Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δήμητρα Τσανάκα | Όποιος διεκδικεί τον Δήμο Καβάλας πρέπει να βγαίνει μπροστά

Στα τοπικά αυτοδιοικητικά αναφέρθηκε σε αναλυτική της συνέντευξη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ENA Channel η πρώην Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα.

Μετά από την κριτική στις ενέργειες της δημοτικής αρχής για το Ασημακοπούλου (διαβάστε σχετικά εδώ) η πρώην Δήμαρχος Καβάλας αναφέρθηκε και στα πολιτικά τεκταινόμενα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε ερώτηση για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφια στον Δήμο Καβάλας η ίδια απάντησε πως πολύ δύσκολα θα είναι ενώ για όσους διεκδικούν την Δημαρχεία θα πρέπει να βγουν μπροστά και να το δηλώσουν έτσι να τους ακολουθήσουν όλα τα μέλη της “Ανάσας”. 

Για το αν πρόκειται να κατέβει η ίδια υποψήφια τόνισε ότι επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφια είτε στην Περιφέρεια είτε σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο.

Ακούστε τα όσα τόνισε η ίδια στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ENA Channel

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Wood Mackenzie | «Βουτιά» του πετρελαίου στα 10 δολάρια έως το 2050

H τιμή του πετρελαίου θα βυθιστεί έως το 2050, εάν ο κόσμος πετύχει τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού στρεφόμενος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ηλεκτροκίνηση. Αυτό είναι εκτίμηση της εταιρείας ερευνών και συμβουλευτικών υπηρεσιών Wood Mackenzie στη νέα έκθεσή της για τις προοπτικές της ενεργειακής αγοράς. 

Οι αναλυτές της Wood Mackenzie εξετάζουν ένα σενάριο επιταχυνόμενης μετάβασης σε καθερές μορφές ενέργειας, στο οποίο θα έχει περιοριστεί δραστικά η ανάγκη για τους υδρογάνθρακες που ρυπαίνουν τον πλανήτη. Σε ένα τέτοιο σενάριο η ζήτηση θα υποχωρούσε έως και 70% το 2050 από τα σημερινά επίπεδα. Αυτό δεν θα γίνει εν μία νυκτί. Όπως υπολογίζουν η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα κορυφωθεί το 2022 και από το 2023 θα αρχίσει να υποχωρεί. Από εκείνο το σημείο θα μειώνεται με ετήσιο ρυθμό 2 εκατ. βαρελιών ημερησίως. 

Έτσι η τιμή του μπρεντ θα έχει υποχωρήσει από τα 37 έως τα 43 δολάρια το βαρέλι έως το 2030. Σημειώνεται ότι η τιμή του μπρεντ σήμερα είναι λίγο πάνω από τα 66 δολάρια το βαρέλι. Έως το 2040 η τιμή θα κινείται στα επίπεδα των 28 έως 32 δολαρίων το βαρέλι για να διολισθήσουν τελικά μεταξύ των 10 και 18 δολαρίων έως το 2050. 

Σχεδόν 200 χώρες έχουν επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι ΗΠΑ εκ των κορυφαίων ρυπαντών στον κόσμο είχαν αποσυρθεί επί προεδρίας Τραμπ, αλλά επέστρεψαν στην πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης Μπάιντεν. 

Πηγή: CNBC 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύλλογος Πνοή | “Δεν κάνουμε ποτέ Εράνους”

Ο Σύλλογος Πνοή για την οικογένεια και το παιδί και με στόχο την υποστήριξη θεμάτων υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους προχώρησε στην ανάρτηση των εκθεμάτων που δημιουργήθηκαν από τις κυρίες του εργαστηριου για το πασχαλινό Bazzar. Παράλληλα, η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννα Χατζηβαρύτη ενημερώνει, πως, ο σύλλογος δεν διενεργεί  εράνους με βιβλία, πόρτα πόρτα, η στο δρόμo.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στο “βαθύ κόκκινο” Καβάλα και Θάσος

Όπως έκανε γνωστό ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο “βαθύ κόκκινο” εντάσσεται πλέον από το πρωί του Σαββάτου 17 Απριλίου η Π.Ε Καβάλας αλλά και Θάσου.

Και για τις δύο περιπτώσεις ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για απότομη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: