Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Αστακός” η Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό έχει μπει από το πρωί το κέντρο της Θεσσαλονίκης για την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη για τα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ και τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα είναι δρακόντεια καθώς ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ προβλέπει την ανάπτυξη σχεδόν 5.500 αστυνομικών σε όλη την πόλη, drones, ελικοπτέρων της ΕΛΑΣ, υδροφόρων οχημάτων, τους γνωστούς «Αίαντες», ενώ θα υπάρχουν φραγμοί μπροστά από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ώστε οι διαδηλωτές να παραμείνουν μακριά από το εκθεσιακό κέντρο. Παράλληλα, τα δύο προηγούμενα εικοσιτετράωρα στην πόλη έφτασαν αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Πρόκειται για 12 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) και 10 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ). Εκτός από τις 22 διμοιρίες της Αττικής, αστυνομικοί απ’ όλους τους νομούς της βορείου Ελλάδας, καθώς και την Πάτρα και τα Ιόνια Νησιά θα ενισχύσουν της δυνάμεις της ΓΑΔΘ.

Στο επίκεντρο των φετινών κινητοποιήσεων είναι το ζήτημα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας και τα εργασιακά. Το βλέμμα της ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι στραμμένο περισσότερο στην κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών, η οποία οργανώνεται μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και εκτιμάται ότι θα έχει πολύ μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Σέρρες: Άρχισε η συγκομιδή των κερασιών Γάζωρου

Ξεκίνησε η συγκομιδή κερασιών στον Γάζωρο Σερρών όσον αφορά τις πρώιμες ποικιλίες, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Γιάννης Αρχοντακάκης, κερασοκαλλιεργητής. Φέτος οι συνθήκες είναι ιδανικές για πρώιμη παραγωγή, πρόσθεσε ο κ. Αρχοντακάκης γιατί αν έχουμε βροχοπτώσεις χαλάει η παραγωγή. Όσον αφορά τις τιμές σήμερα τα κεράσια φεύγουν στα τρία ευρώ από το χωράφι και φτάνουν τα πέντε ευρώ στον μανάβη, τόνισε συμπληρώνοντας ότι οι τιμές δεν αναμένεται να πέσουν ιδιαίτερα στη συνέχεια.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Παγγαίου | Διοικητικό πρόστιμο για καύση ξηρών χόρτων

Τσουχτερά είναι τα πρόστιμα που ισχύουν με τη νέα Πυροσβεστική ∆ιάταξη για πρόκληση πυρκαγιάς εξ αμελείας εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 937,5€, 09 Μαΐου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ελευθερούπολης, σε ημεδαπό, ο οποίος είχε προβεί σε καύση ξηρών χόρτων, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Παλαιοχωρίου, του δήμου Παγγαίου στην Καβάλα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος από τις αρχές του έτους πανελλαδικά έχουν γίνει πάνω από 300 συλλήψεις και έχουν επιβληθεί πάνω από 400 πρόστιμα, ενώ από την 1η Μαΐου απαγορεύεται η φωτιά.

Τέλος, γνωστοποιείται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα πραγματοποιούνται εκτεταμένοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή της έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των προ βλεπόμενων στη νέα Πυροσβεστική ∆ιάταξη.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Δήμος Θάσου | Συνεδρίαση Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο της Θάσου, υπό την προεδρεία του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη η τακτική συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Θάσου, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ως τακτικά μέλη του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. του Δήμου Θάσου: ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Καβάλας, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, η Διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος Θάσου, ο εκπρόσωπος της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας και ο Δασάρχης Θάσου.

Επίσης στην συνεδρίαση παρέστησαν, ως φορείς που κρίθηκε απαραίτητη η συμμετοχή τους: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών και Έργων της ΠΑΜΘ, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής προστασίας της ΠΑΜΘ, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής προστασίας της ΠΕ. Καβάλας και Θάσου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου και εκπρόσωπος της ΔΕΥΑ Θάσου, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας και Θράκης, οι εκπρόσωποι των Ναυτιλιακών Εταιριών Α.Ν.Ε.Θ. & Α.Ν.Ε.Κ, καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης Παρ. Καβάλας και του Συλλόγου Πυρασφάλειας Ποταμιάς.

Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκε αναλυτικά, μεταξύ όλων των συναρμόδιων φορέων, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την Θάσο, η ετοιμότητα και οι δυνατότητες των εμπλεκόμενων φορέων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, αλλά και οι δυνατότητες βελτίωσης της ήδη αγαστής μέχρι τώρα συνεργασίας όλων φορέων για την επιτυχή αντιμετώπιση της αντιπυρικής περιόδου.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιπυρική προστασία της Θάσου ήταν, είναι, και θα συνεχίσει να είναι άριστη και διαρκής. Ο Δήμος της Θάσου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, εργάζεται συνεχώς καθ’ όλη την διάρκεια του έτους για την αντιπυρική θωράκιση της Θάσου και την διαφύλαξη του σπάνιου φυσικού πλούτου που διαθέτει προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του.

Φέτος ξεκινά η αντιπυρική περίοδο για την Θάσο με τον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών και την βατότητα του δημοτικού δασικού οδικού στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μετά από πολλά έτη, λόγω της ολοκλήρωσης των δύο μεγάλων σχετικών έργων από τον Δήμο Θάσου, συνολικής δαπάνης περίπου 1.277.000€».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en