ΘΑΣΟΣ

Βρέθηκε λύση για τα σκουπίδια στην Θάσο – Ξεκινάει σήμερα η μεταφορά τους – Πρόβλημα με τον προϋπολογισμό;

Έστω και στο “και πέντε» βρέθηκε, τελικά, λύση στο φλέγον ζήτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων από την Θάσο, καθώς την Πέμπτη επήλθε συμφωνία μεταξύ της δημοτικής αρχής και των ναυτιλιακών εταιρειών. Με βάση την συμφωνία αυτή οι τράκτορες θα μπορούν να εισέρχονται στα φέρι μποτ κανονικά, με την σχετική εντολή να υπογράφεται από τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Νίκο Πατήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΝΕΘ ήταν η πρώτη που αποδέχτηκε την πρόταση, με την ΝΕΚ να ακολουθεί. Η συμφωνία αυτή διαφοροποιείται από την αρχική πρόταση των ναυτιλιακών εταιρειών, με βάση την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου θα εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ να υπογράφει τα πιστωτικά τιμολόγια.

Το σημαντικότερο πρόβλημα, πλέον, είναι αυτό της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του δήμου Θάσου, καθώς όπως ανέφερε στο KavalaPress ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Ξώγνος:

Με βάση την τρέχουσα πληροφόρηση (που ευχόμαστε να μην ισχύει αλλά αυτό πιστεύουμε ότι έγινε) δεν εγκρίθηκε και επεστράφη προς νέα αναμόρφωση ο κστατεθείς προϋπολογισμός του δήμου. Αν αυτό ισχύει, τότε θα πρέπει να ξαναγίνει η όλη διαδικασία από την αρχή (κατάρτιση νέου προϋπολογισμού, έγκριση από ΔΣ, αποστολή), κάτι που σημαίνει ότι η εκταμίευση των απαραίτητων πόρων δεν μπορεί να ξεκινήσει ως τις 17 Φεβρουαρίου αλλά θα μετατεθεί τουλάχιστον 2 εβδομάδες αργότερα. Πλέον, δε, είναι ορατό το ενδεχόμενο να τεθεί ο δήμος Θάσου υπό καθεστώς εποπτείας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ευελπιστώ ότι αυτές οι πληροφορίες δεν ευσταθούν, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα.

Όσον αφορά το ζήτημα της εύρεσης των κονδυλίων για την πληρωμή των ναυτιλιακών εταιρειών ο κ.Ξώγνος τόνισε ότι “εφόσον πρέπει, πλέον, να βρεθούν οι κατάλληλοι πόροι, ενδεχομένως να χρειαστεί να εντείνει τις προσπάθειές της η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου για να εισπράξει τέλη που δεν έχουν καταβληθεί από πολλούς επαγγελματίες. Παραδείγματα τέτοιων τελών είναι η χρήση αιγιαλού και τα τραπεζοκαθίσματα. Ενώ η δημοτική αρχή έχει δώσει ελευθερία στους επαγγελματίες ώστε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, λόγω και της κρίσης, δεν λείπουν οι περιπτώσεις επιχειρηματιών που δεν καταβάλλουν τα προβλεπόμενα έσοδα.. Σαφώς και δεν πρέπει άπαντες να μπουν στο ίδιο καζάνι. Ωστόσο εκτιμώ ότι είναι πλέον καιρός να συνεισφέρουν οι επαγγελματίες του νησιού ώστε να μην χρειαστεί να επιβληθούν πρόσθετα τέλη στους δημότες ή να αυξηθούν τα ήδη υπάρχοντα.»

Πηγή: kavalapress.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version