Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βουλή | Την Παρασκευή η «μάχη» των πολιτικών αρχηγών για τις παρακολουθήσεις και Δευτέρα η εξεταστική

Στην οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος των εργασιών που έχουν προσδιοριστεί για την τρέχουσα εβδομάδα αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών, προχώρησε πριν από λίγο, η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Την Τετάρτη η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
Η λεγόμενη και ως «διαβολοβδομάδα», ξεκινά την Τετάρτη με τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αντικείμενο της συνεδρίασης ωστόσο δεν θα είναι η ακρόαση των πέντε προσώπων (τέως και νυν διοικητές ΕΥΠ, επικεφαλής ΑΔΑΕ, τέως γ.γ. πρωθυπουργού και εισαγγελέως εφετών), όπως ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ αλλά του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, που αποτελεί και μια τυπική υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιωθεί. Στη συνέχεια και σίγουρα εντός της ερχόμενης βδομάδας θα συνεδριάσει εκ νέου η θεσμών που θα ασχοληθεί και με την ουσία των αιτημάτων που έχουν κατατεθεί, χωρίς ωστόσο ακόμα να είναι σαφές αν αυτή θα περιλαμβάνει περισσότερα πρόσωπα ή θα ολοκληρωθεί σε μία μόνο συνεδρίαση.

Την Παρασκευή η μάχη των πολιτικών αρχηγών-Τη Δευτέρα η εξεταστική
Στην συνέχεια την Παρασκευή θα φουντώσει η πολιτική αντιπαράθεση καθώς θα γίνει και η μάχη κατά πρόσωπο αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητοστάκη και του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα για τις συνακροάσεις και το κακόβουλο λογισμικό predator, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης. Πριν ακόμα η πολιτική αντιπαράθεση κοπάσει, την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση στην Ολομέλεια για την συζήτηση και ψήφιση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση της εξεταστικής. « Το ΚΚΕ συμφωνεί με τις διαδικασίες και με την συζήτηση της εξεαστικής για την υπόθεση Ανδρουλάκη αλλά και του ΚΚΕ που έχει εδώ και 6 χρόνια δεν έχει απαντήσει κανείς.», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Θανάσης Παφίλης ο οποίος τονισε πως « για να είμαστε δίκαιοι στη πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιέχεται και η περίπτωση του ΚΚΕ».

Σε ερώτηση πάντως προς την γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη αναφορικά με τον προσδιορισμού του χρονικού πλαισίου που θα διερευνήσει η εξεταστική και το κατά πόσο θα κινηθεί και πριν από το 2019, απάντησε πως δεν αφορά το χρόνο αλλά τα συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουν κατατεθεί.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νίκος Παναγιωτόπουλος | Η Ελλάδα δυναμώνει αλλά θα δυναμώσει κι’ άλλο

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Άμυνας :
Πραγματικά είναι τιμή και χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Πριν από 25 χρόνια έγινε ένα ξεκίνημα για αυτή την έκθεση που γεννιόταν τότε ως θεσμός.
Αυτό εγχείρημα είναι πλέον ένας καταξιωμένος θεσμός του τοπικού επιχειρείν και όχι μόνο . Το επιχειρείν πρέπει να υπάρξει να αντέχει και να υπερνικά τα προβλήματα καθώς είναι ο πυλώνας της οικονομίας.
Είναι ευκαιρία για μια τέτοια προσέγγιση σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.  Το περιβάλλον είναι πλέον ασταθές και επικίνδυνο . Οι μηχανές της οικονομίας σταμάτησαν για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα , χρειάζεται νέο σχέδιο και νέα προσέγγιση .
Οι κυβερνήσεις θα κάνουν κυβερνήσεις κρίσεων
Ξέρω πως η ασφάλεια συνδέεται με την οικονομική ασφάλεια και όλες τις παραμέτρους.  Δείχνουμε ότι θεωρούμε σημαντικό τον παράγοντα της ασφάλειας

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γιώργος Καββαθάς | Με συνδέουν συνθηματικοί λόγοι με την πόλη σας

Σημαντικά μηνύματα πέρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ από την 28η Kavala Expo 2022.

Όπως τόνισε ο ίδιος

” Με συνδέουν συνθηματική λόγοι με την πόλη σας . ΝΑ συγχαρώ και το επιμελητήριο αλλά και τους εκθέτες που αποδεικνύουν ότι το επιχειρείν είναι σήμερα εδώ και πλέον ξεπεράσαμε αυτά τα δώδεκα χρόνια κρίσης . Δυστυχώς όμως πρέπει να πούμε και την πραγματικότητα που βιώνουν οι επαγγελματίες τις χώρας μας. Στην οικονομική κρίση πλήρωσαν ακριβά το τίμημα. Στην πανδημία οι επιχειρήσεις άντεξαν. Δυστυχώς σήμερα ζούμε μια ενεργειακή κρίση και περίμενα να δώσει ο πρωθυπουργός  μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας. Βλέπουμε πως αιμορραγεί ο προϋπολογισμός και για αυτό χρειαζόμαστε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών ”

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δέμπας από Kavala Expo 2022 | Διεκδικήσαμε σαν επιμελητήρια και πετύχαμε

” Δύο χρόνια δυστυχώς μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και με τις αρνητικές οικονομικές συγκυρίες που ακόμα πληρώνουμε, το επιμελητήριο Καβάλας και η επιχειρηματικότητα της περιοχής μας , επιστρέφει και δίνει βήμα στις επιχειρήσεις να φροντίσουν να παρουσιάσουν τα προϊόντα και όλες τις υπηρεσίες. Είμαστε βέβαιοι και δουλέψαμε πολύ γι’ αυτό ώστε αυτή η έκθεση να είναι εποικοδομητική για τις επιχειρήσεις χρόνων που συμμετέχουν.

Είχαμε ένα καλό καλοκαίρι όπου αυξήσαμε του τζίρους μας αλλά αυτό που θα υπολογίσουμε στο τέλος είναι το ενεργειακό κόστος .Η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους όντως μας έχει λυγίσει. Η Χώρα μας είναι λογικό ότι χρειάζεται μόνιμες πολιτικές που έτσι μπορούμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση. Θα ήθελα να σταθώ σε κάποια σημεία που καταφέραμε να βρούμε λύσεις . Διεκδικήσαμε σαν επιμελητήρια τον συμψηφισμό και πλέον οι επιχειρήσεις βρήκαν την δικαίωση τους. Δεύτερο το Βιοτεχνικό πάρκο, ένας χώρος που θα μπορέσει να αναπτυχθεί με νέα επενδυτικά σχέδια. Τρίτο υποστηρίζουμε την νεοφυή επιχειρηματικότητα . Τέταρτο , τουρισμός κρουαζιέρας με πλάνο και για το νησί της Θάσου για το 2023. “

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X