ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημόσια Ενημέρωση – Νομαρχιακή Συνέλευση Λήμνου

Τη Λήμνο επισκέφτηκε την Τετάρτη  10/5 o Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και  Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λέσβου και τέως υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον πρώην Δήμαρχο Ατσικής, κ. Ανδρέα Καλαϊτζή και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λήμνου, κ. Ευάγγελο Χροστοφιδέλλη.

Στη συνέχεια, ως κεντρικός ομιλητής, ενημέρωσε στη Νομαρχιακή Συνέλευση Λήμνου τα στελέχη του κόμματος για τη νέα συμφωνία.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κυριαζίδης ανέφερε ότι πρόκειται για «Μια πολύ κακή συμφωνία, ένα τέταρτο Μνημόνιο με αέναα μέτρα, όρους και επιτηρήσεις, χωρίς λεφτά. Ενώ ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε 12 δις ευρώ παροχές, πήρε 12,6 δις ευρώ μέτρα.

Τα πρόσθετα μέτρα τα οποία συμφωνήθηκαν για το 2019-2020, η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, δεν τα ζητούσαν οι δανειστές πριν από έξι μήνες. Είναι το κόστος της καθυστέρησης της διαπραγμάτευσης.

Για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα πρέπει να ξεπεράσουμε τους στόχους (0,2% ΑΕΠ πάνω από τον στόχο 3,5% ΑΕΠ την περίοδο 2019-2021), δηλαδή θα πρέπει να επιτυγχάνεται πρωτογενές πλεόνασμα 5,7% του ΑΕΠ ή πάνω από 10 δις ευρώ.

Για εμάς τα αντίμετρα είναι μειώσεις φόρων, δεν είναι συσσίτια».

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version