Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Παγγαίου:«Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Παγγαίου συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο Πρόγραμμα: «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013» Άξονας Προτεραιότητας 1: «Ποιότητα Ζωής» Περιοχή Παρέμβασης 1,1: «Προστασία, διαχείριση και βελτίωση των περιβαλλοντικών πόρων» για την καλύτερη διαχείριση υδάτων, σε συνεργασία με το Δήμο Μπόρινο και το Δήμο Μαντζάροβο.

Ειδικότερα, ο Δήμος Παγγαίου ολοκλήρωσε το τεχνικό έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Αυλής μήκους 9.700 μέτρων το οποίο ήταν πεπαλαιωμένο με διαρκείς βλάβες και άλλους κινδύνους.

Ο Δήμος Μπόρινο από τη Βουλγαρία υλοποίησε υδρευτικό έργο με σύστημα διύλισης/καθαρισμού του νερού και ο Δήμος του Μαντζάροβο από τη Βουλγαρία έργο αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων.

Με το έργο WAMI επιδιώκεται υπό την καθοδήγηση του Δήμου Παγγαίου ως Επικεφαλής Εταίρου και με την υποστήριξη των άλλων δύο διασυνοριακών Δήμων της Βουλγαρίας η εφαρμογή πιλοτικών λύσεων βέλτιστης διαχείρισης υδάτων και παράλληλα να ενημερωθεί ο πληθυσμός των περιοχών παρέμβασης για τη σημασία της προστασίας των υδάτινων πόρων.

Το διάστημα από τις 2 έως τις 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στους Δήμους Borino και Madzharovo αντίστοιχα δύο σεμινάρια για την προαγωγή των δύο τεχνικών έργων από τη πλευρά των Βούλγαρων εταίρων με παράλληλη ειδική θεματική στο Μπόρινο «Σώστε το νερό – προστατέψτε τη φύση» και στο Μαντζάροβο «Καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας πόσιμου νερού και λυμάτων». Ο Δήμος Παγγαίου είχε την ευκαιρία να παραστεί στο σεμινάριο και την παρουσίαση τόσο του έργου του Δήμου Borino (2-3 Ιουνίου) το οποίο αφορά σε ένα δίκτυο και μια μονάδα δεξαμενής και διύλισης/καθαρισμού του πόσιμου νερού όσο και του Δήμου Madzharovo (11-12 Ιουνίου) για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στο χωριό Borislavtsi του Δήμου.

Η επόμενη και καταληκτική εκδήλωση για το έργο WAMI είναι τα εγκαίνια του έργου αποκατάστασης των παλαιών δικτύων αγωγών νερού του οικισμού Αυλής του Δήμου Παγγαίου και μία εκδήλωση με τίτλο «Καινοτομίες  στη διασυνοριακή διαχείριση νερού».

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Με συρματοπλέγματα επιχειρεί η κυβέρνηση να «σφραγίσει» τα ελληνοτουρκικά σύνορα

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα έργα, τις κοινές δράσεις Στρατού ξηράς και Ελληνικής Αστυνομίας και τις ενέργειες των αρχών στον Έβρο για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος επιθεώρησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής κατά τη διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στεφανής συναντήθηκε με τους διοικητές του Δ΄ Σώματος Στρατού, των ΧΙΙ και ΧVI μηχανοκίνητων μεραρχικών Πεζικού , τους αστυνομικούς διευθυντές των διευθύνσεων Αστυνομίας. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας καθώς και με τον διοικητή της λιμενικής αρχής Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης των διαταγών που έχουν εκδοθεί, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, κινήθηκε οδικώς στα χερσαία σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου στις ζώνες ευθύνης της 3ης – 7ης – 30ης – 31ης – 50ης Μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών και της τακτικής διοικησης του 21ου μηχανοκίνητου συντάγματος Πεζικού, πραγματοποιώντας ελέγχους των κοινών δράσεων Στρατού Ξηράς – Ελληνικής Αστυνομίας, των Σημείων Επιτήρησης, καθώς επίσης και των αποτρεπτικών εμποδίων.

Περαιτέρω επισκέφθηκε το νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις δυνατότητες επιτήρησης καθώς καi το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη διοικητή.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο διοικητής του Δ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, ο κ. Στεφανής επέβλεψε το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές. Το σχέδιο περιλαμβάνει συρματοπλέγματα στα γνωστά περάσματα των διακινητών λαθρομεταναστών και μεικτές περιπολίες Στρατού και Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα σε διάφορα σημεία στις όχθες του ποταμού Έβρου, συνολικού μήκους πάνω από πέντε χιλιόμετρα, προκειμένου να μην μπορούν πλέον εύκολα οι διακινητές να “σπρώχνουν” από την Τουρκία προς την Ελλάδα τους λαθρομετανάστες.

Παράλληλα, οι μεικτές περιπολίες, που αυξήθηκαν από τον Στρατό και την Αστυνομία κατά 50% σε αριθμό, έχουν ως θετικό αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη τις τελευταίες ημέρες εμφανής μείωση των ροών από τα χερσαία σύνορα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες

Δημοσιεύτηκε

στις

Απόφαση για συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές, με προσανατολισμό την δημιουργία μπλόκων στο τέλος Ιανουαρίου, πήραν οι αγρότες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Νίκαια της Λάρισας.

Οι αγρότες αποφάσισαν επίσης να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ και στην έκθεση της Agrotica στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Φεβρουαρίου, στα πλαίσια ενός προγράμματος κινητοποιήσεων που συζήτησαν σήμερα.

Στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων συζητήθηκαν συνολικά τα αιτήματα των αγροτών που διεκδικούν από το υπουργείο, ενώ επικεντρώθηκαν στο θέμα της τιμής του πετρελαίου, στο κόστος παραγωγής, αλλά και στο θέμα της τιμής των προϊόντων τους.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αρκετό κόσμο πραγματοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου το απόγευμα του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου αλλά και μία όμορφη χριστουγεννιάτικη παράσταση για όλα τα μέλη και όσους στηρίζουν το σπουδαίο έργο του συλλόγου…

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ανοιχτή η αγορά | Αρκετοί Καβαλιώτες ξεκίνησαν την αγορά δώρων

Δημοσιεύτηκε

στις

Μία από τις Κυριακές του Δεκεμβρίου που ήταν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας,έτσι και η αγορά της Καβάλας ακολούθησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τους Καβαλιώτες να κατεβαίνουν στην χριστουγεννιάτικη αγορά και να κάνουν τις πρώτες τους αγορές του στα δώρα των Χριστουγέννων.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

REVOIL

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ