Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Παγγαίου:«Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Παγγαίου συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο Πρόγραμμα: «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013» Άξονας Προτεραιότητας 1: «Ποιότητα Ζωής» Περιοχή Παρέμβασης 1,1: «Προστασία, διαχείριση και βελτίωση των περιβαλλοντικών πόρων» για την καλύτερη διαχείριση υδάτων, σε συνεργασία με το Δήμο Μπόρινο και το Δήμο Μαντζάροβο.

Ειδικότερα, ο Δήμος Παγγαίου ολοκλήρωσε το τεχνικό έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Αυλής μήκους 9.700 μέτρων το οποίο ήταν πεπαλαιωμένο με διαρκείς βλάβες και άλλους κινδύνους.

Ο Δήμος Μπόρινο από τη Βουλγαρία υλοποίησε υδρευτικό έργο με σύστημα διύλισης/καθαρισμού του νερού και ο Δήμος του Μαντζάροβο από τη Βουλγαρία έργο αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων.

Με το έργο WAMI επιδιώκεται υπό την καθοδήγηση του Δήμου Παγγαίου ως Επικεφαλής Εταίρου και με την υποστήριξη των άλλων δύο διασυνοριακών Δήμων της Βουλγαρίας η εφαρμογή πιλοτικών λύσεων βέλτιστης διαχείρισης υδάτων και παράλληλα να ενημερωθεί ο πληθυσμός των περιοχών παρέμβασης για τη σημασία της προστασίας των υδάτινων πόρων.

Το διάστημα από τις 2 έως τις 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στους Δήμους Borino και Madzharovo αντίστοιχα δύο σεμινάρια για την προαγωγή των δύο τεχνικών έργων από τη πλευρά των Βούλγαρων εταίρων με παράλληλη ειδική θεματική στο Μπόρινο «Σώστε το νερό – προστατέψτε τη φύση» και στο Μαντζάροβο «Καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας πόσιμου νερού και λυμάτων». Ο Δήμος Παγγαίου είχε την ευκαιρία να παραστεί στο σεμινάριο και την παρουσίαση τόσο του έργου του Δήμου Borino (2-3 Ιουνίου) το οποίο αφορά σε ένα δίκτυο και μια μονάδα δεξαμενής και διύλισης/καθαρισμού του πόσιμου νερού όσο και του Δήμου Madzharovo (11-12 Ιουνίου) για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στο χωριό Borislavtsi του Δήμου.

Η επόμενη και καταληκτική εκδήλωση για το έργο WAMI είναι τα εγκαίνια του έργου αποκατάστασης των παλαιών δικτύων αγωγών νερού του οικισμού Αυλής του Δήμου Παγγαίου και μία εκδήλωση με τίτλο «Καινοτομίες  στη διασυνοριακή διαχείριση νερού».

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Πασχαλίδης | Ενεργοποίηση οικονομικής ενίσχυσης 12% στις επιχειρήσεις παραμεθόριων περιοχών

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με το νομοσχέδιο «Εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών, σύγχρονη αγορά κεφαλαίου, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, μέτρα προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1131 και άλλες διατάξεις», έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο 4, με το οποίο υλοποιήθηκε το δίκαιο αίτημα των επιχειρήσεων παραμεθόριων περιοχών μεταξύ των οποίων και της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για εκ νέου ενεργοποίηση της οικονομικής ενίσχυσης του 12% , στηλιτεύοντας την αιφνιδιαστική και παντελώς αναιτιολόγητη κατάργησή της από τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης της κυβέρνησης Σύριζα, κ. Σταθάκη. Πιο συγκεκριμένα, η κατάργηση της ψηφίστηκε παρόλο που ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε ότι ο Ο.Α.Ε.Δ. δεν είχε καταβάλει στις επιχειρήσεις τις οφειλόμενες ενισχύσεις από το Β΄ εξάμηνο του έτους 2010 έως το έτος 2015, με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιχειρήσεις να υποστούν τεράστια οικονομική ζημία και να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Συνεχίζοντας ο Βουλευτής σημείωσε τη σπουδαιότητα της παρούσας τροπολογίας, χαρακτηρίζοντάς τη σωτήρια για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων των
παραμεθόριων περιοχών, δεδομένου ότι η πολυετής οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, προκάλεσε μείζονα οικονομικά προβλήματα στις πλέον μειονεκτούσες περιοχές, μεταξύ αυτών και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Προχωρώντας ο Βουλευτής στην ανάλυση της διάταξης, ανέφερε ότι επανέρχεται η επιδότηση εργασίας του 12% για τις επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών, ενώ προβλέπεται και η χορήγηση των ποσών που οφείλονται από το δεύτερο εξάμηνο του 2010 μέσω της διενέργειας συμψηφισμού με υφιστάμενες και μελλοντικές απαιτήσεις του Δημοσίου (φόροι, ασφαλιστικές εισφορές και λοιπά)!

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Πασχαλίδης, αφού εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον πρώην Υπουργό κ.Στυλιανίδη, που στέκεται πάντα αρωγός στα προβλήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με τον οποίο συνεργάστηκε μαζί με τους Βουλευτές Π.Ε. Έβρου για τη συγκεκριμένη τροπολογία, καθώς και στον Υπουργό κ.Σταϊκούρα και στο Βουλευτή κ. Καιρίδη για τη συνολική συμβολή τους, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «…Θα ήθελα να τονίσω ότι ο πρωθυπουργός μας, κ.Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει για μία ακόμη φορά εμπράκτως τη στήριξή του στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα… Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή κυβέρνηση, τις δύσκολες αυτές ώρες, θα συμβάλλει καθοριστικά στη διάσωση και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόσο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και των λοιπών παραμεθόριων περιοχών με σειρά παρόμοιων μέτρων και διατάξεων , ενισχύοντας με κάθε τρόπο την επιχειρηματικότητα και την οικονομία της ακριτικής μας Περιφέρειας.»

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πολίτες και παραγωγοί στηρίζουν την Λαϊκή Αγορά Καλαμίτσας

Δημοσιεύτηκε

στις

Και οι παραγωγοί θέλουν να παραμείνει η λαϊκή αγορά στην Καλαμίτσα, κάτι το οποίο συζητήθηκε ξανά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουλίου και από ό,τι φαίνεται, μια λύση ανάγκης ελέω κορονοϊού να μετατρέπεται σε μια λύση ουσίας για τη λαϊκή αγορά της Καβάλας.

Αυτό υποστηρίζει και ο πρόεδρος των παραγωγών της λαϊκής αγοράς της Καβάλας, Παναγιώτης Δημητρακές, αλλά τονίζει πως δεν ήταν και μια εύκολη λύση η οποία πάρθηκε στο πόδι. «Αρχικά είχαμε το πάρκινγκ της Ροδόπης, έπειτα το πάρκο του Φαλήρου και τον παραλιακό δρόμο, αλλά τίποτα από αυτά δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Βρέθηκε λοιπόν η λύση της Καλαμίτσας για όλους και ήταν εύκολο για εμάς, τον Δήμο και τον κόσμο».

Ακούστε τα όσα δήλωσε κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο Δήμαρχος Καβάλας Θ. Μουριάδης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Έφυγε” από την ζωή η Μαρίνα Δημοσθενοπούλου

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών η σύζυγος του Δημοσθένη Δημοσθενόπουλου, Μαρίνα. Η Θρακική Εστία Καβάλας ανακοίνωσε σχετικά: «Η Θρακική Εστία Καβάλας πενθεί για την απώλεια της Μαρίνας Δημοσθενοπούλου, συζύγου του πρώην Υπουργού και βουλευτή Δημοσθένη και ιδρυτικού μέλους της Θρακικής Εστίας. Η Μαρίνα Δημοσθενοπούλου με καταγωγή από την Δράμα και από γονείς από τον Σκοπό της Ανατολικής Θράκης, πέθανε σήμερα σε ηλικία 83 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 στις 12 το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Καβάλας. Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον αγαπημένο μας Δημοσθένη και στην οικογένεια της»

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κορωνοϊός | 58 νέα κρούσματα στη χώρα – Τα 28 στις πύλες εισόδου

Δημοσιεύτηκε

στις

13 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι – Στους 193 παραμένουν οι θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη  58 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.883, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.
1042 (26.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2019 (52.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Στο μεταξύ, 13 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 62 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ