Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Αυτός είναι ο νέος φράχτης που θα φτιαχτεί στον Έβρο

Στην τελική ευθεία μπήκε η δημιουργία του φράχτη στον Έβρο, με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Φέρες και Αλεξανδρούπολη.

Η δημιουργία του νέου τεχνητού εμποδίου έχει ως στόχο να συμβάλει στην   προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στέλνοντας παράλληλα ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα προστατεύει με επάρκεια τα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα.

Το έργο συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη καθώς πέραν του βασικού αμυντικού-αποτρεπτικού του χαρακτήρα, θα λειτουργήσει και ως ένα σύγχρονο αντιπλημμυρικό έργο με γνώμονα αφενός την ιδιαίτερη γεωμορφολογία του Έβρου και αφετέρου το σεβασμό στην τοπική αγροτική παραγωγή.

Ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων, και μαζί κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού. Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο υφιστάμενος φράχτης με την προσθήκη προς την πλευρά της Ελλάδας συνεχούς ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος, επίσης από χάλυβα, συνολικού ύψους 4,3 μέτρων.

Συνδυαστικά, θα κατασκευαστούν οκτώ νέα Υπερυψωμένα Αντιβαλλιστικά Παρατηρητήρια κατά μήκος των τεχνητών εμποδίων, για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό και θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης σε 57 υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια/παρατηρητήρια), οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευών και αναβαθμίσεων.

newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν δύο διακινητές οι οποίοι προωθούσαν παράνομους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (29 και 30-5-2023), σε περιοχές του Έβρου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δυο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,χθες το μεσημέρι στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων ο ένας διακινητής, ο οποίος οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο εν λόγω Συνοριακό Σημείοπροκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη xώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενοδύο μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα το πρωί σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής νωρίτερα τράπηκε πεζός σε φυγή και έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

 

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου μιλάει για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

«Νιώσαμε σαν να μας χτύπησε κεραυνός, μόλις μάθαμε για τις συλλήψεις των συναδέλφων. Τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου αισθανόμαστε έναν κόμπο στο στομάχι και το γεγονός αποτελεί μόνιμο αντικείμενο συζήτησης από τη στιγμή που έγινε γνωστό.

Η υπηρεσία αποτελεί για όλους μας μια οικογένεια και δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι συνάδελφοι, με τους οποίους δίνουμε τόσα χρόνια αγώνες για να κρατήσουμε τα σύνορά μας, συνεργάζονταν με εγκληματίες. Είναι ντροπιαστικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Σοκαρισμένος ακόμα από το γεγονός της σύλληψης των πέντε συναδέλφων του, οι οποίοι συνεργάζονταν με κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, περιγράφει στο ethnos.gr το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα που επικρατεί σε ολόκληρο το σώμα αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Όπως λέει, οι συλληφθέντες συνάδελφοί του ήταν άτομα που είχαν στο παρελθόν πάρα πολλές συλλήψεις διακινητών, αφού ως συνοριοφύλακες εργάζονταν από το 1999 και ο καθένας τους ήθελε λίγα χρόνια για να βγει στη σύνταξη.

Οι πέντε συλληφθέντες υπηρετούσαν στο Τμήμα Συνοριοφυλακής Διδυμοτείχου και πριν από λίγη ώρα πέρασαν το κατώφλι των δικαστηρίων Ορεστιάδας, όπου ο εισαγγελέας θα τους απαγγείλει κατηγορίες.

«Βρίσκονταν και οι πέντε στην πρώτη γραμμή και έχουμε δώσει πάρα πολλούς αγώνες μαζί. Και οι ίδιοι οι συλληφθέντες έχουν προχωρήσει σε πολλές συλλήψεις στα 24 χρόνια που βρίσκονται στην υπηρεσία. Και πριν από περίπου πέντε χρόνια αντιμετώπισε η υπηρεσία μας ένα αντίστοιχο περιστατικό. Ήταν το ίδιο σοκαριστικό με αυτό που συνέβη τώρα.

Μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη, δε θα μπορέσουμε να το συνειδητοποιήσουμε απολύτως, ωστόσο, δε θα πάψουμε ποτέ να το καταδικάζουμε εγώ και όλοι οι συνάδελφοί μου», τονίζει ο κ. Γιαλαμάς.

«Δε θα μας ρίξει το ηθικό»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου σημειώνει, παράλληλα, ότι το ίδιο σοκαρισμένες με τους συναδέλφους του είναι και οι τοπικές κοινωνίες του νομού, στις οποίες είναι πολύ αγαπητό το σώμα των συνοριοφυλάκων και αισθάνονται μεγάλη ασφάλεια με την παρουσία του εκεί.

«Πιστεύω ότι, παρά το ντροπιαστικό αυτό γεγονός, το σώμα μας θα συνεχίσει να είναι αγαπητό στις τοπικές κοινωνίες. Αυτή η υπόθεση δεν πρόκειται να μας ρίξει το ηθικό. Παραμένει ακμαίο, παρά το σκληρό αυτό ‘’χαστούκι’’ και με το κεφάλι ψηλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας για τη φύλαξη των συνόρων μας», υπογραμμίζει ο κ. Γιαλαμάς.

Σε τουλάχιστον δώδεκα περιπτώσεις διευκόλυναν διακινητές

Η ΕΛ.ΑΣ. από τον Οκτώβριο του 2022 είχε πληροφορίες και άρχισε να παρακολουθεί τις κινήσεις των πέντε συλληφθέντων. Διαπιστώθηκε ότι σε τουλάχιστον δώδεκα περιπτώσεις οι συλληφθέντες συνεργάστηκαν με κυκλώματα διακίνησης, με αποτέλεσμα να περάσει σε ελληνικό έδαφος άγνωστος αριθμός μεταναστών.

Οι συλληφθέντες είτε έκαναν τα στραβά μάτια, είτε παραπλανούσαν συναδέλφους τους στέλνοντάς τους σε λάθος σημείο, είτε ενημέρωναν τους διακινητές για αφύλακτα σημεία των συνόρων. Οι πέντε φέρεται να συνεργάζονταν με τέσσερις Τούρκους διακινητές.

Στην κατοχή των πέντε συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου 26.550 ευρώ, περίπου 2.120 δολάρια ΗΠΑ, 23 λίρες Αγγλίας, 850 λίρες Τουρκίας, 77 λέι Ρουμανίας και μεγάλο αριθμό χαρτονομισμάτων ασιατικών χωρών. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 59 κινητά τηλέφωνα και δώδεκα power banks, τα οποία οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες ενέργειές τους.

ethnos.gr

 

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Έβρος: Προσαγωγή πέντε συνοριοφυλάκων – Εξετάζεται η εμπλοκή τους σε υπόθεση παράνομης μετανάστευσης

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο με παρακολουθήσεις τηλεφώνων και τη συλλογή στοιχείων

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στον Έβρο, για υπόθεση παράνομης μετανάστευσης, στην οποία φέρονται ότι εμπλέκονται και πέντε αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι πέντε αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου έχουν προσαχθεί και εξετάζονται, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται έρευνα στα σπίτια τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, με παρακολουθήσεις τηλεφώνων και άλλες ενέργειες για τη συλλογή στοιχείων και σήμερα ξεκίνησε η επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένονται ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

protothema.gr

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: