Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α.Ο. Καβάλα | Οι εκδικάσεις για τα παιχνίδια με ΑΣΑ και ΠΑΟΚ Β’

Τις τελευταίες ώρες εκδικάστηκαν δυο υποθέσεις αναβληθέντων αγώνων του Α.Ο. Καβάλα, συγκεκριμένα η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ Β’ και η πολυσυζητημένη εντός έδρας αναμέτρηση με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

 

Υπόθεση – Αναβολή με ΠΑΟΚ Β’

Στην εκδίκαση της υπόθεσης στον αθλητικό δικαστή την Τετάρτη (12/01) η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν απούσα. Η ΠΑΕ Α.Ο Καβάλα 1965 διά του νομικού, Τάκη Μπιλίρη ανέφερε:

«Παρουσιάστηκε έκτακτο πρόβλημα σε 10 ποδοσφαιριστές από τους 16 που είχε το ρόστερ τότε. Προσκομίζω γνωματεύσεις από δημόσιο νοσοκομείο. Δεν ήταν δυνατόν ν’ αγωνιστούμε στο παιχνίδι. Εξάλλου, υπάρχει και δεδικασμένο με το παιχνίδι Απόλλων Πόντου – Ολυμπιακός Βόλου που δεν είχε διεξαχθεί τον περασμένο Μάιο και διατάχθηκε ο επανορισμός του».

Υπόθεση – Αναβολή με Αναγέννηση Καρδίτσας

Ο δικηγόρος της Αναγέννησης Καρδίτσας, Χάρης Γρηγορίου αναφέρθηκε αρχικά στις απορριπτικές αποφάσεις που είχε η Καβάλα από ΕΕΑ και Εφετείο και τόνισε:

«Ο αγώνας επανορίστηκε για τις 2/1. Το Σάββατο το απόγευμα η Καβάλα εμφάνισε 5 κρούσματα με rapid το οποίο δεν είναι ασφαλές αποδεικτικό μέσο νόσησης. Για τους τρεις ποδοσφαιριστές εξ αυτών δεν είχε πάρει τα δελτία και τα πήρε την Κυριακή. Για να ανήκεις σε μια ομάδα πρέπει να έχεις δελτίο. Το πρωί της Κυριακής εμφανίστηκαν ακόμα δύο, μεταξύ των οποίων και ο Σαμπανίδης.

Με βεβαίωση του προϊσταμένου του τμήματος δελτίων, Παναγιώτης Κορκόδειλου, ο ποδοσφαιριστής ανήκε τότε στο Αιγάλεω και η ΠΑΕ δεν είχε δώσει καμία συναίνεση για τη μεταγραφή του. Κοινοποίησε η Καβάλα τα αποτελέσματα και παραπλάνησε τον πρόεδρο της υγειονομικής επιτροπής, Ξενοφώντα Ρούσση και τη διοργανώτρια. Ο πρώτος δεν έλεγξε αν τα κρούσματα, οι Γιαννάκος, Παπαδόπουλος, Στίκας, Πανουργιάς, Μαρινάκης, Σαμπανίδης, Θαλασσινός είναι στην ομάδα ή όχι και ανέβαλε.

 «Λόγω… Κυριακής δεν έγινε έρευνα»!

Ο Γρηγορίου επισύναψε τη βεβαίωση του Κορκόδειλου και συνέχισε: «Κάναμε παντού καταγγελία. Ο Ρούσσης μας είπε ότι δεν έγινε έρευνα και η υπεύθυνη αγωνιστικού της λίγκας, κυρία Μαρίνου μας είπε ότι δεν έγινε έρευνα, γιατί ήταν Κυριακή. Εξαπατήθηκαν και οι δύο. Καταθέσαμε ένσταση για ματαίωση του αγώνα με υπαιτιότητα. Η Καβάλα ήθελε παρανόμως να πετύχει την αναβολή του αγώνα. Είναι καραμπινάτη περίπτωση υπαίτιας πράξης της Καβάλας που δεν την τιμά».

«Εμφάνισαν άλλα δύο κρούσματα στις 15:12»

Ο νομικός της θεσσαλικής ομάδας ισχυρίστηκε επίσης: «Στις 13.00 όταν αντιληφθήκαμε την αναβολή αρχίσαμε να ψάχνουμε το θέμα και κάναμε καταγγελία σε Υπουργό, εισαγγελέα, παντού. Τι έκανε η Καβάλα; Ενώ στο γήπεδο δεν ήταν κανείς εμφανίστηκε στις 15:12 ο γιατρός με δύο επιπλέον κρούσματα για να ενδυναμώσουν ή να καλύψουν τη σκευωρία ή αστοχία τους. Γιατί τα δύο κρούσματα δεν έκαναν rapid το Σάββατο; Οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο, όμως όταν κρίνονται στα χαρτιά, αυτά πρέπει να είναι νόμιμα και όχι ψευδή»

Μπέζας: «Οι τρεις από τους τέσσερις ανήκαν στην ΠΑΕ»

Ως μάρτυρας της Αναγέννησης Καρδίτσας κατέθεσε ο διευθυντής της ΠΑΕ, Γιώργος Μπέζας. Όπως είπε: «Έως το πρωί της Κυριακής τα κρούσματα ήταν πέντε. Στις 13.00 ο αγώνας αναβλήθηκε λόγω επτά κρουσμάτων. Ελέγχουμε μέσω του DTMS τι δείχνει για τους νέους. Την 1η Ιανουαρίου δεν ανήκε κανείς από τους τέσσερις και στις 2 Ιανουαρίου ανήκαν οι τρεις από τους τέσσερις. Ενημερώσαμε αμέσως ότι ο Σαμπανίδης δεν ανήκει στην Καβάλα. Επικοινώνησα με το αγωνιστικό τμήμα και μου είπε η κυρία Μαρίνου ότι «δεν το κοιτάξαμε, γιατί ήταν Κυριακή». Κι εγώ είχα κρούσμα ποδοσφαιριστή του οποίου το δελτίο δεν έχει βγει και δεν τον δήλωσα».

Μπιλίρης: «Ο Κορκόδειλος άσκησε πλημμελώς τα καθήκοντά του»

Ο νομικός της Καβάλας, Τάκης Μπιλίρης είπε ότι όσα άκουσε τον έκαναν έξω φρενών και πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας:

«Η Καβάλα συμμετέχει νομότυπα έπειτα από αποφάσεις δικαστηρίων. Το πρωτόκολλο λέει για PCR ή rapid. Ο παίκτης ανήκει στην Καβάλα, γιατί έχει συμβόλαιο που έχει κατατεθεί στη λίγκα και έχει επικυρωθεί. Για ν’ αγωνιστείς χρειάζεται το δελτίο, όχι για να είσαι στην ομάδα. Αν η Καβάλα συνεχίσει να επικαλείται έγγραφα του Κορκόδειλου θα κάνω καταγγελία για κάποιους υπαλλήλους που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους ή άν ο Κορκόδειλος άσκησε πλημμελώς τα καθήκοντά του.

 Η λύση συμβολαίου του Σαμπανίδη με το Αιγάλεω είναι από τις 21 Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα έπρεπε να διαγραφεί από το σύστημα, αλλά ο Κορκόδειλος δεν το έκανε. Και στις 3 Ιανουαρίου στέλνει έγγραφο ότι έμαθε πως ο Σαμπανίδης δεν ανήκει στην Καβάλα! Έχουμε καταθέσει από 1η Ιανουαρίου το συμβόλαιο, αλλά το DTMS απέρριπτε την αίτηση παρότι ήταν ελεύθερος. Ο παίκτης για να ανήκει σε μια ομάδα πρέπει να έχει επικυρωμένο συμβόλαιο, κάτι που είχε γίνει από την 1η Ιανουαρίου.

«Μη νόμιμη η ένσταση»

Ο Μπιλίρης σημείωσε ακόμα ότι η απόφαση αναβολής είναι για 9 κρούσματα και χαρακτήρισε μη νόμιμη την ένσταση. Όπως είπε: «Αν η απόφαση αναβολής ήταν παράνομη, αυτή έπρεπε να προσβάλει η Αναγέννηση. Δεν υπάρχει λόγος ένστασης. Είναι απαράδεκτη και δεν έχει ασκηθεί νόμιμα».

«Αν ευθύνεται ο Κορκόδειλος είναι τεράστιο θέμα…»

Στη δευτερολογία του ο Γρηγορίου είπε: «Είτε ελεύθερος, είτε όχι ο Σαμπανίδης δεν ανήκει στην Καβάλα και δηλώθηκε ψευδώς ως κρούσμα. Η Καβάλα είναι υπαίτια για τη μη τέλεση αγώνα. Γιατί να ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης αναβολής; Για να επανοριστεί το παιχνίδι; Έτσι θα χάναμε το δικαίωμα να «χτυπήσουμε» στην καρδιά της υπαίτιας συμπεριφοράς. Ομολόγησε η Καβάλα ότι δεν είχε εκδοθεί δελτίο είτε με υπαιτιότητα, είτε λόγω βαριάς αμέλειας. Αν ευθύνεται ο Κορκόδειλος είναι άλλο τεράστιο θέμα».

Οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία κατάθεσης υπομνημάτων ως την Παρασκευή (14/01) για να εκδοθεί το συντομότερο η απόφαση.

 

Πηγή: Flnews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη-οξυγόνο για τη Λαμία, 2-1 τον Ιωνικό

Ένα πολύτιμο «τρίποντο» στη μάχη που δίνει για την παραμονή στη Super League κατέκτησε το Σάββατο η Λαμία και μάλιστα απέναντι σε μία ομάδα με τον ίδιο στόχο.

Η ομάδα του Γρηγορίου επιβλήθηκε με 2-1 σκορ του Ιωνικού στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, πανηγυρίζοντας την πρώτη εντός έδρας νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα.

Mε αυτή τη νίκη η Λαμία έκανε το «4 στα 4» στις φετινές αναμετρήσεις της με τους Νικαιώτες (δύο στα πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο).

Έτσι, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έπιασε στους 14 βαθμούς τον σημερινό της αντίπαλο, ο οποίος έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές ήττες.

Ο αγώνας

Σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι, είναι πάντα καθοριστικό το πρώτο γκολ, ιδιαίτερα αν αυτό σημειωθεί νωρίς. Τέτοια περίπτωση ήταν ο σημερινός αγώνας στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», όπου η Λαμία ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη αξιόλογη φάση της, στο 11ο λεπτό.

Ο Προβυδάκης έκανε το γύρισμα από δεξιά προς τον Ρόμανιτς, αυτός σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και στρώθηκε ξανά στον Σέρβο, που στη δεύτερη ευκαιρία του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Έχοντας πάρει το προβάδισμα, οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα, απέναντι σε έναν Ιωνικό εντελώς ακίνδυνο. Θα μπορούσαν μάλιστα να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 39΄, όταν ο Λένις έκανε… σπριντ για να προλάβει τελευταία στιγμή τον Ρόμανιτς, που έφευγε μόνος στην αντεπίθεση.

Στο β΄ μέρος οι νεοφώτιστοι ήταν υποχρεωμένοι να πιέσουν, αλλά και πάλι η Λαμία ήταν που απείλησε στο 53΄, με σουτ του Μπεχαράνο που έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 64΄ ένα γύρισμα του Σάντσες προς τον Χουτεσιώτη λίγο έλειψε να οδηγήσει σε αυτογκόλ (η μπάλα κατέληξε τελικά κόρνερ).

Οι αλλαγές του Δημήτρη Σπανού δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, καθώς οι νεοφώτιστοι παρέμειναν ακίνδυνοι, και στο 86΄ ο Μπανγκουρά, που μόλις είχε μπει αλλαγή, σκόραρε στο ντεμπούτο του μετά από ασίστ του Σαραμαντά για το 2-0.

Ο Ιωνικός πήγε να κάνει το ματς… θρίλερ, μειώνοντας στο 90΄ με πλασέ του Μάντζη, αλλά ο χρόνος δεν επαρκούσε.

Κίτρινες: Σαραμαντάς, Νούνιες – Ρομαό, Μύγας

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (84΄ Μπανγκουρά), Νούνιες, Τιρόνε (74΄ Αντέτζο), Καραμάνος (46΄ Τζανδάρης), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (74΄ Τσούκαλος)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Αοσμαν, Καμπράλ (70΄ Ματσούκας), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Σάντσες, Ρομαό (71΄ Μάντζης), Τουράμ, Κάνιας, Λένις (87΄ Μάναλης)

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Βλέπει» εξάδα ο Αστέρας Τρίπολης, 1-0 τον Βόλο

Ένα γκολ του Σονί (41′) έφτανε και… περίσσευε στον Αστέρα Τρίπολης, ώστε να επικρατήσει με 1-0 του Βόλου στο «Θ. Κολοκοτρώνης», για την 18η αγωνιστική της Super League.

Με αυτό το «τρίποντο» οι Αρκάδες έφτασαν τους 23 βαθμούς και βλέπουν εξάδα, ενώ στον αντίποδα οι «ερυθρόλευκοι» της Μαγνησίας έμειναν στους 18 πόντους.

TO ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, οι Αρκάδες πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η προβολή του Σίτο στο 6’ δε βρήκε στόχο ενώ το σουτ του Άντριαν Ριέρα στο 14’ μπλόκαρε ο Μάτιτς Κότνικ. Ωστόσο, οι Θεσσαλοί είχαν τις σπουδαιότερες ευκαιρίες.

Αρχικά στο 20’, όταν ο Φαν Βέερτ από περίπου 35 μέτρα επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Νίκο Παπαδόπουλο, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Εν συνεχεία, δευτερόλεπτα αργότερα, το δυνατό σουτ του Αντριέν Ρεγκατέν έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Αστέρα. Ο οποίος είχε απάντηση και στην κοντινή κεφαλιά του Τάσου Τσοκάνη στο 34’, με τον Ρεγκατέν να αστοχεί εξ επαφής στην εξέλιξη της φάσης.

Ο Αστέρας αφυπνίστηκε, με τον Κότνικ να απομακρύνει σε κόρνερ το αριστερό σουτ του Φεντερίκο Αλβαρες στο 36’ ενώ δύο λεπτά μετά το σουτ του Πάολο Φερνάντες ήταν άστοχο. Εν τέλει, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με καταπληκτική κίνηση του Σονί. Τρομερή ενέργεια του 23χρονου Καμερουνέζου επιθετικού, για το 1-0 στο 41’.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Εξαίρεση το τακουνάκι-έμπνευση του Λεό Τιλίκα στο 70’, με την μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των δικτύων του Κότνικ, αλλά και το δίλεπτο 77’-78’, με τον Βόλο να έχει και πάλι δυο διαδοχικές ευκαιρίες για να φτάσει σε κάποιο γκολ, ωστόσο το πρώτο σουτ του Φράνκο Φεράρι έδιωξε με γροθιές ο Παπαδόπουλος ενώ αμέσως μετά αυτό του Τσοκάνη έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Αστέρα.

Τρίτη σερί εντός έδρας νίκη για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς – και αυτή με σκορ 1-0 – με τους Αρκάδες να πλησιάζουν την πρώτη εξάδα και τον Βόλο να επιστρέφει στα ανεπιτυχή αποτελέσματα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Κίτρινες: Κανελλόπουλος – Ρομέρο, Μπαριέντος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος Ν., Χριστόπουλος, Πίτσου (87’ Ιγκλέσιας), Καρμόνα, Αλβαρες, Μουνάφο, Κανελλόπουλος (65’ Βαλιέντε), Σίτο (82’ Ρέτζις), Ριέρα (65’ Τιλίκα), Σονί (88’ Καπίγια), Μπαράλες.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Ρομέρο, Γκουλέν (89’ Τερεζίου), Αλχο, Φερράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ρεγκατέν (66’ Ροσέρο), Ορόζ, Φερνάντες, Φαν Βέερτ.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Super League 2 | Χωρίς νικητή (0-0) το ντέρμπι Λεβαδειακός-Καλαμάτα

Ισόπαλη, δίχως τέρματα, ολοκληρώθηκε η σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα στον Λεβαδειακό και την Καλαμάτα, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2.  

Οι Βοιωτοί, που έμειναν για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι μέσα στο 2022 μακριά από τη νίκη (δύο ισοπαλίες και μια ήττα), βρέθηκαν μόνοι τους στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού αναβλήθηκε το παιχνίδι της ΑΕΚ Β’. Η «Μαύρη Θύελλα», από την άλλη, θα έχει να λέει για το σουτ του Αναστασόπουλου στο 11ο λεπτό, το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Στογιάνοβιτς.  

Χάρη σε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, ο ΟΦ Ιεράπετρας συνέχισε την ανοδική του πορεία κερδίζοντας εύκολα με 3-1 τον Αστέρα Βλαχιώτη στο «Βουζουνεράκειο». Πατρίκ Βουό (15’), Καλούδης Λεμονής (28’) και Αλέξις Μεσίντορο (45’+3’) τα γκολ του συλλόγου της Κρήτης, μείωσε στο φινάλε ο Σλάβκο Σοκολάροφ για τον Αστέρα.   

Μία άλλη ομάδα της Κρήτης, η Επισκοπή, εκμεταλλεύτηκε – επίσης – την έδρα της. Το 1-0 επί της Κηφισιάς στο «Π. Ι. Βαρδινογιάννης» ήρθε χάρη στο τέρμα του Δημήτρη Πολυχρόνη στο 50ο λεπτό.  

Με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε και το Αιγάλεω του Καραϊσκάκη στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Τη διαφορά έκανε ο Ντόνι φαν Ιπάρεν, ο οποίος σκόραρε σε… λάθος εστία στο 34’, καταδικάζοντας σε ήττα τους Αρτινούς.  

Συναρπαστικό παιχνίδι – ειδικά στο πρώτο ημίχρονο – στο «Γρηγόρης Λαμπράκης», με την Καλλιθέα να ανατρέπει τα δεδομένα και να κερδίζει με 3-2 τον Εργοτέλη ενώ είχε και δύο δοκάρια. Ο Άντονι Μουνιέ (18’, 45’+2’) ήταν αυτός που άνοιξε και έκλεισε το σκορ. Ενδιάμεσα, ο Εργοτέλης είχε καταφέρει να προηγηθεί με τα γκολ των Θανάση Κωστανάσιου (27’πέν.) και Αντώνη Μπουρσέλη (36’), ενώ ο Βασίλης Κωστίκας ήταν αυτός που είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 2-2 για την Καλλιθέα. Προτού… πει την τελευταία λέξη ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού.  

Ένα γκολ του Γκούργιντερ Σινχ (19’) κι ένα του Μάριου Ζουνή (76’), τέλος, στάθηκαν αρκετά για να πάρει ο Διαγόρας Ρόδου τη νίκη με 2-0 επί της ουραγού Ζακύνθου εκτός έδρας.  

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: