Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α.Ο. Καβάλα | Οι εκδικάσεις για τα παιχνίδια με ΑΣΑ και ΠΑΟΚ Β’

Τις τελευταίες ώρες εκδικάστηκαν δυο υποθέσεις αναβληθέντων αγώνων του Α.Ο. Καβάλα, συγκεκριμένα η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ Β’ και η πολυσυζητημένη εντός έδρας αναμέτρηση με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

 

Υπόθεση – Αναβολή με ΠΑΟΚ Β’

Στην εκδίκαση της υπόθεσης στον αθλητικό δικαστή την Τετάρτη (12/01) η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν απούσα. Η ΠΑΕ Α.Ο Καβάλα 1965 διά του νομικού, Τάκη Μπιλίρη ανέφερε:

«Παρουσιάστηκε έκτακτο πρόβλημα σε 10 ποδοσφαιριστές από τους 16 που είχε το ρόστερ τότε. Προσκομίζω γνωματεύσεις από δημόσιο νοσοκομείο. Δεν ήταν δυνατόν ν’ αγωνιστούμε στο παιχνίδι. Εξάλλου, υπάρχει και δεδικασμένο με το παιχνίδι Απόλλων Πόντου – Ολυμπιακός Βόλου που δεν είχε διεξαχθεί τον περασμένο Μάιο και διατάχθηκε ο επανορισμός του».

Υπόθεση – Αναβολή με Αναγέννηση Καρδίτσας

Ο δικηγόρος της Αναγέννησης Καρδίτσας, Χάρης Γρηγορίου αναφέρθηκε αρχικά στις απορριπτικές αποφάσεις που είχε η Καβάλα από ΕΕΑ και Εφετείο και τόνισε:

«Ο αγώνας επανορίστηκε για τις 2/1. Το Σάββατο το απόγευμα η Καβάλα εμφάνισε 5 κρούσματα με rapid το οποίο δεν είναι ασφαλές αποδεικτικό μέσο νόσησης. Για τους τρεις ποδοσφαιριστές εξ αυτών δεν είχε πάρει τα δελτία και τα πήρε την Κυριακή. Για να ανήκεις σε μια ομάδα πρέπει να έχεις δελτίο. Το πρωί της Κυριακής εμφανίστηκαν ακόμα δύο, μεταξύ των οποίων και ο Σαμπανίδης.

Με βεβαίωση του προϊσταμένου του τμήματος δελτίων, Παναγιώτης Κορκόδειλου, ο ποδοσφαιριστής ανήκε τότε στο Αιγάλεω και η ΠΑΕ δεν είχε δώσει καμία συναίνεση για τη μεταγραφή του. Κοινοποίησε η Καβάλα τα αποτελέσματα και παραπλάνησε τον πρόεδρο της υγειονομικής επιτροπής, Ξενοφώντα Ρούσση και τη διοργανώτρια. Ο πρώτος δεν έλεγξε αν τα κρούσματα, οι Γιαννάκος, Παπαδόπουλος, Στίκας, Πανουργιάς, Μαρινάκης, Σαμπανίδης, Θαλασσινός είναι στην ομάδα ή όχι και ανέβαλε.

 «Λόγω… Κυριακής δεν έγινε έρευνα»!

Ο Γρηγορίου επισύναψε τη βεβαίωση του Κορκόδειλου και συνέχισε: «Κάναμε παντού καταγγελία. Ο Ρούσσης μας είπε ότι δεν έγινε έρευνα και η υπεύθυνη αγωνιστικού της λίγκας, κυρία Μαρίνου μας είπε ότι δεν έγινε έρευνα, γιατί ήταν Κυριακή. Εξαπατήθηκαν και οι δύο. Καταθέσαμε ένσταση για ματαίωση του αγώνα με υπαιτιότητα. Η Καβάλα ήθελε παρανόμως να πετύχει την αναβολή του αγώνα. Είναι καραμπινάτη περίπτωση υπαίτιας πράξης της Καβάλας που δεν την τιμά».

«Εμφάνισαν άλλα δύο κρούσματα στις 15:12»

Ο νομικός της θεσσαλικής ομάδας ισχυρίστηκε επίσης: «Στις 13.00 όταν αντιληφθήκαμε την αναβολή αρχίσαμε να ψάχνουμε το θέμα και κάναμε καταγγελία σε Υπουργό, εισαγγελέα, παντού. Τι έκανε η Καβάλα; Ενώ στο γήπεδο δεν ήταν κανείς εμφανίστηκε στις 15:12 ο γιατρός με δύο επιπλέον κρούσματα για να ενδυναμώσουν ή να καλύψουν τη σκευωρία ή αστοχία τους. Γιατί τα δύο κρούσματα δεν έκαναν rapid το Σάββατο; Οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο, όμως όταν κρίνονται στα χαρτιά, αυτά πρέπει να είναι νόμιμα και όχι ψευδή»

Μπέζας: «Οι τρεις από τους τέσσερις ανήκαν στην ΠΑΕ»

Ως μάρτυρας της Αναγέννησης Καρδίτσας κατέθεσε ο διευθυντής της ΠΑΕ, Γιώργος Μπέζας. Όπως είπε: «Έως το πρωί της Κυριακής τα κρούσματα ήταν πέντε. Στις 13.00 ο αγώνας αναβλήθηκε λόγω επτά κρουσμάτων. Ελέγχουμε μέσω του DTMS τι δείχνει για τους νέους. Την 1η Ιανουαρίου δεν ανήκε κανείς από τους τέσσερις και στις 2 Ιανουαρίου ανήκαν οι τρεις από τους τέσσερις. Ενημερώσαμε αμέσως ότι ο Σαμπανίδης δεν ανήκει στην Καβάλα. Επικοινώνησα με το αγωνιστικό τμήμα και μου είπε η κυρία Μαρίνου ότι «δεν το κοιτάξαμε, γιατί ήταν Κυριακή». Κι εγώ είχα κρούσμα ποδοσφαιριστή του οποίου το δελτίο δεν έχει βγει και δεν τον δήλωσα».

Μπιλίρης: «Ο Κορκόδειλος άσκησε πλημμελώς τα καθήκοντά του»

Ο νομικός της Καβάλας, Τάκης Μπιλίρης είπε ότι όσα άκουσε τον έκαναν έξω φρενών και πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας:

«Η Καβάλα συμμετέχει νομότυπα έπειτα από αποφάσεις δικαστηρίων. Το πρωτόκολλο λέει για PCR ή rapid. Ο παίκτης ανήκει στην Καβάλα, γιατί έχει συμβόλαιο που έχει κατατεθεί στη λίγκα και έχει επικυρωθεί. Για ν’ αγωνιστείς χρειάζεται το δελτίο, όχι για να είσαι στην ομάδα. Αν η Καβάλα συνεχίσει να επικαλείται έγγραφα του Κορκόδειλου θα κάνω καταγγελία για κάποιους υπαλλήλους που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους ή άν ο Κορκόδειλος άσκησε πλημμελώς τα καθήκοντά του.

 Η λύση συμβολαίου του Σαμπανίδη με το Αιγάλεω είναι από τις 21 Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα έπρεπε να διαγραφεί από το σύστημα, αλλά ο Κορκόδειλος δεν το έκανε. Και στις 3 Ιανουαρίου στέλνει έγγραφο ότι έμαθε πως ο Σαμπανίδης δεν ανήκει στην Καβάλα! Έχουμε καταθέσει από 1η Ιανουαρίου το συμβόλαιο, αλλά το DTMS απέρριπτε την αίτηση παρότι ήταν ελεύθερος. Ο παίκτης για να ανήκει σε μια ομάδα πρέπει να έχει επικυρωμένο συμβόλαιο, κάτι που είχε γίνει από την 1η Ιανουαρίου.

«Μη νόμιμη η ένσταση»

Ο Μπιλίρης σημείωσε ακόμα ότι η απόφαση αναβολής είναι για 9 κρούσματα και χαρακτήρισε μη νόμιμη την ένσταση. Όπως είπε: «Αν η απόφαση αναβολής ήταν παράνομη, αυτή έπρεπε να προσβάλει η Αναγέννηση. Δεν υπάρχει λόγος ένστασης. Είναι απαράδεκτη και δεν έχει ασκηθεί νόμιμα».

«Αν ευθύνεται ο Κορκόδειλος είναι τεράστιο θέμα…»

Στη δευτερολογία του ο Γρηγορίου είπε: «Είτε ελεύθερος, είτε όχι ο Σαμπανίδης δεν ανήκει στην Καβάλα και δηλώθηκε ψευδώς ως κρούσμα. Η Καβάλα είναι υπαίτια για τη μη τέλεση αγώνα. Γιατί να ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης αναβολής; Για να επανοριστεί το παιχνίδι; Έτσι θα χάναμε το δικαίωμα να «χτυπήσουμε» στην καρδιά της υπαίτιας συμπεριφοράς. Ομολόγησε η Καβάλα ότι δεν είχε εκδοθεί δελτίο είτε με υπαιτιότητα, είτε λόγω βαριάς αμέλειας. Αν ευθύνεται ο Κορκόδειλος είναι άλλο τεράστιο θέμα».

Οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία κατάθεσης υπομνημάτων ως την Παρασκευή (14/01) για να εκδοθεί το συντομότερο η απόφαση.

 

Πηγή: Flnews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από τους Πάνθηρες Καβάλας στους San Jose State Spartans της Καλιφόρνια

Όπως κάνει γνωστό η διοίκηση των Πανθήρων της Καβάλας : 

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι η αθλήτρια της ομάδας μας Σοφία Κελεμένη και διεθνής με την Εθνική ομάδα νεανίδων, είναι πλέον κάτοχος αθλητικής υποτροφίας, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του San Jose, San Jose State University, της Καλιφόρνια.

Η Σοφία θα μπορέσει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, καθώς θα αγωνιστεί με τους Spartans στο NCAA Division 1 (κολεγιακό πρωτάθλημα) και συγκεκριμένα στην Mountain West Conference.

Στο Πανεπιστήμιο θα σπουδάσει μοριακή βιολογία και θα ακολουθήσει τον τομέα της έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη αθλήτρια από Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που καταφέρνει αυτό το επίτευγμα.

Τα συγχαρητήριά μας, και καλή αρχή Σοφάκι!

Για την οικογένεια των Πανθήρων, είναι πολύ σημαντικός ο ορισμός Human – Student – Athlete (Άνθρωπος – Μαθητής – Αθλητής).

Η βασική μας προσπάθειά μας είναι να δημιουργούμε αθλητές και άξιους ανθρώπους για την κοινωνία.

Οι Πάνθηρες θα ακολουθούν την Σοφία στην προσπάθειά της και σε αυτά τα πλαίσια θα δημιουργηθεί στο site της ομάδας μας μια ιδιαίτερη αναφορά με βίντεο και αποτελέσματα της περιφέρειας της.

Congratulations Sofia and good luck!!!!

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ | Απορρίφθηκε η προσφυγή της ΠΑΕ Α.Ο Καβάλα 1965

Σχεδόν ένα μήνα μετά την εκδίκαση της υπόθεσης ο Α.Ο Καβάλα και ο Πιερικός ενημερώθηκαν πως το Διαιτητικό Δικαστήριοτης ΕΠΟ δεν έκανε δεκτά τα αιτήματά τους.
Οι δύο ομάδες ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση της διοργανώτριας για ολική επικύρωση της βαθμολογίας του βορείου ομίλου, όμως κρίθηκε ότι ορθά έπραξε.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τόσο ο Απόλλων Πόντου όσο και ο Πιερικός την Πέμπτη (23/06) στον αθλητικό δικαστή τόνισαν ότι η κατάταξη μπορεί να αλλάξει με απόφαση του πρωτοβάθμιου μονομελούς πειθαρχικού οργάνου. Όπως αναφέρει το άρθρο 20 παρ.2 του ΚΑΠ: «Μετά την τελική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα δεν είναι δυνατή καμία αλλαγή, πλην αν ρητά διαταχθεί η μεταβολή του πίνακα με απόφαση των δικαιοδοτικών οργάνων της οικείας διοργανώτριας ή της ΕΠΟ ή του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ ή από το CAS».

 

H ANAKOINΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

πορρίπτει την από 11.5.2022 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 12879/2022 προσφυγή της ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα 1965 κατά της Super League 2.

Απορρίπτει την προσφυγή της ΠΑΕ Πιερικός ΣΦΚ 1961 κατά της από 06.05.2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague 2 και την πρόσθετη παρέμβαση των ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 και ΠΑΕ Απόλλων Πόντου υπέρ της προσφεύγουσας».

 

Πηγή:kavalapoint.gr

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για το Πανελλήνιο στίβου Κ-16 στην Ελευθερούπολη

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του βρίσκεται ο Δήμος Παγγαίου για τη φιλοξενία του Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Στίβου Κ-16 (1ος Όμιλος) που θα διεξαχθεί στο ανακαινισμένο και σύγχρονο Δημοτικό Στάδιο της Ελευθερούπολης την Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Ιουλίου 2022!

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: