Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Νέστου | Ανοιχτή Επιστολή του Αντιδημάρχου Καθαριότητας…

Αγαπητοί μου συνδημότες,
Ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω με όλους εσάς τους κατοίκους του Δήμου μας, γιατί θεωρώ αναγκαία τη συνεργασία μας.

Η καθαριότητα συνδέεται άμεσα με την αισθητική εμφάνιση του Δήμου, τη δημόσια υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής, αλλά απεικονίζει και το επίπεδο πολιτισμού της κοινωνίας μας.

Από πλευράς υπηρεσίας καθαριότητας, έχουμε σχεδιασμό, οργάνωση και πρόγραμμα και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε ο Δήμος μας να είναι φιλικός και ευχάριστος στους κατοίκους και ελκυστικός στους επισκέπτες.
Για να φέρουν, όμως, αποτέλεσμα οι δικές μας προσπάθειες πρέπει να έχουμε την κατανόηση, την ευαισθησία και τη συνεργασία όλων, ώστε να διευκολύνεται το έργο του προσωπικού της καθαριότητας, που είναι ιδιαίτερα σκληρό και δύσκολο.
Προς την κατεύθυνση αυτή, κάνω έκκληση προς όλους:

1. Τα σκουπίδια να τοποθετούνται μέσα στους κάδους και όχι να πετιούνται γύρω από αυτούς με συνέπεια να σκορπίζονται στην πόλη.

2. Να μην παρεμποδίζονται από τα παρκαρισμένα Ι.Χ. τα απορριμματοφόρα του Δήμου και οι εργάτες καθαριότητας να δυσκολεύονται στο άδειασμα των κάδων.

3. Τα εμπορικά καταστήματα να διπλώνουν τα χαρτοκιβώτια και να τα τοποθετούν στους κάδους, ώστε να μην παραμένουν οι όγκοι των σκουπιδιών στα πεζοδρόμια και να υποβαθμίζουν αισθητικά το εμπορικό κέντρο και να επηρεάζουν και την εμπορική κίνηση.

4. Οι στάχτες να τοποθετούνται δίπλα στους κάδους και όχι μέσα σε αυτούς, γιατί προκαλούν φωτιές και φθορές στους κάδους.

5. Συμμετέχουμε ενεργά στην ανακύκλωση, ξεχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα (γυαλί, αλουμίνιο, χάρτινες συσκευασίες κτλ) και εναποθέτοντάς τα στους ειδικούς κάδους.

Τα τηλέφωνα της υπηρεσίας στα οποία μπορείτε να απευθύνεστε είναι:
• Για θέματα καθαριότητας: 2591350183- 2591025650
• Τηλέφωνο Αντιδημάρχου: 6980366061

Ανοιχτή Επιστολή του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πράσινου Δήμου Νέστου κ. Καϊντατζόπουλου Μπάμπη
Π…

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Energean: Καλλωπισμός του πάρκου Άγιου Λουκά στην Καβάλα και δενδροφύτευση για την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον

Για μια ακόμη χρονιά η Energean τίμησε την 5 η Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον με μια δράση στο νομό της Καβάλας, περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται εδώ και 16 χρόνια με ένα εξαιρετικό περιβαλλοντικό ιστορικό.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Λουκά, υποστήριξε τον καλλωπισμό του πάρκου του Αγίου Λουκά. Στο πλαίσιο της κοινής αυτής πρωτοβουλίας, το πάρκο καθαρίστηκε, ενώ ο γνωστός Καβαλιώτης ζωγράφος Γιάννης Κανίογλου με τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτέχνων Artattack, τους μαθητές του 21 ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και παιδιά από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες του Δήμου Καβάλας (ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ), ζωγράφισαν τους περιβάλλοντες χώρου του πάρκου. Επίσης, στο πάρκο φυτεύθηκαν 15 καλλωπιστικές μουριές που μεγαλώνοντας θα δημιουργήσουν μια μικρή πράσινη όαση, από αυτές που κάθε γειτονιά έχει ανάγκη στις σύγχρονες πόλεις.

Παρούσα στην εκδήλωση η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, όπως και ο Βασίλης Τσέτογλου, Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του ομιλου Energean, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Στην Energean η φροντίδα για το Περιβάλλον είναι καθημερινή και συνεχής,κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται από επιδόσεις όπως η κατά 86% μείωση του ανθρακικού μας αποτυπώματος την τελευταία 5ετία, η ανακύκλωση του 99% του νερού που χρησιμοποιούμε, αλλά και από τις κορυφαίες αξιολογήσεις που λαμβάνουμε διεθνώς με βάση τα κριτήρια για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση (Environment, Social & Governance – ESG). To σλόγκαν της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον είναι το ‘Η γη μας είναι το μέλλον μας’ και με αυτήν την πρωτοβουλία της δενδροφύτευσης και του γενικότερου καλλωπισμού του πάρκου του Αγίου Λουκά, προσπαθούμε να συμβάλλουμε κι εμείς τόσο στο φυσικό όσο και στο αστικό περιβάλλον της Καβάλας»

Από την πλευρά του, ο κ. Ευάγγελος Λεώβαρις, στέλεχος του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δήλωσε τα εξής:

«Σε συνεργασία με τους κοινωνικούς μας εταίρους, τους stakeholders μας, προσπαθούμε να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να συμβάλλουμε, στο βαθμό των δυνατοτήτων μας, στην ικανοποίησή τους. Η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας, των δύο Συλλόγων και του εξαιρετικού ζωγράφου κ. Κανίογλου αποτελεί μια συνεργασία που είναι παράδειγμα προς μίμηση. Η δε συνδρομή των μαθητών του 21 ου Δημοτικού Σχολείου και των παιδιών του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ της πόλης μάς γεμίζει με αισιοδοξία για το ότι οι αυριανοί πολίτες μπορούν να δημιουργήσουν έναν κόσμο
χωρίς αποκλεισμούς και καλύτερο από τον σημερινό».

Η στήριξη της συγκεκριμένης δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την Energean υπηρετεί τους Στόχους για Βιώσιμη Ανάπτυξη που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και, ειδικότερα, τον Στόχο 10 για Λιγότερες Ανισότητες, τον Στόχο 11 για Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, τον Στόχο 13 για την Δράση για το Κλίμα και τον Στόχο17 για την Συνεργασία για Επίτευξη των Στόχων.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο 16χρονα κορίτσια δέχθηκαν επίθεση από ομάδα κοριτσιών έξω από σχολείο της Ξάνθης

Τα 3 κορίτσια που τους επιτέθηκαν συνελήφθησαν, η άγνωστη αναζητείται, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερες

Δυο 16χρονα κορίτσια κατήγγειλαν χθες Δευτέρα (3 Ιουνίου) ότι δέχθηκαν επίθεση στις 16:45, έξω από Μεονοτικό Σχολείο της Ξάνθης, από τρία άλλα 17χρονα κορίτσια και μία ακόμη άγνωστη. Αρχικά η μία από τις 16χρονες δέχτηκε χτυπήματα στην αυλή του σχολείου στα χέρια και το κεφάλι, με την παρέμβαση ενός εκπαιδευτικού όμως το περιστατικό σταμάτησε.

Συνέχεια δόθηκε από την ομάδα των 17χρονων έξω από το σχολείο, οι οποίες επιτέθηκαν ξανά με κλωτσιές και γροθιές στις δύο 16χρονες. Μια από τα θύματα μεταφέρθηκε με εκδορές στο νοσοκομείο, της χορηγήθηκαν πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Τα 3 κορίτσια που τους επιτέθηκαν συνελήφθησαν, η άγνωστη αναζητείται, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερες. Συνελήφθησαν οι γονείς τους που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης | Σουηδοί επιχειρηματίες θα «αξιολογήσουν» επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης διοργάνωσε με ιδιαίτερη χαρά την πρώτη συνάντηση Σουηδών «αγοραστών» με εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις της περιοχής.

Στη δράση συμμετείχαν Σουηδοί «αγοραστές», διανομείς και δημοσιογράφοι του τομέα τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών, οι οποίοι συμμετείχαν σε ένα τετραήμερο γεμάτο συναντήσεις, γευσιγνωσίες, επισκέψεις σε πρότυπες παραγωγικές μονάδες, επαγγελματικό networking και μία σειρά μοναδικών δράσεων.

Ο σκοπός της επιχειρηματικής αυτής δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ήταν να αξιολογηθούν οι εταιρείες και τα προϊόντα τους, ώστε να δημιουργηθούν τα κατάλληλα προαπαιτούμενα για την ενδεχόμενη είσοδό τους στη Σουηδική αγορά. Επιπλέον, η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της δυναμικής των ελληνικών προϊόντων, αξιολογώντας τα ισχυρά και μη χαρακτηριστικά τους και παρέχοντας ενδελεχή ανατροφοδότηση στις επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αυτές, στη συνέχεια, θα μπορέσουν να μελετήσουν και να αξιοποιήσουν αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες εσωτερικά.

Καθώς η διείσδυση σε μια αγορά με αυξημένο εξαγωγικό ενδιαφέρον, όπως αυτή της Σουηδίας, είναι μια διαδικασία που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό, η δράση αυτή αποτελεί το πρώτο από τα βήματα που πρόκειται να ακολουθήσει η Περιφέρεια, με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγικών προσπαθειών των επιχειρήσεων της.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en