ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Παγγαίου:«Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013»

Ο Δήμος Παγγαίου συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο Πρόγραμμα: «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013» Άξονας Προτεραιότητας 1: «Ποιότητα Ζωής» Περιοχή Παρέμβασης 1,1: «Προστασία, διαχείριση και βελτίωση των περιβαλλοντικών πόρων» για την καλύτερη διαχείριση υδάτων, σε συνεργασία με το Δήμο Μπόρινο και το Δήμο Μαντζάροβο.

Ειδικότερα, ο Δήμος Παγγαίου ολοκλήρωσε το τεχνικό έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Αυλής μήκους 9.700 μέτρων το οποίο ήταν πεπαλαιωμένο με διαρκείς βλάβες και άλλους κινδύνους.

Ο Δήμος Μπόρινο από τη Βουλγαρία υλοποίησε υδρευτικό έργο με σύστημα διύλισης/καθαρισμού του νερού και ο Δήμος του Μαντζάροβο από τη Βουλγαρία έργο αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων.

Με το έργο WAMI επιδιώκεται υπό την καθοδήγηση του Δήμου Παγγαίου ως Επικεφαλής Εταίρου και με την υποστήριξη των άλλων δύο διασυνοριακών Δήμων της Βουλγαρίας η εφαρμογή πιλοτικών λύσεων βέλτιστης διαχείρισης υδάτων και παράλληλα να ενημερωθεί ο πληθυσμός των περιοχών παρέμβασης για τη σημασία της προστασίας των υδάτινων πόρων.

Το διάστημα από τις 2 έως τις 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στους Δήμους Borino και Madzharovo αντίστοιχα δύο σεμινάρια για την προαγωγή των δύο τεχνικών έργων από τη πλευρά των Βούλγαρων εταίρων με παράλληλη ειδική θεματική στο Μπόρινο «Σώστε το νερό – προστατέψτε τη φύση» και στο Μαντζάροβο «Καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας πόσιμου νερού και λυμάτων». Ο Δήμος Παγγαίου είχε την ευκαιρία να παραστεί στο σεμινάριο και την παρουσίαση τόσο του έργου του Δήμου Borino (2-3 Ιουνίου) το οποίο αφορά σε ένα δίκτυο και μια μονάδα δεξαμενής και διύλισης/καθαρισμού του πόσιμου νερού όσο και του Δήμου Madzharovo (11-12 Ιουνίου) για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στο χωριό Borislavtsi του Δήμου.

Η επόμενη και καταληκτική εκδήλωση για το έργο WAMI είναι τα εγκαίνια του έργου αποκατάστασης των παλαιών δικτύων αγωγών νερού του οικισμού Αυλής του Δήμου Παγγαίου και μία εκδήλωση με τίτλο «Καινοτομίες  στη διασυνοριακή διαχείριση νερού».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version