ΚΑΒΑΛΑ

Γ.Πασχαλίδης: Ερώτηση στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για βελτίωση ψηφιακής καθημερινότητας της Π.Ε. Καβάλας

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης κατέθεσε σήμερα ερώτηση στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη με θέμα «Ανάγκη για ενέργειες βελτίωσης της ψηφιακής καθημερινότητας στη Π.Ε. Καβάλας»

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής συνεχάρη τον Υπουργό για τα βήματα προόδου που έχει κάνει η χώρα μας όσον αφορά τη ψηφιακή εποχή, με αποκορύφωμα την ένταξη δεκαπέντε διαδικασιών αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα ΚΕΠ. Κάλεσε, έτσι, τον Υπουργό να ενσκύψει στα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και επαγγελματίες της Π.Ε Καβάλας, όσον αφορά τη πρόσβαση τους σε ψηφιακές υπηρεσίες. 

Πρώτον, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο ελλιπές σήμα επίγειας ψηφιακής ευρυ-εκπομπής, το οποίο έχει παρατηρηθεί σε περιοχές του ορεινού τμήματος του Δήμου Νέστου Π.Ε. Καβάλας, και συγκεκριμένα στη περιοχή της Λεκάνης, Κεχρόκαμπου, Πλαταμώνος κ.α. Συν τοις άλλοις, έχει διαπιστωθεί ανάλογο πρόβλημα και στη Ν. Ηρακλείτσα και Μουσθένη, Δήμου Παγγαίου, Π.Ε. Καβάλας.

Δεύτερον, έγινε λόγος και για την ανάγκη για ταχύτερη σύνδεση ίντερνετ στη περιοχή του Σταυρού Καβάλας, όπου βρίσκονται και σημαντικές βιομηχανικές μονάδες. Έχοντας έλθει σε επαφή με τους κατοίκους, αλλά και τους επαγγελματίες τη περιοχής, κατέστη γνωστό στο Βουλευτή πως κατά μήκος των οδικών δικτύων Σταυρού-Αμυγδαλεώνα και Σταυρού-Αμισιανών η σύνδεση ίντερνετ είναι αρκετά ασθενής, με αποτέλεσμα να μη μπορούν αποτελεσματικά να συνδεθούν σε αυτό. 

Ο Βουλευτής ρώτησε τον Υπουργό αν:

  1. Θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσουν οι ως άνω περιοχές πρόσβαση σε σήμα επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής; 
  2. Θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη σύνδεση ίντερνετ στην ως άνω περιοχή;

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δηλώνει σίγουρος πως λύση θα δοθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, καθώς τα διαπιστευτήρια της αποτελεσματικότητας του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουν ήδη δοθεί.

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version