ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Διάσκεψη για τον ρόλο των Περιφερειών στην εφαρμογή της «Εγγύησης για τη Νεολαία 2014 – 2020» με τον επίτροπο Απασχόλησης Λ. Άντορ

Διάσκεψη με θέμα τον ρόλο των Περιφερειών στην εφαρμογή της «Εγγύησης για τη Νεολαία 2014 – 2020», πραγματοποιήθηκε το πρωί στο ξενοδοχείο LUCY στην Καβάλα, παρουσία του ευρωπαίου επιτρόπου Απασχόλησης Λάζλο Άντορ, του περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη και του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή. Από την άλλη πλευρά δεν κατέστη δυνατή η παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που είχε μεν ανακοινωθεί αλλά ματαιώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λόγω της συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και της συμμετοχής του σε αυτές.
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε κατά την διάρκεια της διάσκεψης για την ανεργία στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Άντορ υπογράμμισε με έμφαση ότι η Ελλάδα έχει πραγματικά γονατίσει από την κρίση, ειδικότερα δε εξαιτίας της ανεργίας των νέων. Παράλληλα ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή Απασχόλησης, για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, κατευθύνει όλα τα προγράμματα της, όπως για παράδειγμα το Ε.Σ.Π.Α., στην προστασία των νέων ανέργων.
Δραστικές πολιτικές πρωτοβουλίες από τα κέντρα αποφάσεων των Αθηνών ζήτησε επιτακτικά ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης υπογραμμίζοντας πως ήδη υπάρχει καταρτισμένο σχέδιο καταπολέμησης της ανεργίας το οποίο όμως απαιτεί τους ανάλογους πόρους.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συμβουλίου των περιφερειακών παράκτιων περιοχών κ. Γιάννσον σημείωσε πως δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο για τις κοινωνίες από το να βρίσκονται χιλιάδες νέων εκτός αγοράς εργασίας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version