπικός φίλος του καλλιτέχνη,  κ. Μάρκος Δέμπας, αναφερόμενος στον Θέμη Κελέκη, εξήρε το έργο του και τον ευχαρίστησε για τη συνολική προσφορά του. 

Ο Θέμης Κελέκης κατά τον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλες κι όλους που παραβρέθηκαν στη συγκινητική αυτή στιγμή της ζωής του  κι αφιέρωσε την έκθεση στη Καβάλα μας, όπως είπε, που αγαπά  και την τιμά, 65 χρόνια τώρα  με τα έργα του.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από 25 έως 29 Απριλίου οι εκδηλώσεις του “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία” στην Καβάλα

Άδοντες και Ψάλλοντες εν την καρδία, μια μεγάλη οργάνωση με την συμμετοχή πολλών φορέων έρχεται για ακόμη μια φορά στην πόλη της Καβάλας, τιμώντας τον Απόστολο Παύλο. Μουσικά σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, έρχονται να πλαισιώσουν μουσικά τις εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 25 Απριλίου και θα διαρκέσουν εως και τις 29 του μηνός.

Περισσότερες πληροφορίες δόθηκαν στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καβάλας.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν τα έργα καθαριότητας στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας

Ενεργή είναι η δράση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Καβάλας από τις προηγούμενες κιόλας ημέρες, με συνεργεία καθαρισμού να βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης με σκοπό την αποψίλωση των ξερών χόρτων και τον καλλοπισμό των σημείων.

Μια από αυτές τις δράσεις είναι και ο καλλοπισμος του χώρου του ανοιχτού κολυμβητηρίου που από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου τα συνεργεία βρίσκονται στο σημείο διενεργώντας διάφορα έργα καθαρισμού.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους επαγγελματίες για τα POS

Ο έντονος προβληματισμός για την διασύνδεσή των μηχανημάτων POS με τις ταμειακές μηχανές συνεχίζονται και στα μέσα του Απρίλη με τους επαγγελματίες πλεόν να έχουν λιγότερο απο δύο εβομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω διαδικασία καθώς, η τελευταία προθεσμία εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει στους επαγγελματίες για το εάν έχει εφαρμοστεί ο νέος νόμος και μέχρι τώρα έχουν προκύψει τα εν λόγω αποτελέσματα :

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι στην Καβάλα, όσον αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών ταξί το 90% εξ αυτών έχει όλοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία και οι υπόλληποι θα την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθούν τα μεγάλα πρόστιμα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en