ΚΑΒΑΛΑ

Γ. Οικονόμου | Έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στην κοινωνία

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννη Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Αυτιά, αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στην κοινωνία, αναφέροντας χαρακτηριστικά…
“Ο στόχος και η επιδίωξή μας είναι τα μέτρα που ψηφίζουμε να υλοποιούνται και να μην μένουν κενό γράμμα. Τα μέτρα αυτά είναι η έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας για να ανταπεξέλθει στις μεγάλες και υπαρκτές δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη στην καθημερινότητά της, στον οικονομικό της βίο. 
Η νέα γενιά, αυτοί που βγαίνουν από τα Πανεπιστήμια, που μπαίνουν στην αγορά εργασίας, που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους, να φύγουν από τα σπίτια τους, να φτιάξουν την οικογένειά τους, χρειάζονται στήριξη για να ανταπεξέλθουν στο πρόβλημα στέγης, στα υψηλά ενοίκια.
Με το πρόγραμμα που θέτουμε σε εφαρμογή δίνεται η δυνατότητα στα νέα ζευγάρια με πολύ φθηνό δανεισμό να μπορέσουν να κάνουν το βήμα, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, να βρουν το δικό τους χώρο.
Σε ό,τι αφορά στον κατώτατο μισθό, θυμίζω: Από τα 650 ευρώ που ήταν το 2019, το 2023 ανεβαίνει στα 780 ευρώ. Μέσα σε μια περίοδο, που κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Προφανώς και οι δυσκολίες παραμένουν. Μην ξεχνούμε, όμως, ότι κοντά σ’ αυτό υπάρχει το επίδομα στέγασης το market pass, το επίδομα θέρμανσης, που αυξήθηκε πάρα πολύ τα προηγούμενα χρόνια. 
Όλοι οι μισθοί μεσοσταθμικά αυξήθηκαν κατά 12,5% σε σχέση με το 2019. Σήμερα, με τον κατώτατο μισθό αμείβονται 60.000 άνθρωποι λιγότεροι, από ότι αμείβονταν το 2019. Σήμερα, είναι περισσότεροι οι άνθρωποι, που παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ σε σχέση μ’ αυτούς που έπαιρναν παλιότερα. 
Αυτό σημαίνει ότι το σχέδιο μας, η αναπτυξιακή μας πολιτική, η φιλοσοφία, η επιλογή να μειώσουμε τους φόρους, να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, να εμπεδώσουμε ένα κλίμα σταθερότητας για να ανοίξουν οι δουλειές, οδήγησε σε μείωση της ανεργίας και σ’ αυτό, που είναι επιθυμία και στόχος όλων μας, να αυξηθούν τα εισοδήματα. 
Η μεγάλη πρόκληση, το μεγάλο στοίχημα της νέας τετραετίας, του Πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να συγκλίνουν ακόμη περισσότερο οι αποδοχές όλων των Ελλήνων με  τον μέσο ευρωπαϊκό όρο στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Αυτός είναι ο στόχος. Οι Έλληνες έκαναν μεγάλες θυσίες για να μείνει η Πατρίδα όρθια -οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες- την περίοδο των Μνημονίων, των κρίσεων. 
Ήρθε η ώρα οι θυσίες να επιστρέψουν στην ελληνική κοινωνία. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα σχέδιο, που θα φέρνει επενδύσεις, με μια οικονομία που θα αναπτύσσεται και θα μπορεί να στηρίξει αυτή την αύξηση των αποδοχών.
Μην ξεχνάτε: Δεκαεπτά μειώσεις συντάξεων μέχρι το 2019. Τώρα έχουμε αύξηση 7,75% και μείωση της προσωπικής διαφοράς για πάρα πολλούς, που δεν είδαν καθαρή αύξηση. Μέχρι το 2019 είχαμε μια πολιτική υπερφορολόγησης με νέους φόρους πάνω από 50 φορές. 
Τώρα συνεχείς και αλλεπάλληλες μειώσεις φόρων. Αυξήσεις στον κατώτατο μισθό. Αυξήσεις μισθών σε αρκετούς κλάδους του δημοσίου τομέα. Αυτό που άντεχε η οικονομία σε περιόδους κρίσεων. Μείωση της ανεργίας. Για κάθε μια επιχείρηση που έκλεινε δυόμιση καινούργιες επιχειρήσεις τα τρία τελευταία χρόνια. Συνολική αύξηση του αριθμού των εργαζομένων. 
Όλα αυτά είναι απτά δείγματα μιας συγκροτημένης και νοικοκυρεμένης πολιτικής, που προχωράει την Ελλάδα μπροστά. Και προχωρώντας η Ελλάδα μπροστά, προχωρά και η κοινωνία μπροστά.”

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version