ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δάσκαλος εκατομμυριούχος ερευνάται από το ΣΔΟΕ

Εμβασμα ενός εκατομμυρίου ευρώ έστειλε δάσκαλος στην Κρήτη, ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών. Το ΣΔΟΕ ερευνά και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, με ποσά ως και 300.000 ευρώ…

Η τελευταία καταγγελία αφορά έξι καθηγητές της δημόσιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο και σύμφωνα με το cretalive ήταν επώνυμη και αφορούσε παράνομες δραστηριότητες.

Οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να μπορέσουν να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγκεκριμένων ατόμων.

Την ίδια ώρα, άλλες “κραυγαλέες» περιπτώσεις είναι επίσης στο μικροσκόπιο των Αρχών, λόγω εμβασμάτων με τεράστια ποσά που δεν μοιάζει εύκολο να δικαιολογηθούν.

Στην πλέον ακραία από αυτές, ένας δάσκαλος φέρεται να έστειλε έμβασμα ύψους 1 εκατ. ευρώ, ενώ ένας καθηγητής αντίστοιχο 300.000 ευρώ.

Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί έχουν δώσει ήδη τις πρώτες απαντήσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες τα ποσά αυτά τα κέρδισαν στο χρηματιστήριο, από τόκους αλλά και… δώρα γάμου.

Το ΣΔΟΕ ελέγχει την ίδια ώρα τα οικονομικά αρκετών κρατικών λειτουργών και ανθρώπων που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση ή άλλους τοπικούς φορείς.

 

Πηγή: arouraios.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version