Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διενέργεια Εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Όπως είναι γνωστό οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας διενεργούνται δύο φορές τον χρόνο, κάθε Μάιο και κάθε Νοέμβριο. Για τον μήνα Μάιο η ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των εξετάσεων γίνεται τον Μάρτιο και για τον Νοέμβριο, στις αρχές Οκτωβρίου.

Τον Μάιο του 2020 οι εν λόγω εξετάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο στις 19.5.2020 μεταφέρθηκαν για τον Νοέμβριο του 2020, αναφέροντας στο κέιμενο της ανακοίνωσης μάλιστα ότι «με νεότερο Δελτίο Τύπου θα ανακοινωθεί η Προκήρυξη των εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, έτους 2020, και θα καθορισθεί ο χρόνος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής».

Μέχρι στιγμής όμως και ενώ βρισκόμαστε ήδη στο τέλος Οκτωβρίου καμία σχετική ανακοίνωση δεν έχει εκδώσει το Υπουργείο αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων και υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, αφήνοντας εκτεθειμένους και σε καθεστώς αβεβαιότητας χιλιάδες ενδιαφερόμενους. Την ίδια στιγμή όλα τα ξένα Πανεπιστήμια έχουν προγραμματίσει ήδη τις εξετάσεις τους για την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 και έχει ήδη κλείσει η περίοδος των σχετικών αιτήσεων.

Δεδομένου ότι καθημερινά έχουμε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας γεγονός που θα καταστήσει τη διενέργεια των εν λόγω εξετάσεων ακόμη πιο δύσκολη.

Δεδομένου ότι από τη στιγμή που θα προκηρυχθούν οι εξετάσεις θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για την περίοδο υποβολής των αιτήσεων άρα η διεξαγωγή τους στην καλύτερη περίπτωση θα γίνει τον Δεκέμβριο που όπως όλα δείχνουν η υγειονομική κατάσταση της χώρας θα είναι ακόμη πιο δύσκολη 

Δεδομένου ότι χιλιάδες ενδιαφερόμενοι ανησυχούν ότι θα χάσουν άλλη μία εξεταστική περίοδο

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου το τε΄λευταίο χρονικό διάστημα με τα περισσότερα απο αυτά να βρίσκονται σε εξέλιξη και να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Τα λεργα αυτα αφορούν ανακαινήσεις στο δημοτικό αθλητικό κέντρο, οι πλατείες σε δύο διαφορετικά σημεία, η βιβλιοθήκη, αναπαλαίωση του 1ου Δημοτικού σχολείου αλλα και έργα ασφαλτόστρωσεις σε δίαφορα σημεία του Δήμου Νέστου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en