ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Παγγαίου | Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ ενόψει ΔΕΘ

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκαν τον Δήμο Παγγαίου ο κ. Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και η κ. Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, όπου είχαν συνάντηση εργασίας για θέματα του Δήμου, με το Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, καθώς και ευρεία συνάντηση με φορείς της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι Βουλευτές Καβάλας κ. Λαζαρίδης και κ. Πασχαλίδης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας, ο Βουλευτής Σερρών κ. Λεονταρίδης, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργών, καθώς και στελέχη της ΝΟΔΕ, ο κ. Δράκος και η κ. Στέλλα Παπαδοπούλου.
Στη συνάντηση μεταξύ άλλων, τέθηκαν τα ζητήματα αρμοδιότητας των δύο Υπουργείων όπως η αναβάθμιση του Λιμανιού της Ν. Περάμου ώστε να δέχεται και τουριστικά σκάφη, καθώς και της Ν. Ηρακλείτσας (όπως και του αλιευτικού καταφυγίου Κάριανης, αν και αρμοδιότητας του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης) και της γενικότερης αξιοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων.
Επίσης, συζητήθηκε το σοβαρό θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης και του κόστους αυτής. Αναφορικά με την Τουριστική Ανάπτυξη, συζητήθηκαν θέματα αξιοποίησης θεματικών εκθέσεων, αλλά και θεματικού τουρισμού όπως αγροτουρισμού, οινοτουρισμού, οικοτουρισμού, θρησκευτικού, αλιευτικού, περιπατητικού, ορειβατικού, αναρριχητικού και εκπαιδευτικού τουρισμού, κ.α. και τα θέματα προστασίας των ακτών και ανάδειξής της βιοποικιλότητας, με αειφορική προσέγγιση αξιοποίησης των προστατευόμενων περιοχών.
Επίσης, τέθηκε το θέμα της καλύτερης ανάδειξης της περιοχής και της ανάπτυξης ειδικών θεματικών εργαστηρίων για τον τουρισμό, τα οποία θα στηρίξει το Υπ. Τουρισμού. Ο Δήμαρχος Παγγαίου, αφού ευχαρίστησε τους Υπουργούς και τους παρεβρισκόμενους, τους κάλεσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας 2023 που θα γίνει στη Ν. Ηρακλείτσα Παγγαίου.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version