ΚΑΒΑΛΑ

Διαμαρτυρία συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 10ου δημοτικού σχολείου Καβάλας

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου :

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, (εν συνεχεία των γεγονότων που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς σχετικά με την μεταφορά των μαθητών στο 12ο Δημοτικό Σχολείο) βρέθηκε στην ευχάριστη Θέση να ενημερωθεί ότι η μεταφορά των τάξεων Α, Β, Γ, Δ ,Ε Θα γίνει κανονικά όπως είχε δρομολογηθεί στο 12ο Δημοτικό Σχολείο.

Μετά λύπης μας όμως ενημερωθήκαμε ότι η ΣΤ θα μείνει μόνη της στο κτήριο του 10ου ΔΣ και αυτό μετά από αίτημα των ιδίων των δασκάλων (Π!).

Εμείς ως Σύλλογος έχουμε τα εξής ερωτήματα:

• Το σχολείο έχει κριθεί ακατάλληλο για κάποια παιδιά και για τα παιδιά της ΣΤ’ όχι; • Οι καταγγελίες της προηγούμενης Διεύθυνσης του 10ου Δημοτικού περί ακαταλληλότητας του κτηρίου δεν έχουν βάση πλέον; Τι άλλαξε ξαφνικά; • Πως οι εκπαιδευτικού που πρότειναν αυτή την λύση έχουν αμελήσει το σχολικό ιδεώδες, την κοινωνία του σχολικού χώρου, την ομαδικότητα κ.α όσων αφορά τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης.

• Τα έξοδα συντήρησης του σχολείου, Θέρμανση, ρεύμα, νερό Θα παρέχονται κανονικά;

και τέλος

• Ποιος Θα πάρει εγγράφως την ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών;

Καταδικάζονται τα παιδιά να μείνουν χωροφύλακες σε ένα σχολείο φάντασμα και φυσικά να νιώσουν την απομόνωση και τον διαχωρισμό στην τελευταία τάξη της παιδικής τους ηλικίας! Φυσικά όλα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα άτομα του κλάδου της εκπαίδευσης και μας λυπεί ιδιαίτερα όλο αυτό. Σαν σύλλογος αλλά σαν γονείς δηλώνουμε ότι αρνούμαστε κατηγορηματικά να δεχθούμε αυτή την απομόνωση των παιδιών αλλά και την διαβίωση τους σε ένα κτήριο με πολλά τεχνικά προβλήματα! Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version