Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Παγγαίου | Ανοίγονται νέοι δρόμοι στον Πολιτιστικό Τουρισμό μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δημοσιεύτηκε

στις

Εγκρίθηκε για χρηματοδότηση, το διακρατικό έργο «Effective policies for durable and self-sustainable projects in the cultural heritage sector/KEEP ON (Αποτελεσματικές Πολιτικές για διάρκεια και βιωσιμότητα έργων που υλοποιούνται στον τομέα του Πολιτισμού)», στο πλαίσιο της 3ηςπρόσκλησης του προγράμματος INTERREG EUROPE.

Πρόκειται για ένα από τα συνολικά 54 έργα που εγκρίθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο οποίο ο Δήμος Παγγαίου μετέχει ως εταίρος, με επικεφαλής εταίρο το Institute for Economic Development of Ourense Province στην Ισπανία, καθώς και εταίρους από την Πολωνία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Κροατία και την Ολλανδία.

Το έργο αφορά στην προσέγγιση των έργων πολιτιστικής κληρονομιάς. Ειδικότερα, διαπραγματεύεται το μέλλον των πολιτιστικών έργων στο τέλος της χρηματοδότησής τους, την στόχευσή τους και παράλληλα το πώς θα μπορούσαν τα έργα στον τομέα του Πολιτισμού να είναι βιώσιμα καλύπτοντας τις ανάγκες τους με ρεαλιστική δημόσια στήριξη και ως εκ τούτου οι δημόσιες χρηματοδοτήσεις να έχουν μακροχρόνια πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική και περιφερειακή οικονομία.

Στόχος είναι να μπορέσουν να βελτιωθούν οι σχετικές πολιτικές και τα προγράμματα για τα έργα Πολιτισμού και Πολιτιστικού Τουρισμού (ιδίως για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα), τα οποία πρέπει να σχεδιάζονται με ποιοτικά χαρακτηριστικά που ενσωματώνουν στοιχεία βιωσιμότητας, καθώς και άλλες δημόσιες πολιτικές και εργαλεία.

Το έργο είναι καίριας σημασίας, πέραν του Δήμου Παγγαίου, για το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα της διαχείρισης, ανάδειξης και αειφορικής αξιοποίησης στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς.

dramini.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κάποιοι “ξέχασαν” τα πράγματα τους στο πάρκινγκ απέναντι από το Βερούλειο…

Δημοσιεύτηκε

στις

Είναι γεγονός πως όσες φορές και αν επισημανθεί το θέμα των απορριμμάτων δεν φαίνεται να υπάρχει ευαισθησία από πλευράς των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα όπως ενημέρωσε το enanews.gr πολίτης της Καβάλας κάποιοι φαίνεται πως “ξέχασαν” τα πράγματα τους στο πάρκινγκ απέναντι από το Βερούλειο Στάδιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο σημείο συχνάζουν συγκεκριμένα άτομα κυρίως ρομά που ουκ ολίγες φορές έχουν… “ξεχάσει” πράγματα εκεί.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συγκλόνισε το Πανελλήνιο η διπλή δολοφονία στην Χρυσούπολη Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Αναφορά από το σύνολο των πανελλαδικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έγινε την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 σχετικά με το διπλό φονικό στην Χρυσούπολη του Δήμου Νέστου. 

Το γεγονός μετέδωσε μέσω έκτακτου γεγονότος το ENA Channel ενώ σε συνεχή ροή ειδήσεων το enanews.gr μετέφερε όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο δράσης αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας ενώ την είδηση μετέφερε ακόμα και το CNN Greece.

Η έκτακτη είδηση όπως προβλήθηκε από το ENA Channel

CNN Greece

madata.gr

news247.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Ορκίστηκαν ο νέος Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι στον Δήμου Δοξάτου

Δημοσιεύτηκε

στις

Μέσα σε ένα ζεστό και συνάμα πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες Παρασκευή στις 7 το απόγευμα έδρα του ηρωικού και μαρτυρικού Δήμου Δοξάτου, η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Δοξάτου.

Ο νέο εκλεγείς Δήμαρχος Θέμις Ζεκερίδης, φανερά συγκινημένος στις σύντομες δηλώσεις του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους την οικογένειά του τους φίλους του αλλά και όλους τους πολίτες τους οποίους κάλεσε να είναι ενεργοί και να συμμετέχουν στα κοινά, αναφέροντας χαρακτηριστικά “δεν πρόκειται να πετύχουμε δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε αν εσείς οι δημότες- πολίτες δεν συμμετέχετε στα κοινά, αν δεν είστε ενεργοί…”

Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας Παύλος. Στην τέλεση της ορκωμοσίας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου ο περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Παπαεμανουήλ, ο Αρχέλαος Γρανάς καθώς  και πλήθος κόσμου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Νέες κολώνες φωτισμού για αποτροπή βανδαλισμών στο Περιγιάλι

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην ακτή του Περιγιαλίου ο Δήμος Καβάλας τοποθέτησε ψηλές κολώνες φωτισμού. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύει τον φωτισμό από βανδαλισμούς. Οι οποίοι στην περιοχή είναι συχνοί.

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ