Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Απόφαση δημοτικού συμβουλίου Θάσου στην έκτακτη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου 2014

Απόφαση δημοτικού συμβουλίου Θάσου στην έκτακτη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου 2014

Το δημοτικό συμβούλιο Θάσου αποφασίζει κατά πλειοψηφία σχετικά με το από 10/1/2014 έγγραφο των ΑΝΕΘ – ΝΕΚ ότι στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατή κατά το νόμο η εξουσιοδότηση του δημάρχου για την υπογραφή σύμβασης με τις ναυτιλιακές εταιρείες για τη μεταφορά των απορριμμάτων από τη Θάσο προς το ΧΥΤΑ Καβάλας διότι δεν υφίσταται εγκεκριμένος προϋπολογισμός και ψηφισμένη σχετική πίστωση. Κατά τα λοιπά εμμένει στο από 13/1/2014 ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Θάσου το οποίο αναφέρει τα εξής:

ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά των ναυτιλιακών εταιρειών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει τις αυθαίρετες και εκβιαστικές μεθοδεύσεις των Ναυτιλιακών εταιριών ΑΝΕΘ και ΝΕΚ σε σχέση με την αιφνιδιαστική απαίτησή τους όσον αφορά την πληρωμή του ναύλου μεταφοράς για την αποκομιδή των απορριμμάτων του νησιού από Θάσο προς τον ΧΥΤΑ Καβάλας.
– Ζητά άμεσα την απρόσκοπτη μεταφορά επειδή η εμμονή τους δημιουργεί θέματα υγείας και υποβάθμισης του περιβάλλοντος για τους κατοίκους του νησιού.
– Σε σχέση με την οικονομική τους απαίτηση, αυτή θα ικανοποιηθεί από τον Δήμο Θάσου μέσα στα πλαίσια των νόμων και των διαδικασιών που προβλέπονται.
– Το Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικεί – απαιτεί και θα συνεχίσει να διεκδικεί τη δωρεάν μεταφορά των απορριμμάτων διότι αρνείται την επιπλέον φορολογική επιβάρυνση των δημοτών του.
– Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την άμεση αναβάθμιση των δρομολογίων ούτως ώστε αυτά να εξυπηρετούν απρόσκοπτα τις ανάγκες των πολιτών (μεταφορά μαθητών στο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, και ανταπόκριση με αεροπορικά δρομολόγια).
– Ζητά άμεση αναβάθμιση της γραμμής Πρίνου-Καβάλας με την αύξηση των δρομολογίων-δρομολόγηση πλοίων και την Κυριακή.
– Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει τις Δικαστικές διώξεις των εργαζομένων στις ακτοπλοϊκές γραμμές του νησιού (ΝΕΚ) και ζητά την απόσυρση των μηνύσεων.

– Καλούμε τους πολίτες – φορείς του νησιού να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλουν ο Δήμος και οι φορείς.
– Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να χρησιμοποιήσει το ανωτέρω ψήφισμα όπου κρίνει απαραίτητο.

Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 1/2014

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εγνατία Οδός | Μεγάλη φωτιά κοντά στο τούνελ του Νέστου

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (25/09) σε έκταση δίπλα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του τούνελ του Νέστου, στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στον Δήμο Τοπείρου κοντά στη Θαλασσιά, σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο πρανές ενώ στο σημείο κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη ανησυχία ήταν οι ισχυροί άνεμοι που δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης.

Εγνατία: Συναγερμός στην Ξάνθη – Μεγάλη φωτιά κοντά στο τούνελ του Νέστου

Στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα 7 πυροσβεστικά οχήματα με 14 πυροσβέστες ενώ προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η φωτιά. Μετά από λίγη ώρα οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ωστόσο λόγω των ανέμων ο φόβος αναζωπυρώσεων παραμένει.

xanthinea.gr

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέθανε ο πρώην αντιπρόεδρος του ΑΟΚ Αντώνης Γιαμαλίδης

Έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2023 ο πρώην Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε.Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ Αντώνης Γιαμαλίδης.

Ο Αντώνης Γιαμαλίδης από το 1981 μέχρι το 1989 χρημάτισε Αντιπρόεδρος της ομάδας και ήταν από τους βασικούς χρηματοδότες που αψηφώντας τα χρήματα ήταν από τους ” πυλώνες ”  εκείνης της εποχής στις διοικήσεις Μήτρα  – Φραγκόπουλου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία για την ηγεσία τουΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία για τον Β γύρο και για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία στα εκλογικά τμήματα της Καβάλας.

Η συμμετοχή μέχρι στιγμής για τον Β γύρο είναι ικανοποιητική ενώ Ακόμη και παλιά στελέχη που δεν ψήφισαν στο πρώτο γύρο Φαίνεται πως έχουν προσέλθει στην κάλπη.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: