ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δερβιτσιώτης, Τσαουσίδης, Μάλλιου, Καραφύλλης, Φίσκα διεκδικούν τη Διοίκηση του ΔΠΘ

Μετά την προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Δημοκρίτεου Πανεπιστημίου, γνωστοποιήθηκε από το Βασίλη Τσαουσίδη, το σχήμα που θα διεκδικήσει τη διοίκησηςστις επικείμενες εκλογές.

Ο Καθηγητής της Πολυτεχνικής και υποψήφιος Πρύτανης στις προηγούμενες εκλογές  με ανάρτησή του ανακοίνωσε τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και το γεγονός ότι του σχήματος θα ηγηθεί ο Καθηγητής της Νομικής Άλκης Δερβιτσιώτης και θα συμμετάσχουν η Καθηγήτρια των ΤΕΦΑΑ Βίβιαν Μάλλιου , η Καθηγήτρια της Ιατρικής Αλίκη Φίσκα, ο Καθηγητής του Παιδαγωγικού Αθανάσιος Καραφύλλης και ο ίδιος.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

Πάει καιρός τώρα που κάποιοι συνάδελφοι αποφασίσαμε να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε τη διοίκηση του πανεπιστημίου μας. Το ΔΠΘ είναι ένα ιστορικό αλλά πολύπαθο πανεπιστήμιο το οποίο, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, τις τελευταίες δεκαετίες διοικήθηκε από την ίδια ομάδα ανθρώπων, που, κατά κανόνα, μαθήτευσαν στην ίδια “σχολή” και ήταν φορείς της ίδιας φιλοσοφίας.

Η ομάδα μας έχει όραμα για το Δημοκρίτειο: να τιμήσουμε τους φοιτητές, τους καθηγητές, τους ερευνητές και τους εργαζόμενους, τους αποφοίτους του, τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα καμάρια τους, τους κατοίκους της Θράκης που στηρίζουν το πανεπιστήμιο με κάθε τρόπο. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην έρευνα και τη διεθνή του παρουσία και χρηματοδότηση – να μην περιοριστούμε αποκλειστικά στις (ενίοτε γενναιόδωρες) αναθέσεις της έρευνας από την περιφέρεια ΑΜΘ και τις εθνικές πηγές. Θα επιδιώξουμε να ανακόψουμε την καθοδική πορεία στις προτιμήσεις των υποψηφίων, να ανακάμψουμε στις διεθνείς κατατάξεις και να εγγυηθούμε την δίκαιη μεταχείριση των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Συμφωνήσαμε ότι ο Άλκης Δερβιτσιώτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική ΔΠΘ, είναι ο ιδανικός πρύτανης – με ευρεία μόρφωση, εμπειρία και διάθεση. Εφόσον εκλεγούμε στο Συμβούλιο Διοίκησης, θα υποστηρίξουμε με θέρμη την υποψηφιότητά του. Την ομάδα μας, εκτός από τον Άλκη, στελεχώνουν επίσης η Βίβιαν Μάλιου , καθηγήτρια στο ΤΕΦΑΑ (Κομοτηνή), η Αλίκη Φίσκα, καθηγήτρια Ιατρικής (Αλεξανδρούπολη), ο Aθανάσιος Καραφύλλης, καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Αλεξανδρούπολη) και ο Βασίλης Τσαουσίδης, καθηγητής ΗΜ&ΜΥ (Ξάνθη).
Προς το παρόν.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version