Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί είναι απαραίτητος ο ύπνος για τη σεξουαλική υγεία;

Δημοσιεύτηκε

στις

Η σημασία του ύπνου είναι θεμελιώδης τόσο για τη γενική όσο και για τη σεξουαλική υγεία. O ύπνος βοηθά το σώμα να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να προετοιμασθεί για την επόμενη ημέρα.

Αντιθέτως η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερη υγεία και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων, όπως είναι η καρδιαγγειακή νόσος, η παχυσαρκία, η υπέρταση και ο διαβήτης. Όλα τα παραπάνω προβλήματα σχετίζονται επίσης με την εμφάνιση σεξουαλικών δυσλειτουργιών.

Οι ερευνητές έχουν επίσης διερευνήσει τον ρόλο του ύπνου σε σημαντικές πτυχές της σεξουαλικής λειτουργίας. Συγκεκριμένα, στους άνδρες έχει βρεθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό τεστοστερόνης παράγεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η ορμόνη αυτή παίζει σημαντικό ρολό τόσο στη σεξουαλική διέγερση όσο και στη στυτική λειτουργία του άνδρα. Εάν λοιπόν ο άνδρας δεν κοιμάται αρκετά τα επίπεδα τεστοστερόνης του θα πέσουν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλικά προβλήματα.
Η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να συνδεθεί στους άνδρες με κακή κρίση. Σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν φοιτητές, βρέθηκε ότι οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να κρίνουν λανθασμένα τις προθέσεις των γυναικών ως σεξουαλικές, σε σύγκριση με τους άνδρες που ήταν ξεκούραστοι. Το αντίστροφο ωστόσο δε συνέβαινε στις γυναίκες που είχαν στερηθεί τον ύπνο.
Στην περίπτωση των γυναικών, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι γυναίκες που είχαν σταθερό σύντροφο ένιωθαν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία μετά από έναν καλό νυχτερινό ύπνο. Οι γυναίκες που είχαν κοιμηθεί περισσότερες ώρες ήταν πιο πιθανό να έχουν σεξουαλική επαφή την επόμενη ημέρα.
Παράλληλα μια μελέτη σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες βρήκε ότι οι γυναίκες που υπέφεραν από σοβαρή αϋπνία, καθώς και όσες κοιμόντουσαν λιγότερες από 7 ώρες κάθε νύχτα ήταν λιγότερο πιθανό να νιώθουν σεξουαλική ικανοποίηση.

Τα προβλήματα και οι διαταραχές ύπνου, συχνά αναγκάζουν τα άτομα να χρησιμοποιούν ξεχωριστά κρεβάτια ή ακόμα και κρεβατοκάμαρες. Όταν αυτό συμβαίνει η εγγύτητα και η οικειότητα ανάμεσα στους δυο συντρόφους ενδέχεται να αρχίσουν να φθίνουν. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν σεξουαλική επαφή όταν πέφτουν στο κρεβάτι πριν από το νυχτερινό ύπνο.
Τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν τις παραπάνω δυσκολίες είναι σημαντικό να συζητήσουν και να βρουν λύσεις ώστε να ενισχύσουν τη σεξουαλική τους σχέση. Μπορούν, για παράδειγμα, να έχουν σεξουαλικές επαφές νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή να κανονίσουν ένα ραντεβού σε μια από τις δύο κρεβατοκάμαρες

Τέλος, είναι σημαντικό να τονισθεί ότι κάποιες φορές το να κοιμάται κάνεις καλύτερα δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει στην πράξη. Η υιοθέτηση μιας υγιεινής, χαλαρωτικής ρουτίνας πριν από τον ύπνο και η αποφυγή της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων μπορεί να βοηθήσουν. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις ίσως το άτομο να πρέπει να απευθυνθεί σε έναν ειδικό στις διαταραχές του ύπνου.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Λαϊκή Αγορά εκτάκτως την Πέμπτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Λόγω της γιορτής της Καβάλας το Σάββατο, η Λαϊκή Αγορά στην πόλη μας θα γίνει δύο ημέρες νωρίτερα (Πέμπτη 27 Ιουνίου).

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έβρο | Το Λιμενικό διέσωσε άλλους 71 παράτυπους μετανάστες σε Σαμοθράκη & Νέα Χηλή

Δημοσιεύτηκε

στις

Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών στην χώρα έρχεται να εντείνει ακόμα το ήδη άσχημο κλίμα που επικρατεί.

Συγκεκριμένα, στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά 71 παράτυπων μεταναστών σε Σαμοθράκη και Νέα Χηλή, προχώρησε πρωινές ώρες χθες το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

Το πρώτο σκάφος με 38 άτομα εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή “Νέας Χιλής” Αλεξανδρούπολης, ενώ το δεύτερο σκάφος με 33 άτομα εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή “Λακκώματος” Σαμοθράκης.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως σχεδόν 10.700 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει δια θαλάσσης στην Ελλάδα μέχρι στιγμής φέτος ενώ 39 έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού.

e-evros

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Κι άλλα πλευρικά διόδια, κυκλοφοριακές αλλαγές στον κόμβο Άσπρων Χωμάτων

Δημοσιεύτηκε

στις

Κι άλλα πλευρικά διόδια, κυκλοφοριακές αλλαγές στον κόμβο Άσπρων Χωμάτων

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Προσλήψεις 7 ατόμων στο Δήμο Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού επτά (7) ατόμων, για την κάλυψη εκτάκτων και επειγουσών αναγκών πυρασφάλειας-πυροπροστασίας για την αντιπυρική περίοδο 2019 και συγκεκριμένα:

7 εργατών / τριων για 2 μήνες

Γενικά Προσόντα Πρόσληψης:

Οι υποψήφιοι:

 1. Πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
 2. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.
 3. Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση).

Κριτήριο εντοπιότητας:

Προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, οι μόνιμοι κάτοικοι του δήμου Σαμοθράκης

Υποβολή αιτήσεων και απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα κατατεθούν στα γραφεία του Δήμου – Γραφείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας (αρμόδιος υπάλληλος Αποστολούδιας Πέτρος τηλ. 2551350800), μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερολογιακών ημερών που αρχίζει από την επόμενη εργάσιμη της ανάρτησής της παρούσας ανακοίνωσής στο δημοτικό κατάστημα, ήτοι  από 24-6-2019 έως και 28-6-2019 επισυνάπτοντας στην αίτηση τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ως εξής:

 1. Αίτηση στην οποία πρέπει απαραίτητα να αναγράφονται, εκτός από τα προσωπικά στοιχεία του υποψηφίου, το ΑΜΚΑ, ο ΑΦΜ και ο Α.Μ. ΙΚΑ του υποψηφίου.
 2. Αντίγραφο ταυτότητας
 3. Υπεύθυνη δήλωση για πιθανό κώλυμα υπέρβασης της 8μηνης απασχόλησης.
 4. Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07
 5. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
 6. Βεβαίωση ΟΑΕΔ ή/και βεβαίωση ΚΕΚ (για την απόδειξη του χρόνου ανεργίας). η ημερομηνία έκδοσης της οποίας δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
 7. Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα πολυτέκνων, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οικείου δήμου, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.). Αρκεί η προσκόμιση του ενός εκ των δύο πιστοποιητικών, εφόσον από αυτό αποδεικνύεται αναμφίβολα η πολυτεκνική ιδιότητα. Επιπλέον, υπεύθυνη δήλωση περί μη πρόσληψης στον ίδιο φορέα άλλου μέλους της ίδιας οικογένειας κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος με χρήση της πολυτεκνικής ιδιότητας.
 8. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για την απόδειξη ύπαρξης ανήλικων τέκνων).
 9. Ως βαθμολογούμενη εμπειρία λαμβάνεται υπόψη η απασχόληση σε οποιαδήποτε καθήκοντα η οποία εφόσον υπάρχει θα αποδεικνύεται  με προσκόμιση βεβαίωσης ασφαλιστικού φορέα, ενώ οι απασχολούμενοι σε φορείς του δημόσιου τομέα εναλλακτικά μπορούν  να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση του οικείου φορέα απασχόλησης.
 10. Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86 ότι δεν έχουν απασχοληθεί στον φορέα μέσα στο 12μηνο

Η σειρά κατάταξης μεταξύ των υποψηφίων καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Χρόνος ανεργίας ΑΝΕΡΓΙΑΣ (200 μονάδες για 4 μήνες ανεργίας και 75 μονάδες ανά μήνα ανεργίας άνω των 4 μηνών, με ανώτατο όριο τους 12 μήνες)
 • Πολύτεκνος ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας (50 μονάδες για κάθε τέκνο)
 • Ανήλικα τέκνα (30 μονάδες για καθένα από τα πρώτα τέκνα και 50 μονάδες για το τρίτο τέκνο)
 • Γονέας ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας (50 μονάδες για κάθε τέκνο)
 • Εμπειρία (7 μονάδες ανά μήνα εμπειρίας και έως 60 μήνες)
 • Βασικός τίτλος σπουδών (μόνο για την κατηγορία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) – οι μονάδες του βασικού τίτλου σπουδών με 2 δεκαδικά ψηφία πολλαπλασιάζονται με το 20)

Η παρούσα αναρτάται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στο κατάστημα της υπηρεσίας μας (πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος) και στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.samothraki.gr)

e-evros.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: