Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία για τις κλειστές σχολές οδηγών

Η περίοδος που διανύουμε είναι μια από τις δυσκολότερές όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και για όλη την ανθρωπότητα.Η επιχειρηματικότητα είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Οι Σχολές Οδηγών είναι ένας από τους κλάδους που βιώνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας αυτής αλλά και του συνεχιζόμενου lockdownμε τον χειρότερο τρόπο. Ο κλάδος των Σχολών Οδηγών την τελευταία πενταετία έχει αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες καταστάσεις και έχει στοχοποιηθεί από το κράτος αλλά και από άλλους φορείς. Ειδικότερα:

 Το 2016 βιώσαμε μια απεργία των εξεταστών υποψηφίων οδηγών που μας κράτησε για σχεδόνεφτά(7) μήνες χωρίς εξετάσεις. Σε δεύτερη φάση και μέχρι να προλάβουμε να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την απεργία αυτή, ήρθε και μια δεύτερη μεγαλύτερη διακοπή των εξετάσεων:

 Την περίοδο 2018-2019 η αποχή των εξεταστών μας κράτησε γιαέντεκα(11) ολόκληρους μήνες χωρίς εξετάσεις!! Αιτία για την νέα αυτή διακοπή ήταν εκτός από την αποχή των εξεταστών υποψηφίων οδηγών και ο ανεφάρμοστος νόμος 4599/2019.Βρεθήκαμε εκτεθειμένοι απέναντι στους μαθητές αλλά και απέναντι στις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις χωρίς να ευθυνόμαστε.

Oι εξετάσεις ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2019 και για διάστημα οχτώ(8) μηνών είχαμε μια σχετική κανονικότητα, ώσπουκλείσαμε εντελώς τον Μάρτιο του 2020 λόγο της πανδημίας και του πρώτου lockdown.

 Αυτό μας κράτησε για ακόμη δύο(2) μήνεςκλειστά.

 Την στιγμή αυτή διανύουμε το δεύτεροlockdown και είμαστε τέσσερις (4) μήνες κλειστά

 Σχεδόν 2 χρόνια υπολειτουργούμε ή ήμαστε τελείως κλειστά. Η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση στον κλάδο των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών είναι πολύ μεγάλη. Τους τελευταίους 62 μήνες δουλέψαμε κανονικά τους 41.Γεγονός που έχει αρνητικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις μας και κατ’ επέκταση στις οικογένειές μας.

Η στήριξη της πολιτείας όλο αυτό το προβληματικό χρονικό διάστημα είναι μηδενική. Έπειτα από όλα αυτά η πλειοψηφία των Σχολών Οδηγών δεν κατάφερε να ενταχθεί στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5, διότι μετά από την πολυετή υπολειτουργία μας, συσσωρεύτηκε μεγάλος όγκος δουλειάς κατά τους μήνες Αύγουστο – Σεπτέμβρη και Οκτώβρη του 2020, κάτι που ήταν απολύτως
φυσιολογικό.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον λόγο που οι Σχολές Οδηγών είναι κλειστές την στιγμή που σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις έχουν ανοίξει. Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα:
 Ποιος ο λόγος να θεωρείτε επικίνδυνο για την δημόσια υγεία να λειτουργούν οι Σχολές Οδηγών την στιγμή που επιτρέπονται τρία(3) άτομα μέσα στα ταξί (μαζί με τον οδηγό), ενώ στα εκπαιδευτικά οχήματα είναι μόνο δύο;;;
 Για ποιο λόγο θεωρείτε επικίνδυνη η εκπαίδευση στα δίκυκλά, στα οποία ο εκπαιδευόμενος δεν έχει καμία επαφή ούτε με τον εκπαιδευτή, ούτε με τον εξεταστή καθώς η εκπαίδευση και εξέταση γίνεται σε εξωτερικό χώρο και μέσω ασυρμάτου;;;
 Για ποιο λόγο θεωρείτε επικίνδυνη τη λειτουργία των Σχολών Οδηγών την στιγμή που στα μέσα μαζικής μεταφοράς ο κόσμος στοιβάζεται στην κυριολεξία;;;;
 Για ποιο λόγο θεωρείτε επικίνδυνη τη λειτουργία των Σχολών Οδηγών την στιγμή που τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν κανονικά με τον πελάτη εντός του καταστήματος;;;;

Στο δεύτερο lockdownεπιτρέπονται τα μαθήματα και οι εξετάσεις μόνο για τις κατηγορίες C,D,CE(επαγγελματικά διπλώματα). Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 5% των δραστηριοτήτων μας. Σταγόνα στον ωκεανό. Από τον Μάιο τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει επιβάλει ο ΕΟΔΥ. Από τον Μάιο δεν έχουμε βγάλει μάσκα και γάντια, απολυμαίνουμε οχήματα και γραφεία, τηρούμε λίστα με ραντεβού πελατών καθώς και όλων των μαθημάτων. Οι Σχολές Οδηγών δεν εμφανίζονται να είναι αιτία διασποράς του ιού. Ταυτόχρονα ηιχνηλάτηση στις Σχολές

Οδηγών είναι πάρα πολύ εύκολη καθώς τα μαθήματα γίνονται με προκαθορισμένα ραντεβού και υπάρχουν όλα τα στοιχεία επικοινωνίας του εκάστοτε εκπαιδευόμενου. Ήδη το Υπουργείο Μεταφορών έχει αποστείλει έγγραφο(ΑΠ:21306 27/1/21) προς την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας πρόταση να εξαιρεθούν οι Σχολές Οδηγών από την αναστολή λειτουργίαςκαιπροτείνει να ξεκινήσει η πρακτική τουλάχιστον εκπαίδευση και εξέταση όσων μαθητών/τριών έχουν επιτύχει στη θεωρητική εξέταση.

Ζητούμε το ΑΜΕΣΟ ΑΝΟΙΓΜΑ των Σχολών Οδηγών, στις περιοχές όπου δεν έχουν χαρακτηριστεί κόκκινες, καθώς και την στήριξη της πολιτείας στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει πλέον ο κλάδος.

Ζητούμε:
 Άμεση οικονομική στήριξη
 Ρυθμίσεις παλαιότερων οφειλών των επιχειρήσεών μας
 Απαλλαγή οφειλών που δημιουργήθηκαν το διάστημα που δεν εργαζόμασταν
 Άμεση ένταξη των Σχολών Οδηγών σε αναπτυξιακά προγράμματα
 Ένταξη των Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών στις ομάδες που χρήζουν άμεσου εμβολιασμού

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ώρα του 8 στο ΤΖΟΚΕΡ | Μοιράζει απόψε 888.888 ευρώ

Οαριθμός 8 πρωταγωνιστεί στην αποψινή κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ, που μοιράζει 888.888 ευρώ. Το ποσό αυτό περιμένει τον παίκτη ή τους παίκτες που θα κατορθώσουν να μαντέψουν σωστά τους 5+1 τυχερούς αριθμούς που θα βγάλει η κληρωτίδα στις 10 το βράδυ.

Η συμμετοχή στην κλήρωση γίνεται με δύο εναλλακτικούς τρόπους. Κατάθεση δελτίων στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, τα οποία είναι ανοικτά στις περιοχές επιπέδου επιτήρησης, ή μέσω διαδικτύου.

Πώς παίζεται το ΤΖΟΚΕΡ online

Αν επιθυμείτε να παίξετε ΤΖΟΚΕΡ διαδικτυακά, θα πρέπει να εγγραφείτε στο tzoker.gr  ή στην εφαρμογή ΤΖΟΚΕΡ, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν από το App Store ή μέσω του tzoker.gr πατώντας εδώ (συσκευές με Android).

Ακολουθώντας απλά βήματα, πραγματοποιείτε την εγγραφή σας και στη συνέχεια, μέσω του λογαριασμού σαςστο tzoker.gr ή στο tzoker app, επιλέγετε αριθμούς, συμπληρώνετε στήλες και καταθέτετε το δελτίο σας.

Νέα μέθοδος πληρωμής PayPal

Οι παίκτες του tzoker.gr έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές και μέσω της δημοφιλούς ηλεκτρονικής υπηρεσίας PayPal. Χρησιμοποιώντας τον PayPal λογαριασμό τους, καταθέτουν το ποσό που επιθυμούν εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Ζωντανά η κλήρωση στις 22:00

Για να παρακολουθήσετε ζωντανά την αποψινή κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ, αλλά και όλες τις κληρώσεις που πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 22:00, έχετε τρεις επιλογές. Το κανάλι του ΟΠΑΠ στο YouTube, την ιστοσελίδα tzoker.gr  και την εφαρμογή ΤΖΟΚΕΡ.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα βήμα πριν την «ασφυξία» το ΕΣΥ | Πώς θα περάσουμε το Πάσχα

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας προκειμένου να αντιμετωπίσουν το τρίτο κύμα της πανδημίας που βρίσκεται το διάστημα αυτό σε έξαρση, αφού τα κρούσματα κοροναϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στην Αττική, παρά το γεγονός ότι διανύουμε περίοδο αυστηρού lockdown.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 91% και επιβάλλει την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία αναφοράς από περιστατικά non-covid, αλλά και να εξασφαλιστούν απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία.

Με αυτά τα δεδομένα οι ειδκοί επισημαίνουν πως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες που έρχονται γιατί σε αντίθετη περίπτωση είναι πολύ πιθανό να παραταθεί επ’ αόριστον το lockdown.

Παγώνη: Την Τσικνοπέμπτη μόνοι στο μπαλκόνι μας

«Την Τσικνοπέμπτη βάζουμε να ψήσουμε στο μπαλκόνι μας, μόνοι μας, θα βάλουμε να ακούσουμε και κανένα τραγούδι και θα περάσει η ημέρα αυτή», είπε η Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στην κατάσταση που αναμένεται να επικρατεί στη χώρα όσον αφορά την πανδημία.

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) μιλώντας στον Antenna, «πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, διότι βλέπετε ότι η αγορά είναι κλειστή, τα μαγαζιά είναι κλειστά. Πρέπει να συνεχίσουμε, μέχρι να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών».

Σε ότι αφορά την Καθαρά Δευτέρα σημείωσε «Δεν μπορούμε να πάμε όλοι στου Φιλοπάππου για να πετάξουμε χαρταετούς, διότι θα υπάρξει συνωστισμός και συνωστισμός σημαίνει κοροναϊός».

Οδηγίες για χρήση διπλής μάσκας

Όοσν αφορά την χρήση διπλής μάσκας, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε «διπλή μάσκα, όχι παντού και πάντα. Δεν βάζουμε δύο χειρουργικές μάσκες, διότι στα πλαϊνά υπάρχουν κενά. Βάζουμε μια χειρουργική και από πάνω μια υφασμάτινη. Μονή μάσκα βάζουμε όταν κυκλοφορούμε στον δρόμο και διπλή όπου υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Η κ. Παγώνη ανέφερε ακόμη ότι έρχονται καλά νέα σε ότι αφορά τα εμβόλια διάφορων εταιρειών, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα ισραηλινό σκεύασμα σε μορφή σπρέι, που ακόμη είναι υπό μελέτη, αλλά φαίνεται ότι μειώνει σημαντικά την επιβάρυνση του οργανισμού που έχει προσβληθεί από κοροναϊό, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται βαριά νόσηση, διασωληνώσεις κτλ.

Για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι «δεν χρειάζεται να λέμε τα προφανή. Παρέλαση δεν μπορεί να γίνει διότι σημαίνει συνωστισμός».

Κάνοντας εκτίμηση για τις συνθήκες που θα επικρατούν το Πάσχα και για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε στο ΑΝΤ1 ότι θα περάσουμε «Πάσχα με αποστάσεις, με μάσκες και με μέτρα, που σημαίνει ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή, διότι ακόμη δεν θα έχουν προχωρήσει πάρα πολύ οι εμβολιασμοί. Μέχρι τότε θα δούμε πως θα είναι τα κρούσματα και αν οι συνθήκες θα επιτρέψουν τις μετακινήσεις από μια περιφερειακή ενότητα στην άλλη».

Τα μέτρα για να απελευθερωθούν νοσοκομειακές κλίνες

Ο στόχος των υγειονομικών αρχών είναι πλέον να βρεθούν επιπλέον κρεβάτια στα νοσοκομεία της Αττικής, που δέχεται και την μεγαλύτερη πίεση από την πανδημία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νοσοκομείο Σωτηρία βρίσκεται σε καθεστώς πραγματικής ασφυξίας αφού και τα 84 κρεβάτια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς είναι κατειλημμένα.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη ούτε στα δύο ακόμη μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, δηλαδή στον Ευαγγελισμό και το Αττικό, αφού στο πρώτο υπάρχει μόλις μια διαθέσιμη κλίνη ενώ στο δεύτερο τα ελεύθερα κρεβάτια είναι δύο με την πιθανότερη εκτίμηση να είναι ότι θα καλυφθούν άμεσα κι αυτά.

Το πρώτο μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή ήταν τα κατ΄εξαίρεση εξιτήρια που δόθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο σε ασθενείς που θα έφευγαν από το νοσοκομείο τη Δευτέρα, προκειμένου να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος.

Επίσης, παραχωρούνται για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19  άλλες 12 κλίνες ΜΕΘ από τον Ευαγγελισμό, 9 από την Αγία Όλγα, 14 από τον Ερυθρό Σταυρό και από το ΚΑΤ, καθώς επίσης από το Αττικόν και το Τζάνειο. Συνολικά, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στην Αττική, θα ανέλθουν στις 340.

Και οι ιδιωτικές κλίνες στη μάχη κατά της Covid-19

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι ιδιωτικές κλινικές στην Αττική ώστε να αποσυμφορήσουν τα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας τα οποία δέχονται ασφυκτική πίεση αυτή την περίοδο.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να εξασφαλίσει κρεβάτια εντατικής θεραπείας στα ιδιωτικά νοσοκομεία ώστε να νοσηλεύονται εκεί non-covid ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, περίπου 120 κλίνες σε ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων στην Αττική θα παραχωρηθούν στο ΕΣΥ, προκειμένου το σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει την απότομη αύξηση διασωληνωμένων και νοσηλευομένων με κοροναϊό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως περισσότερες ιδιωτικές κλινικές θα δηλώσουν την προθυμία τους κι έτσι να παραχωρήσουν κι άλλες κλίνες ΜΕΘ.

Ένταξη του ΝΙΜΤΣ στο κόκκινο σχεδιασμό

Ακόμη ένα μέτρο που προέκυψε από την σημερινή σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής είναι και η ένταξη του ΝΙΜΤΣ στον λεγόμενο «κόκκινο σχεδιασμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νοσοκομείο θα αναπτυχθούν επιπλέον κλίνες με σκοπό να λαμβάνει περιστατικά από τα νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας, ώστε αυτά να επικεντρώσουν όλη τους την προσοχή στους ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ με κοροναϊό.

Ρεκόρ διακομιδών και περιστατικών αυτή την εβδομάδα

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και πιεστική ειδικά στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, τα οποία μοιράζονται τα αυξημένα περιστατικά Covid.

Εκτιμάται πως την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιούνταν ημερησίως 110 διακομιδές περιστατικών σε νοσοκομεία και ακόμη 40 με 50 ύποπτα περιστατικά.

Όπως άλλωστε χαρακτηριστικά ανέφερε χθες και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, εκτιμάται ότι πλέον στην χώρα υπάρχουν 12.000 ενεργά κρούσματα κοροναϊού.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρίκη στη Βρετανία | Βίασε την αδερφή του και το χαρακτήρισε «συναρπαστικό»

Μια υπόθεση φρίκης έρχεται στο φως στο Cloucester της Βρετανίας όπου 33χρονος παραδέχτηκε ότι βίασε την αδερφή του και αποπειράθηκε να κακοποιήσει και την μητέρα του.

Όλα έγιναν το Μάιο του 2017, με τον 33χρονο να καταδικάζεται σε επτά χρόνια φυλάκιση για την πράξη του την οποία χαρακτήρισε «συναρπαστική».

Ο άνδρας είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην αδερφή του, ενώ η μητέρα του αποκάλυψε ότι της είχε επιτεθεί το 2010 αλλά δεν το είχε αναφέρει στις αρχές.

Ο 33χρονος παραδέχτηκε ότι έκανε σεξ με την αδερφή του σε έναν καναπέ στο σπίτι, αλλά ισχυρίστηκε ότι συναινούσε και η ίδια σε αυτό κάτι το οποίο απέρριψε το δικαστήριο. Χαρακτήρισε, δε, συναρπαστικό να κάνει κάτι «ταμπού», όπως αναφέρει η Dailymail.

«Διέλυσε την οικογένειά μας»

«Νομίζω ότι ο αδερφός μου πρέπει να του επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή» ξέσπασε η αδερφή του.

«Θέλω να καταλάβει ότι έχει διαλύσει την οικογένειά μας και δεν νομίζω ότι δεν θα είμαστε ποτέ ξανά το ίδιο. Ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού ένιωσα ότι έπρεπε να μετακομίσω από το σπίτι μου και να αφήσω την οικογένειά μου και τους στενούς φίλους μου. Η σχέση μου με τα άλλα αδέλφια μου έχει επίσης επηρεαστεί. Νομίζω ότι ενοχλήθηκαν από την απόφασή μου να πάω στην αστυνομία. Η σχέση με τη μητέρα μου έχει πλέον σκαμπανεβάσματα».

«Έχει χάσει χάσει ένα κομμάτι του εαυτού του»

«Παρά τα όσα έχουν συμβεί, πιστεύω ότι ο γιος μου έχει χάσει κάτι από τον εαυτό του. Είχε πάρει ναρκωτικά τη στιγμή του περιστατικού» δήλωσε η μητέρα του.

«Πριν ξεκινήσει να κάνει χρήση ναρκωτικών ήταν πάντα ευγενικός και φροντίδα και χαρά να είναι μαζί του. Ήταν πολύτιμο μέλος της μεγάλης οικογένειάς μας. Τώρα πρόκειται να τον χάσουμε για αρκετά χρόνια, αφού θα είναι στη φυλακή. Χρειάζεται βοήθεια για τα προβλήματά του. Ελπίζω ότι θα αλλάξει και μπορούμε να γίνουμε πάλι μια φυσιολογική οικογένεια. Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».

«Απεχθές έγκλημα»

Ο δικαστής ήταν καταπέλτης τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα:

«Προφανώς και οι δικαστές διαφωνούν με τον ισχυρισμό ότι η αδελφή σας συναινεί… Αυτή η πρόταση ήταν ειλικρινά γελοία. Κοιμόταν στον καναπέ. Οι ενέργειές σας είχαν καταστροφικές συνέπειες για την διάλυση της οικογένειάς σας. Η αδερφή σου έπρεπε να αισθανόταν ασφαλής. Φαίνεται ότι όταν ανακατεύετε μαζί ναρκωτικά και αλκοόλ έχετε αυξημένη διέγερση προς τα μέλη της οικογένειας. Δεν έχετε καμιά δικαιολογία για αυτό που κάνατε. Έχετε διαπράξει ένα πραγματικά απεχθές έγκλημα. Αυτό το έγκλημα όχι μόνο έσπασε την εμπιστοσύνη της αδερφής σου, έσπασε τη συνοχή της οικογένειάς σου, αλλά έσπασε και τη ζωή σου. Είναι κάτι που η αδερφή σου δεν θα σε συγχωρήσει ποτέ».

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: