Connect with us

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δείτε τα Αποτελέσματα Έρευνας – Σφυγμός Απριλίου 2021

Η Εφημερίδα των Συντακτών παρουσίασε τα αποτελέσματα του Σφυγμού Απριλίου της Prorata στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 10 – 11 Απριλίου 2021. Η διμηνιαία πανελλαδικής κάλυψης πολιτική έρευνα σε δείγμα 1000 ατόμων διεξήχθη κατά το διάστημα 31/03 – 06/04 και αφορούσε στην (α) ανίχνευση στάσεων απέναντι στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας, (β) αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών αλλά και (γ) καταγραφή της πρόθεσης ψήφου
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η Νέα Δημοκρατία αναχαιτίζει τη πτωτική τάση που είχε παρατηρηθεί τους προηγούμενους μήνες στην πρόθεση ψήφου, σταθεροποιούμενη σε σχέση με την μέτρηση του Φεβρουαρίου στο 33%. Αντίστοιχη σταθεροποίηση καταγράφεται για τον ΣΥΡΙΖΑ (24%) και το ΚΚΕ (4.5%), ενώ οριακή άνοδο της τάξης του 0.5% σημειώνουν το Κίνημα Αλλαγής (6.5%) και η Ελληνική Λύση (3%). Τέλος, το ΜεΡΑ 25 καταγράφει οριακή μείωση του ποσοστού του κατά 0.5%, ανιχνευόμενο στο 3%.
Σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας η αξιολόγηση της κυβέρνησης κρίνεται ως αρνητική. Πιο συγκεκριμένα, το 63% αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον αρνητικά τη συνολική διαχείριση της από την κυβέρνηση, ποσοστό το οποίο έχει αυξηθεί κατά 8% σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Νοεμβρίου. Παράλληλα, μόλις το 30% της κοινής γνώμης διατηρεί την άποψη ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μεθοδικά τα υλοποιούμενα μέτρα και ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό (34%) δηλώνει αρκετά ή απόλυτα ικανοποιημένο από τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τέλος, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (61%) πιστεύει ότι τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να χαλαρώσουν άμεσα, το 16% ότι θα πρέπει να παραταθούν, ενώ το 17% ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθούν.
Τα συναισθήματα που κυριαρχούν μεταξύ των πολιτών απέναντι στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας είναι η απογοήτευση και ο θυμός, ενώ 7 στους 10 αξιολογούν την οικονομική κατάσταση της χώρας ως μάλλον ή σίγουρα αρνητική. Η ικανοποίηση των πολιτών από το έργο της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στο 36%, από το αντιπολιτευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ στο 20%, του Κινήματος Αλλαγής στο 12%, του ΚΚΕ στο 15%, της Ελληνικής Λύσης στο 9% και του ΜεΡΑ στο 15%. Ο αρνητισμός έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διατηρείται σχετικά υψηλά, καθώς το 49% δηλώνει ότι θα ενοχλούνταν περισσότερο αν τις επόμενες εκλογές κέρδιζε το κόμμα της Αριστεράς, με το 40% να ενοχλούνταν περισσότερο από μια εκλογική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και το 11% να μην επιθυμεί να τοποθετηθεί στο δίλημμα.
Τέλος, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εκλαμβάνεται με διαφορά ως πιο αποτελεσματικός στην επίλυση των σημαντικών προβλημάτων της χώρας, πιο ικανός να διαχειριστεί τα ζητήματα της οικονομίας αλλά και πιο συνεπής απέναντι σε όσα λέει και υπόσχεται έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας προσλαμβάνεται ως εκείνος που μπορεί να αφουγκραστεί καλύτερα τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πολιτών αλλά και ως εκείνος που μεταξύ των δύο αρχηγών είναι αυτός που συμβιβάζεται δυσκολότερα με τα κατεστημένα συμφέροντα.

Click to comment

Απάντηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Αγοράζουν από “δεύτερο χέρι” και κυνηγούν προσφορές οι Έλληνες

Με όλο και δυσκολότερες συνθήκες στην αγορά, οι Έλληνες καταναλωτές αναζητούν πολύ πιο συστηματικά τις καλύτερες ευκαιρίες στα ψώνια και στις αγορές τους.

Σύμφωνα με την YouGov Profiles – έκδοση Απριλίου 2022:

-Οκτώ στους δέκα Έλληνες αξιοποιούν ειδικές προσφορές, εκπτωτικά κουπόνια, ηλεκτρονικούς εκπτωτικούς κωδικούς, με τους τελευταίους να αποτελούν την πιο δημοφιλή μορφή αξιοποίησης των αγοραστικών ευκαιριών που προσφέρουν οι επιχειρήσεις στους καταναλωτές τους.

-Ένας στους δύο Έλληνες έχουν αγοράσει τουλάχιστον ένα είδος από πηγή μεταχειρισμένων ειδών / δεύτερο χέρι μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες

-Επτά στους δέκα Έλληνες δηλώνουν πολύ πιο προσεκτικοί με τα οικονομικά τους σε σχέση με παλιότερες εποχές, ενώ

-Αντίστοιχη αναλογία δηλώνουν πως αναζητούν και προτιμούν τα είδη που είναι σε ειδικές προσφορές ή στις χαμηλότερες δυνατές τιμές.

Continue Reading

ΑΜΥΝΑ

Δημοσκόπηση Mega: Τι λένε οι Έλληνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία

7 στους 10 είναι κατά της Ρωσίας

Διαβάστε στην δημοσκόπηση του Mega, τι λένε οι Έλληνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πόσοι συμφωνούν με την αποστολή πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στο Κίεβο

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης του Mega από την εταιρεία Metron Analysis, όπου η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 7,6 μονάδες. Οι ψηφοφόροι απάντησαν σε θέματα που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στο ερώτημα για το αν είστε υπέρ ή κατά της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας: υπέρ απάντησε το 13%, κατά το 70%, ούτε υπέρ ούτε κατά το 9%, και 8% ΔΓ/ΔΑ.

Για το ποια θα είναι η έκβαση του πολέμου: το 53% είπε πως «θα περιοριστεί σε τοπική κλίμακα ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία», ενώ το 40% ότι «είναι πιθανό να οδηγηθεί σε παγκόσμια σύρραξη», 7% ΔΓ/ΔΑ.

Είστε υπέρ ή κατά των κυρώσεων κατά της Ρωσίας; Υπέρ 60%, κατά 30%, ούτε υπέρ ούτε κατά 4%, 6% ΔΓ/ΔΑ

Για την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία από την Ελλάδα: 29% συμφωνώ, 66% διαφωνώ, 2% ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ, 3 ΔΓ/ΔΑ.

Για το αν πρέπει να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός στρατός: 52% συμφωνεί, το 40 λέει να μείνει όπως είναι τώρα και 8% ΔΓ/ΔΑ

Continue Reading

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Έρευνα | Όλοι οι ώριμοι Έλληνες είναι πλέον ψηφιακοί πολίτες

Καθώς η χρήση internet έχει πλέον φτάσει στο 94% του ελληνικού πληθυσμού, οι πιο πρόσφατοι «ψηφιακοί πολίτες» είναι οι πιο ώριμοι Έλληνες ενήλικες, που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες των 55+. 
Ειδικά με τις συνθήκες της πανδημίας, ακόμα και οι παππούδες και οι γιαγιάδες προσήλθαν στον κόσμο του digital με πλειάδα εφαρμογών και χρήσεων!
Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση των Focus on Tech Life TIPS από την Focus Bari που «μετρά» την σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία από το 1995:
  • Η χρήση internet στις ηλιακές ομάδες 55-64 και 65-74 χρόνων έχει φτάσει σήμερα στο 90% και 73% αντίστοιχα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11% και 21% μέσα στην τελευταία διετία!
  • Οι ώριμοι Έλληνες χρήστες internet έχουν πρόσβαση από διαφορετικές συσκευές που χρησιμοποιούν, και …
  • Έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους πλειάδα χρήσεων, όπως ενημέρωση, επικοινωνία, social media networks, ηλεκτρονικές αγορές με σημαντική αύξηση του ποσού που δαπανούν online!

Δείτε τα τελευταία Focus on Tech Life Tips εδώ

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: