Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Απόφαση δημοτικού συμβουλίου Θάσου στην έκτακτη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου 2014

Δημοσιεύτηκε

στις

Απόφαση δημοτικού συμβουλίου Θάσου στην έκτακτη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου 2014

Το δημοτικό συμβούλιο Θάσου αποφασίζει κατά πλειοψηφία σχετικά με το από 10/1/2014 έγγραφο των ΑΝΕΘ – ΝΕΚ ότι στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατή κατά το νόμο η εξουσιοδότηση του δημάρχου για την υπογραφή σύμβασης με τις ναυτιλιακές εταιρείες για τη μεταφορά των απορριμμάτων από τη Θάσο προς το ΧΥΤΑ Καβάλας διότι δεν υφίσταται εγκεκριμένος προϋπολογισμός και ψηφισμένη σχετική πίστωση. Κατά τα λοιπά εμμένει στο από 13/1/2014 ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Θάσου το οποίο αναφέρει τα εξής:

ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά των ναυτιλιακών εταιρειών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει τις αυθαίρετες και εκβιαστικές μεθοδεύσεις των Ναυτιλιακών εταιριών ΑΝΕΘ και ΝΕΚ σε σχέση με την αιφνιδιαστική απαίτησή τους όσον αφορά την πληρωμή του ναύλου μεταφοράς για την αποκομιδή των απορριμμάτων του νησιού από Θάσο προς τον ΧΥΤΑ Καβάλας.
– Ζητά άμεσα την απρόσκοπτη μεταφορά επειδή η εμμονή τους δημιουργεί θέματα υγείας και υποβάθμισης του περιβάλλοντος για τους κατοίκους του νησιού.
– Σε σχέση με την οικονομική τους απαίτηση, αυτή θα ικανοποιηθεί από τον Δήμο Θάσου μέσα στα πλαίσια των νόμων και των διαδικασιών που προβλέπονται.
– Το Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικεί – απαιτεί και θα συνεχίσει να διεκδικεί τη δωρεάν μεταφορά των απορριμμάτων διότι αρνείται την επιπλέον φορολογική επιβάρυνση των δημοτών του.
– Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την άμεση αναβάθμιση των δρομολογίων ούτως ώστε αυτά να εξυπηρετούν απρόσκοπτα τις ανάγκες των πολιτών (μεταφορά μαθητών στο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, και ανταπόκριση με αεροπορικά δρομολόγια).
– Ζητά άμεση αναβάθμιση της γραμμής Πρίνου-Καβάλας με την αύξηση των δρομολογίων-δρομολόγηση πλοίων και την Κυριακή.
– Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει τις Δικαστικές διώξεις των εργαζομένων στις ακτοπλοϊκές γραμμές του νησιού (ΝΕΚ) και ζητά την απόσυρση των μηνύσεων.

– Καλούμε τους πολίτες – φορείς του νησιού να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλουν ο Δήμος και οι φορείς.
– Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να χρησιμοποιήσει το ανωτέρω ψήφισμα όπου κρίνει απαραίτητο.

Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 1/2014

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα | 38χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια 38χρονη Ελληνίδα που είχε ταξιδέψει στην Βόρεια Ιταλία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα σε λίγο

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησε το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 4ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας στην Αλεξανδρούπολη.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης κατέφτασαν οι δύο πρωθυπουργοί αλλά και οι υπουργοί των δύο χωρών για να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο.

Οι Συμφωνίες θα αφορούν στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, του τουρισμού, των επενδύσεων, του πολιτισμού, της οικονομίας, των επενδύσεων, της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της ασφάλειας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βγήκε από το χειρουργείο η 13χρονη μαθήτρια | 3,5 ώρες διήρκεσε η επέμβαση

Δημοσιεύτηκε

στις

Βγήκε σήμερα απ’ το χειρουργείο, μετά από επέμβαση στη σπονδυλική στήλη που κράτησε περισσότερες από 3 ώρες, η 13χρονη μαθήτρια από την Ορεστιάδα, που τραυματίστηκε σοβαρά κάνοντας κούνια στο πάρκο Πεύκων κατά την διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Αναμένεται να μεταφερθεί σε θάλαμο της Νευροχειρουργικής κλινικής, όπου είχε μεταφερθεί μετά τον τραυματισμό τους, αφού στα Νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης οι γιατροί έκριναν επιβεβλημένη την άμεση διακομιδή της στην συγκεκριμένη, εξειδικευμένη κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά σε αυλή κατοικίας στο Δάτο Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Φωτιά σε αυλή κατοικίας στο Δάτο της Καβάλας εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε εύφλεκτα υλικά στην αυλή κατοικίας ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του ιδιοκτήτη της κατοικίας στο ENA Channel ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για εμπρησμό!

Η Άμεση παρέμβαση της Π.Υ Καβάλας απέτρεψε τα χειρότερα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του ENA Channel

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Social

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ