Connect with us

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δεν «έφυγε» η ευλογιά των ζώων – Ούτε ένα ευρώ αποζημίωση στους κτηνοτρόφους – Φόβος για εξάπλωση ακόμα και για αυθώδη πυρετό

Σε απόγνωση συνεχίζουν να βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι στην περιφέρεια ΑΜΘ, καθώς παρά το γεγονός ότι οι σφαγές ζώων λόγω της ευλογιάς συνεχίζονται κανονικά, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ ως ως αποζημίωση. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων νομού Καβάλας Νίκος Δημόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ταυτόχρονα ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν άρει την εντολή για εγκλεισμό των ζώων στις περιοχές που παρατηρείται το πρόβλημα της ευλογιάς, στα 3 χιλιόμετρα υποχρεωτικά και στα 10 χιλιόμετρα προαιρετικά.

“Δεν έχουμε δει ,ούτε αποζημιώσεις για το σιτηρέσιο, αλλά ούτε και για την αποζημίωση των ζώων και παρόλο που βγήκε και η νέα Υπουργική Απόφαση για την καινούρια χρονιά, σχετικά με τις αποζημιώσεις, αυτή θα ισχύσει από 1/1/2014, κάτι που σημαίνει ότι οι ωφελούμενοι να πάρουν ψίχουλα», τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μάλιστα, σημειώνει ότι αυτή την στιγμή συντελείται γενοκτονία των κτηνοτρόφων και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι. “Κάποια στιγμή πρέπει να διαμαρτυρηθεί ο κόσμος. Φταίμε κι εμείς σ’ αυτό», δηλώνει ο ίδιος, συμπληρώνοντας με νόημα ότι αυτοί που πρέπει να τρέξουν, είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και εν συνεχεία οι υπόλοιποι να συμπαρασταθούν, αφήνοντας αιχμές για την στάση των κτηνοτρόφων της Ξάνθης.

“Αν δε θες να ασχοληθείς και να διεκδικήσεις, δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο να είσαι σε έναν σύλλογο», διερωτάται ο κ. Δημόπουλος. Παράλληλα, εκφράζει τον φόβο για μετάδοση του αυθώδη πυρετού από την Τουρκία στην Ελλάδα, μιας και κρούσματά του έχουν παρατηρηθεί στα σύνορα, από την πλευρά της γειτονικής χώρας.

“Να σας πω ότι ο αυθώδης πυρετός μπορεί να προσβάλει όλα τα ζώα, ενώ η ευλογιά προσβάλει μόνο τα πρόβατα», σημειώνει ο ίδιος, συμπληρώνοντας, παράλληλα, ότι υπάρχει έλλειψη και σε κτηνιάτρους, καθώς ο νομός Καβάλας διαθέτει τρεις και η Ξάνθη και η Θάσος κανέναν, για κάτι που ευθύνεται η Κτηνιατρική Υπηρεσία.

“Φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε τον σταυρό μας για να μην περάσει ο αυθώδης πυρετός», αναφέρει ο κ. Δημόπουλος, ενώ σχολιάζοντας την εντολή για έκδοση φορολογικών βιβλίων, αναρωτιέται το “τι θα δηλώνουμε μέσα».

Πηγή:kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκινάει από την Περιφέρεια η αποκατάσταση των αντιπλημμυρικών υποδομών σε ρέματα της Αλεξανδρούπολης

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον κ. Νίκο Καιρίδη,  εκπρόσωπο της αναδόχου Κοινοπραξίας «ΕΝΙΠΕΑΣ Α.Ε. – ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ», η σύμβαση του έργου για την αποκατάσταση των αντιπλημμυρικών υποδομών σε ρέματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 4,2 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά σε παρεμβάσεις αποκατάστασης σε αναχώματα τα οποία υπέστησαν ζημιές κατά τις βροχοπτώσεις του περασμένου έτους.

Πιο συγκεκριμένα, παρεμβάσεις θα γίνουν στα ρέματα Άνθειας – Αγνάντιας – Αρίστηνου – Μαΐστρου – Απαλού – Άβαντα – Αισύμης – Αμφιτρίτης – Κίρκης – Συκορράχης – Παλαγίας – Χιλής – Μάκρης – Δικέλλων  του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 15 μήνες από την έναρξη κατασκευής του.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρούσα ήταν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Έβρου κυρία Χριστίνα Μαυράκη.

Continue Reading

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν πλένει συστηματικά τους πράσινους κάδους απορριμμάτων»

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας από τη μια δηλώνει πως οι πράσινοι κάδοι των απορριμμάτων πλένονται, αλλά από την άλλη παραδέχεται ότι το ειδικό πλυστικό όχημα του Δήμου είναι χαλασμένο εδώ και καιρό!

Πολλοί δημότες από διάφορες συνοικίες της Καβάλας και τους οικισμούς διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν πλυθεί ποτέ οι πράσινοι κάδοι στην περιοχή τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν βρώμικοι εδώ και μήνες, με υψηλές θερμοκρασίες, και να βγάζουν δυσοσμία.

Αυτό διαπιστώσαμε και εμείς, όπως φαίνεται και από τις πρόσφατες φωτογραφίες με τους βρώμικους και άπλυτους πράσινους κάδους στο κέντρο της Καβάλας που δημοσιεύουμε.

Περιμένουμε λοιπόν από τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας να δημοσιεύσει το πρόγραμμα πλύσης και απολύμανσης των πράσινων κάδων από το ειδικό πλυστικό όχημα του Δήμου. Να μας ενημερώσει αν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα.

Με την ευκαιρία, το ειδικό πλυστικό όχημα του Δήμου συνεχίζει να είναι χαλασμένο ή επισκευάστηκε; Έφτασε το ανταλλακτικό που περίμεναν και πότε;

Πέρσι δώσαμε τη λύση να αναλάβει ιδιώτης για ένα διάστημα το πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων. Φέτος γιατί η διοίκηση του Δήμου δεν έκανε το ίδιο, ενώ έχουμε περισσότερες ανάγκες;

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ στον τομέα της Καθαριότητας είναι ξεκάθαρες:

  • σωστή οργάνωση της Υπηρεσίας
  • αποτελεσματική αξιοποίηση του προσωπικού
  • έγκαιρος προγραμματισμός
  • συνέπεια στην καθημερινή υλοποίηση των εργασιών

Θέλουμε ΕΝΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΔΗΜΟ, με ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ,

με ΚΑΘΑΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ!

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Έβρος | Εκκενώθηκε ξανά το βράδυ της Κυριακής η Δαδιά λόγω της φωτιάς

Τέσσερα εικοσιτετράωρα συμπληρώθηκαν χθες από το ξέσπασμα της φωτιάς στη Δαδιά Έβρου και οι φλόγες εξακολουθούν να κατακαίουν έναν από τους εναπομείναντες «πράσινους πνεύμονες» της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Με τους πυκνούς καπνούς να έχουν καλύψει όλο τον κεντρικό Έβρο, φτάνοντας μέχρι τα προάστια της Αλεξανδρούπολης, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστο Στυλιανίδη βρέθηκε από τις πρώτες ώρες χθες στην περιοχή, προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες των δυνάμεων που επιχειρούν, με το βάρος να δίνεται στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Οι επιχειρήσεις είχαν επικεντρωθεί από χθες αρχικά στο νοτιοδυτικό μέτωπο, αλλά μια αναζωπύρωση που σημειώθηκε νωρίς το βράδυ είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθεί εκ νέου ο οικισμός της Δαδιάς, καθώς η πυρκαγιά κατευθύνθηκε στα βορειοανατολικά, προς την εθνική οδό.

Για το λόγο αυτό, κλειστή παρέμενε η Εθνική Οδός Αλεξανδρούπολης-Σουφλίου χθες από τον οικισμό της Λύρας έως τον κόμβο της Δαδιάς, καθώς η φωτιά επεκτάθηκε προς το χωριό Λυκόφη, πλησιάζοντας προς τον κάθετο άξονα. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή στη διάρκεια της νύχτας χθες απειλήθηκε το κέντρο διαχείρισης του φορέα της Δαδιάς μαζί με τον ξενώνα που υπάρχει στην περιοχή, αλλά οι φλόγες περιορίστηκαν λίγα μέτρα πριν το συγκεκριμένο σημείο.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής είχαν παραταχθεί στο ύψος της Εθνικής Οδού, για να αναχαιτίσουν τις φλόγες, ενώ στο νοτιοδυτικό μέτωπο με αμείωτο ρυθμό εξελισσόταν χθες χωματουργικά έργα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αντιπυρικών ζωνών. Και αυτό γιατί, το νοτιοδυτικό μέτωπο βρίσκεται πριν τον πυρήνα Α1, του Δρυμού. Μέχρι στιγμής, στη Α1 Ζώνη βρίσκονται άθικτα όλα τα σημαντικά οικοσυστήματα κ οι βιότοποι των αρπακτικών, ενώ πρόκειται για τον «σκληρό πυρήνα» του μοναδικού αυτού δάσους, για τον οποίο οι Πυροσβεστικές δυνάμεις ετοιμάζονται για την «μητέρα των μαχών», δηλαδή την προστασία του. Ήδη, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 68 οχήματα και 13 πεζοπόρες ομάδες, ενώ περιοδικά επιχειρούν από αέρος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας 10 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα.

Επιπλέον, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 8 μηχανήματα έργου, μία ομάδα «Δευκαλίωνα», αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων, ενώ συνδράμουν επίσης μεγάλος αριθμός εθελοντών.

Η αναζωπύρωση

Σημειώνεται ότι χθες εκκενώθηκε εκ νέου με μήνυμα του 112 η Δαδιά, με τους κατοίκους της να καλούνται να την εγκαταλείψουν λίγο πριν τις 9 χθες το βράδυ προς Σουφλί και Γιαννούλη, καθώς υπήρξε νέα μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς, προβληματίζοντας τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: