Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Δήμος Δράμας | «Φροντίζουμε για τις ανάγκες σας, γι΄ αυτό και ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»

Published

on

Ο Δήμος Δράμας συνεχίζει την επέκταση του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ λειτουργώντας ένα διευρυμένο δίχτυ προστασίας για ηλικιωμένους, ΑμεΑ και γενικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που χρήζουν στήριξη και συμπαράσταση σε θέματα καθημερινότητας.

Για το λόγο αυτό από το πρώτο κύμα της πανδημίας προέβη στη σύσταση νέας δομής υποστήριξης κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης από τις 19-3-2020 μέχρι και σήμερα και μέχρι τη λήξη των μέτρων αποφυγής του κορωνοϊού – COVID 19, με έδρα το Δημαρχείο. Η δομή θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ.

Μ’ ένα απλό τηλεφώνημα στο 2521350608 προσωπικό του Δήμου μας θα αξιολογεί το αίτημά σας και θα προσπαθεί να δίνει λύσεις στα προβλήματά σας (π.χ. προώθηση αιτημάτων παροχής ειδών πρώτης ανάγκης, διανομή φαρμακευτικού υλικού, νοσηλευτική φροντίδα, διεκπεραίωση αιτημάτων που εκδίδονται από υπηρεσίες του δήμου ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς).

Παράλληλα στον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό λειτουργεί και η γραμμή Ψυχολογικής  υποστήριξης από εξειδικευμένο προσωπικό.

Με τον τρόπο αυτό αποτρέπουμε τις άσκοπες μετακινήσεις των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και προσέχουμε την υγεία όλων γιατί αγαπάμε τη ζωή.

Συνιστούμε στους πολίτες περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων.

Παραμείνετε εντός της οικίας σας.

Πειθαρχώντας ως μεμονωμένα άτομα, αλλά και ως κοινωνικό σύνολο θα βγούμε Νικητές και από αυτή τη μάχη.

Προχωράμε με πίστη, με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα θωρακίζοντας τη δημόσια υγεία και περιορίζοντας την εξάπλωση του Ιού.

Συνεχίζουμε Υπεύθυνα

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί | Ανησυχία για τα κρούσματα στην Θάσο

Published

on

Με προσοχή προχωρούν οι αρμόδιοι στην υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της λοίμωξης Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός. Ο νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος τονίζει την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολίων καθημερινά.

Ο πρόεδρος εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας τονίζει ότι πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα για να βοηθηθεί το νοσοκομείο.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα για τον εφοδιασμό των νησιών, θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν παραλάβει εμβόλια 31 μεγάλα νησιά και εντός του Φεβρουαρίου θα μεταφερθούν εμβόλια σε όλα τα νησιά της χώρας.

Την ίδια ώρα ανησυχία υπάρχει για τα κρούσματα στο νησί της Θάσου. Καβάλα και Δράμα παρουσιάζουν μεγάλη βελτίωση όσον αφορά το επιδημιολογικό φορτίο.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Υπογραφή συμβάσεων CLLD LEADER Νομού Δράμας

Published

on

Σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ., υπογράφηκαν, στην Αίθουσα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) CLLD LEADER και της Αναπτυξιακής Δράμας ΑΕ, Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιο Παπαδόπουλο και από τους επενδυτές, 9 από τις 53 συμβάσεις των ενταγμένων έργων ιδιωτικού χαρακτήρα στο leader CLLD Νομού Δράμας.Όσον αφορά τα έργα ιδιωτικού χαρακτήρα κατατέθηκαν και αξιολογήθηκαν 87 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 19.949.213,79 € και δημόσιας δαπάνης 11.652.710,64 € και έλαβαν απόφαση ένταξης 53 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 11.668.230,52 € και δημόσιας δαπάνης 6.607.970,52 €. Για να επιτευχθεί η ένταξη τόσων πολλών έργων εξασφαλίστηκε γενναία επιπλέον χρηματοδότηση 3.536.910 €, που συνιστά μια αύξηση της τάξης του 115%. Επιλαχούσες παραμένουν 23 προτάσεις προϋπολογισμού 5.068.687,3852 € και δημόσιας δαπάνης 3.002.509,98 €.Θα καταβληθεί προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι επιπλέον πόροι ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλες οι θετικά αξιολογημένες επενδυτικές προτάσεις συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 9.610.480,32 €.

Τα έργα που εντάχθηκαν αφορούν σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως διαμονή, εστίαση και αναψυχή, μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων, βιοτεχνία, οικοτεχνία, και παραγωγή ειδών μετά την 1η μεταποίηση, παροχή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, πολυλειτουργικά αγροκτήματα και δασοκομικές τεχνολογίες. Κάτω από τους ανωτέρω τομείς υπάρχουν επενδύσεις όπως: εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, τουριστικές επενδύσεις καταλυμάτων, αναψυκτηρίων και θεματικών πάρκων, οινοποιεία, συσκευαστήρια φρούτων και λαχανικών, μονάδες παραγωγής χυμών και αλλαντικών, βιοτεχνίες χάρτινων και πλαστικών συσκευασιών, παραγωγής σκυροδέματος και κατασκευής μηχανημάτων και μεταλλικών κατασκευών, βιοτεχνία ζωοτροφών, συνεργεία οχημάτων, εδαφολογικά εργαστήρια, μονάδες φυσικοθεραπείας και φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και ιατρεία. Εντάχθηκαν επίσης δράσεις κατάρτισης και συνεργατικά σχήματα τα οποία θα λειτουργήσουν επικουρικά των μεμονωμένων επιχειρήσεων αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη, τη βελτίωση της διαχειριστικής ικανότητας των επιχειρήσεων και τη σύνδεση της πανεπιστημιακής έρευνας με την τοπική επιχειρηματικότητα.

Στο επόμενο διάστημα, θα υπογραφεί το σύνολο των συμβάσεων μεταξύ της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. και των επενδυτών, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων και η σταδιακή κατάθεση των πρώτων αιτημάτων πληρωμής.

Η Αναπτυξιακή Δράμας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και το επενδυτικό κοινό, συνεισφέρει στην τοπική οικονομία με σημαντικές υποδομές που υλοποιούνται από την αυτοδιοίκηση, με έργα και δράσεις από λοιπούς φορείς και συλλόγους αλλά και με τα καθαρά επενδυτικά σχέδια που υλοποιούν ιδιώτες, βελτιώνοντας έτσι την οικονομική θέση της περιοχής και των κατοίκων της. Η επιτυχής μέχρι σήμερα πορεία του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER, αποδεικνύει ότι η τοπική ανάπτυξη είναι μια συνεχής και συλλογική διαδικασία.

 

Στο πλαίσιο αυτό, θα εργαστούμε και στο επόμενο διάστημα για συνέχιση και ενίσχυση της κοινής μας δράσης για την ολοκληρωμένη τοπική ανάπτυξη της περιοχής μας.

 

Continue Reading

Ανοιχτά καταστήματα

Επαγγελματικος Οδηγος

Katoikia

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δημοφιλή

TAP

Mladen Group 34

Monopolio Delivery

Mladen Group 35

Mladen Group 32

Mladen Group 31

Mladen Group 30

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 33

Mladen Group 01

Free Group 01ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: