Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Γ. Πασχαλίδης | Τα σχολεία του ΟΑΕΔ δεν πρέπει να συγχωνευτούν

Ο Γιάννης Πασχαλίδης εκλέχθηκε πρόσφατα και για πρώτη φορά πρόεδρος στην ομοσπονδία εκπαιδευτικού προσωπικού του ΟΑΕΔ. Είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ομοσπονδίας προέρχεται από την επαρχία. Στο παρελθόν ο πρόεδρος, το πολύ πολύ να προέρχονταν από τη Θεσσαλονίκη, εξήγησε ο κ. Πασχαλίδης.

Αν εκλεγώ βουλευτής τότε θα παραιτηθώ από την προεδρεία της ομοσπονδίας διευκρίνισε ο κ. Πασχαλίδης, ευχαριστώντας τους συναδέλφους του που για μία ακόμη φορά τον εξέλεξαν στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας κι έπειτα στη θέση του προέδρου.

Σχετικά με τα σχολεία του ΟΑΕΔ ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Πρέπει να τα διατηρήσουμε στη ζωή. Έχουν λάβει παράταση έως το 2022. Το υπουργείο παιδείας θέλει να τα συγχωνεύσει με εκείνα της δικής του αρμοδιότητας. Ωστόσο, τα σχολεία του ΟΑΕΔ είναι διαφορετικά από εκείνα του υπουργείου παιδείας».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το Σανατόριο οριστικά στην Ιατρική Εταιρία Καβάλας

Η Ιατρική Εταιρία Καβάλας απέκτησε οριστικά το Σανατόριο μετά την καθαρογραμμένη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Η εταιρία προγραμματίζει την νομιμοποίηση της πρώην ψυχιατρικής κλινικής, η οποία κατασκευάστηκε με κονδύλια ΕΣΠΑ σε δασικό οικόπεδο τη δεκαετία του 1990.

Μετά την επίλυση αυτών των θεμάτων, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για να αποφασιστεί η αξιοποίηση του Σανατορίου, πιθανώς μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Energean: Καλλωπισμός του πάρκου Άγιου Λουκά στην Καβάλα και δενδροφύτευση για την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον

Για μια ακόμη χρονιά η Energean τίμησε την 5 η Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον με μια δράση στο νομό της Καβάλας, περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται εδώ και 16 χρόνια με ένα εξαιρετικό περιβαλλοντικό ιστορικό.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Λουκά, υποστήριξε τον καλλωπισμό του πάρκου του Αγίου Λουκά. Στο πλαίσιο της κοινής αυτής πρωτοβουλίας, το πάρκο καθαρίστηκε, ενώ ο γνωστός Καβαλιώτης ζωγράφος Γιάννης Κανίογλου με τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτέχνων Artattack, τους μαθητές του 21 ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και παιδιά από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες του Δήμου Καβάλας (ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ), ζωγράφισαν τους περιβάλλοντες χώρου του πάρκου. Επίσης, στο πάρκο φυτεύθηκαν 15 καλλωπιστικές μουριές που μεγαλώνοντας θα δημιουργήσουν μια μικρή πράσινη όαση, από αυτές που κάθε γειτονιά έχει ανάγκη στις σύγχρονες πόλεις.

Παρούσα στην εκδήλωση η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, όπως και ο Βασίλης Τσέτογλου, Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του ομιλου Energean, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Στην Energean η φροντίδα για το Περιβάλλον είναι καθημερινή και συνεχής,κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται από επιδόσεις όπως η κατά 86% μείωση του ανθρακικού μας αποτυπώματος την τελευταία 5ετία, η ανακύκλωση του 99% του νερού που χρησιμοποιούμε, αλλά και από τις κορυφαίες αξιολογήσεις που λαμβάνουμε διεθνώς με βάση τα κριτήρια για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση (Environment, Social & Governance – ESG). To σλόγκαν της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον είναι το ‘Η γη μας είναι το μέλλον μας’ και με αυτήν την πρωτοβουλία της δενδροφύτευσης και του γενικότερου καλλωπισμού του πάρκου του Αγίου Λουκά, προσπαθούμε να συμβάλλουμε κι εμείς τόσο στο φυσικό όσο και στο αστικό περιβάλλον της Καβάλας»

Από την πλευρά του, ο κ. Ευάγγελος Λεώβαρις, στέλεχος του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δήλωσε τα εξής:

«Σε συνεργασία με τους κοινωνικούς μας εταίρους, τους stakeholders μας, προσπαθούμε να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να συμβάλλουμε, στο βαθμό των δυνατοτήτων μας, στην ικανοποίησή τους. Η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας, των δύο Συλλόγων και του εξαιρετικού ζωγράφου κ. Κανίογλου αποτελεί μια συνεργασία που είναι παράδειγμα προς μίμηση. Η δε συνδρομή των μαθητών του 21 ου Δημοτικού Σχολείου και των παιδιών του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ της πόλης μάς γεμίζει με αισιοδοξία για το ότι οι αυριανοί πολίτες μπορούν να δημιουργήσουν έναν κόσμο
χωρίς αποκλεισμούς και καλύτερο από τον σημερινό».

Η στήριξη της συγκεκριμένης δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την Energean υπηρετεί τους Στόχους για Βιώσιμη Ανάπτυξη που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και, ειδικότερα, τον Στόχο 10 για Λιγότερες Ανισότητες, τον Στόχο 11 για Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, τον Στόχο 13 για την Δράση για το Κλίμα και τον Στόχο17 για την Συνεργασία για Επίτευξη των Στόχων.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η οικονομική πορεία της πατρίδας μας βρίσκεται σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία»

Makarios Lazaridis stin vouli

Τέσσερις μέρες πριν από τις σημαντικές ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης συνεχίζει την ανάδειξη των κυβερνητικών πεπραγμένων, μέσω οπτικοποιημένων παρεμβάσεών του.

Αυτή τη φορά η δήλωσή του αφορά την οικονομία, τα εισοδήματα και την απασχόληση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε:

«Η οικονομική πορεία της πατρίδας μας βρίσκεται τα τελευταία πέντε χρόνια σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία. Η ανεργία από 17,9% το 2019 αγγίζει σήμερα το 10%.  Τα εισοδήματα και οι συντάξεις των πολιτών αυξάνονται και αποτελούν την καλύτερη απάντηση στις συνέπειες της εξωγενούς ακρίβειας. Το 2027 ο κατώτατος μισθός θα έχει φτάσει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ.

Και αυτά χωρίς να παρεκκλίνουμε στο ελάχιστο από τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Γιατί σε νέες περιπέτειες με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η χώρα δεν θα μπει ξανά ποτέ».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en