Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομικές ταυτότητες «γιοκ» μέχρι αρχές Μαρτίου!

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με την έκδοση των αστυνομικών ταυτοτήτων καθώς έχει τελειώσει το χαρτί και οι αυτοκόλλητες ταινίες και μέχρι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να προμηθευτεί νέα παρτίδα θα εκδίδονται δελτία μόνο σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις.

Από τις αρχές της εβδομάδας σε όλα τα τμήματα ασφαλείας της χώρας έφθασε σήμα από το αρχηγείο, που αναφέρει ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου λόγω της έλλειψης χάρτου θα εκδίδονται μόνο τα απαραίτητα δελτία καθώς το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας έως ότου παραλειφθούν οι νέες παρτίδες.

 

Πηγή: arouraios.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικά σωματεία Καβάλας: Έχουμε πολλές «κοιλάδες των Τεμπών» γύρω μας

Τα εργατικά σωματεία και οι φορείς της Καβάλας, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 29/3/2023, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δύο εκδηλώσεις αγωνιζόμενοι όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, “ενάντια στην πολιτική που στο επίκεντρο έχει το κέρδος κι όχι την ανθρώπινη ζωή” και την συνέχεια που θέλουνε να δώσουνε ώστε κανένα έγκλημα να μην συγκαλυφθεί. 

Οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου, την Τετάρτη 5/4  και Κυριακή 9/4/2023 όπως παρακάτω:

 1. Eκδήλωση με θέμα: Έχουμε πολλές «κοιλάδες των Τεμπών» γύρω μας. Τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς και τα ελλιπή μέτρα προστασίας. Την Τετάρτη 5/4 στις 18:00 στην αίθουσα της ΟΕΒΕΚ (Ερμού 13, πεζόδρομος, στα παλιά παντοφλαδικα).
 2. Διεξαγωγή εκδήλωσης, με συναυλία αφιερωμένη στην μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, την Κυριακή 9/4/2023 στις 11πμ στην Κεντρική πλατεία.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Συνεχίζουμε! Να μην συγκαλυφθεί κανένα έγκλημα! Γινόμαστε η φωνή όλων των νεκρών!

Τα Σωματεία που συμμετέχουν:

 • Σωματείο εργαζομένων στην Καβάλα Οιλ «Το βαρέλι»
 • Σωματείο εργαζομένων ΒΦΛ
 • Συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας
 • Συνδικάτο γάλακτος τροφίμων και ποτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
 • Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας – Θάσου
 • Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας
 • Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας
 • Φοιτητικός Σύλλογος Χημικού ΔΙΠΑΕ Καβάλας
 • Φοιτητικός Σύλλογος Φυσικού ΔΙΠΑΕ Καβάλας
 • Φοιτητικός Σύλλογος Πληροφορικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας
 • Φοιτητικός Σύλλογος Λογιστικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας
 • Σύλλογος εστιαζομενων φοιτητών ΔΙΠΑΕ Καβάλας
 • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας
 • Σωματείο συνταξιούχων ΒΦΛ
 • Σωματείο Πολιτικών Συνταξιούχων Καβάλας
 • Σύλλογος Δημοτικών υπαλλήλων Καβάλας – Νέστου
 • Σωματείο εργαζομένων στις ΔΟΥ Καβάλας – Δράμας
 • Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας
 • Σωματείο ιδιοκτητών ταξί Καβάλας «η πρόοδος»
 • Σωματείο σχολικών τροχονόμων Καβάλας
 • Σύλλογος Γυναικών Καβάλας (μέλος της ΟΓΕ)

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώρο Πάσχα: Πότε γίνονται οι πληρωμές – Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Η πληρωμή για το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα πλησιάζει. Δώρο Πάσχα δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, που εργάστηκαν από την 1 Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου.

Πότε μπαίνει το δώρο Πάσχα στους δικαιούχους

Το δώρο Πάσχα 2023 θα πρέπει να καταβληθεί σε όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη. Φέτος, η Μεγάλη Τετάρτη πέφτει 12 Απριλίου. Φυσικά, εφόσον το επιθυμεί, ο εργοδότης μπορεί να πληρώσει το δώρο Πάσχα και νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή.

Αξίζει να τονιστεί ότι το δώρο Πάσχα αντιστοιχεί σε μισό μηνιαίο μισθό (για όσους αμείβονται με μισθό) ή 15 ημερομίσθια (για εκείνους που αμείβονται με ημερομίσθια). Το δώρο σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Μπορείτε να υπολογίσετε το ακριβές ποσό που θα πρέπει να λάβετε στο λογαριασμό σας, μέσα από την εφαρμογή της ΚΕ.Π.Ε.Α Γ.Σ.Ε.Ε, κάνοντας κλικ ΕΔΩ (θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε στην εφαρμογή).

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σπίτι μου»: Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα χαμηλότοκα δάνεια σε νέους και ζευγάρια

Απευθείας στις τράπεζες θα γίνουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», του υπουργείου Εργασίας που απευθύνεται σε νέους και ζευγάρια ηλικίας 25 έως 39 ετών.

Από αύριο Δευτέρα 3 Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις, για το πρόγραμμα με το οποίο περισσότεροι από 10.000 νέοι και νέα ζευγάρια θα μπορέσουν, μέσα στο 2023, να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, με άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο.

Το 75% των δανείων που θα χορηγηθούν θα είναι άτοκο και το υπόλοιπο 25% θα επιβαρύνεται με το επιτόκιο της τράπεζας όπου θα γίνει η αίτηση. Το δάνειο θα καλύπτει έως και το 90% της αξίας του ακινήτου, έως 150.000 ευρώ. Η έκταση του ακινήτου δε θα ξεπερνά τα 150 τετραγωνικά, με έτος κατασκευής έως το 2007. Η μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής θα είναι τα 30 έτη.

Βασική προϋπόθεση είναι οι δανειολήπτες να μη διαθέτουν άλλη ιδιόκτητη κατοικία, που να καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες, ενώ ο πωλητής του ακινήτου δεν μπορεί να είναι συγγενής Α΄ή Β’ βαθμού με τον αγοραστή.

Να τονίσουμε ότι για τρίτεκνους – πολύτεκνους το επιτόκιο είναι μηδενικό.

 

Τα ετήσια εισοδηματικά κριτήρια για το πρόγραμμα είναι τα εξής:

Ελάχιστο εισόδημα: 10.000 € και άνω

Άγαμοι: Έως 16.000 €

Έγγαμοι: Έως 24.000 €

Για κάθε παιδί: Συν 3.000 €

Προδιαγραφές αγοράς κατοικίας:

Αξία: Έως 200.000 € (συμβολαίου)

Εμβαδού: Έως 150 τ.μ.

Παλαιότητα: 15 ετών και άνω

Παραδείγματα:

Παράδειγμα 1: Σε περίπτωση χορήγησης δανείου 100.000 ευρώ, με αποπληρωμή σε 30 χρόνια, η δόση χωρίς επιδότηση είναι 587 €, ενώ με επιδότηση 342 €. Για τρίτεκνους-πολύτεκνους διαμορφώνεται στα 277 ευρώ με μηνιαίο όφελος από 245 έως 310 ευρώ και ετήσιο όφελος από 2.935 έως 3.717 €

Παράδειγμα 2: Σε περίπτωση χορήγησης δανείου 100.000 ευρώ, με αποπληρωμή σε 20 χρόνια, η δόση χωρίς επιδότηση είναι 705 ευρώ, ενώ με επιδότηση 480 ευρώ. Για τρίτεκνους-πολύτεκνους διαμορφώνεται στα 416 ευρώ με μηνιαίο όφελος από225 έως 289 ευρώ και ετήσιο όφελος από 2.700 έως 3.468 €.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: