Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στους αρχαιολογικούς χώρους – ΜΠΑΛΑΚΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΚΟ «ΑΡΩΓΗΣ»

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και έξι μήνες οι εργαζόμενοι, που προσελήφθησαν μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) «Αρωγή ΑΜΚΕ» και αφορά τους προσληφθέντες στη 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας για τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, καθώς κι αυτούς της ΙΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Το πρόβλημα παραμένει άλυτο επί μήνες, όχι μόνο για τους αρχαιολογικούς χώρους σε Φιλίππους και Αμφίπολη, αλλά σε όλη την Ελλάδα, καθώς το χρώμα του χρήματος είδαν μόνο οι υπάλληλοι που είχαν επιλεγεί για εργασία διάρκειας επτά μηνών, με ειδικότητες νυχτοφυλάκων, ΠΕ Αρχαιολόγου, ημερήσιοι φύλακες και εργατοτεχνίτες.

Οι ωφελούμενοι στην Καβάλα ήταν συνολικά 19 κι όσοι είχαν επτάμηνη σύμβαση, οι οποίοι ξεκίνησαν την εργασία τους στις 8 Απριλίου, πληρώθηκαν μόνο την πρώτη δόση τον περασμένο Ιούλιο κι έκτοτε δεν μπήκαν ξανά χρήματα στους λογαριασμούς τους, με τις συμβάσεις τους να έχουν ολοκληρωθεί στις 6 Νοέμβρη.

Για τους δε φύλακες, που προσελήφθησαν με πεντάμηνη σύμβαση και ξεκίνησαν την εργασία τους την 1η Αυγούστου 2013, η οποία έληξε στις 31/12/2013, αυτοί δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής ούτε ευρώ.

Αλλεπάλληλες είναι οι καταγγελίες τόσο στο «Χ» όσο και σε άλλα δημοσιογραφικά γραφεία, σχετικά με τη λειτουργία της Μ.Κ.Ο. «Αρωγή ΑΜΚΕ», η οποία εδρεύει στον Πύργο Ηλείας, ενώ προσπαθώντας χθες καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού να συνομιλήσουμε με τον υπεύθυνο του προγράμματος, Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, δεν κατέστη δυνατό να τον βρούμε στο γραφείο του.

Δαιδαλώδης είναι και η αναζήτηση του κατάλληλου υπευθύνου στο Υπουργείο Πολιτισμού, από το οποίο η «Αρωγή» περιμένει να εισπράξει τα χρήματα και να τα αποδώσει στους εργαζόμενους.

Σκόρπιες πληροφορίες από γραφείο σε γραφείο έκαναν λόγο ότι το θέμα των πληρωμών είναι στο τελευταίο στάδιο και ότι βρίσκεται στη Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων του ΥΠ.ΠΟ., καθώς αναμένεται η υπογραφή από τον διευθυντή κ. Λιόντο.

Αμαυρώνεται η προσφορά της Κοινωφελούς

Πριν από λίγες μέρες, η Μ.Κ.Ο. «Αρωγή ΑΜΚΕ», με δελτίο Τύπου, που απέστειλε στο Υπουργείο Πολιτισμού ζητούσε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αναφορικά με το πολύ σημαντικό θέμα της πληρωμής των ωφελουμένων και με αφορμή τις ασφυκτικές οχλήσεις που δεχόμαστε από τους ίδιους καθημερινά, αλλά και από την αμφισβήτηση που εισπράττουμε σε σχέση με την αξιοπιστία των Μ.Κ.Ο., θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η «ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ» έχει ολοκληρώσει με ακρίβεια και απόλυτη συνέπεια όλες τις επιβαλλόμενες, προς αυτήν την κατεύθυνση ενέργειες, οι οποίες εντάσσονται στις υποχρεώσεις της.

Παράλληλα, η «ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ», αξιοποιώντας την πολύτιμη γνώση και την

προηγούμενη εμπειρία της στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα στους Δήμους, υποστήριξε και διευκόλυνε την όλη διαδικασία για την καταβολή της Α΄ δόσης, σε επίπεδο Υπουργείου και Συμπραττόντων Φορέων.

Είναι επιβεβλημένο να αποσαφηνιστεί ότι στο εξαιρετικά απαιτητικό έργο της Κοινωφελούς Εργασίας και στη δίνη μιας έντονα κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, ο φορέας μας καλείται να αμβλύνει τις προκαταλήψεις για το ρόλο και το έργο των ΜΚΟ. Είναι γνωστό δε, ότι το ποσό που διατίθεται ουσιαστικά δεν καλύπτει ούτε το κόστος διαχείρισης του έργου σε σχέση με τις ανθρωποώρες που απαιτούνται,

για τον συντονισμό, παρακολούθηση και τήρηση των διαδικασιών, κάλυψη της δημοσιότητας κλπ. Τέλος, καταθέτοντας την εμπειρία μας και με δεδομένο ότι η έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων στους ωφελούμενους, παραμένει ένα ζητούμενο για το νέο, αλλά με προοπτική, έργο της Κοινωφελούς Εργασίας, πρόταση του Φορέα μας είναι στο μέλλον να δίνεται η Α’ δόση ως προκαταβολή, προκειμένου να αποφεύγονται συμβάντα και συμπεράσματα που αμαυρώνουν την προσφορά της Κοινωφελούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 8 Οκτωβρίου, σχετική ερώτηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» στη 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας, κατέθεσαν προς τον υπουργό Πολιτισμού, Π. Παναγιωτόπουλο οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, ωστόσο παρόλο που πέρασαν άλλοι τρεις μήνες λύση δε δόθηκε.

Πηγή: xronometro.com

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εκλογές για την ανάδειξη των 21 αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Καβάλας ανακοίνωσε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των 21 αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024. Πρώτα στο παράρτημα του Επιμελητηρίου Καβάλας στη Θάσο, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου & την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024 στην Καβάλα στο κτίριο του Επιμελητηρίου Καβάλας. Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται εκείνα τα μέλη που είναι ταμειακώς ενήμερα και έχει παρέλθει τουλάχιστον ένας χρόνος από την εγγραφή τους στο οικείο Επιμελητήριο, δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και τις 23 Νοεμβρίου 2023. Θα ακολουθήσει δημοσίευση Πρόσκληση για τις εκλογές, το αργότερο πενήντα (50) ημέρες πριν την ημερομηνία των εκλογών. Τα μέλη του Επιμελητηρίου μπορούν να ενημερώνονται για το Τμήμα κατάταξής τους και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις από τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Μιλώντας στην κάμερα του Ena Channel ο πρόεδρος του επιμελητήριου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας ανάφερε τα εξής :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Αύξηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Καβάλας.

Η αύξηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Καβάλας έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό. Οι επενδύσεις σε λιμενικές εγκαταστάσεις και υποδομές υποδοχής τουριστών έχουν βελτιώσει την ικανότητα του λιμανιού να εξυπηρετεί μεγάλα κρουαζιερόπλοια και περισσότερους επιβάτες. Η εντατική προώθηση του λιμανιού της Καβάλας ως προορισμού κρουαζιέρας μέσω διεθνών εκθέσεων και συνεργασιών με τουριστικούς πράκτορες έχει προσελκύσει περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας. Η γεωγραφική θέση της Καβάλας κοντά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και αρχαιολογικούς χώρους, όπως οι Φίλιπποι, καθιστά την πόλη ελκυστική για τους τουρίστες. Η αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω της αυξημένης κατανάλωσης σε τοπικές επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, καταστήματα και ξενοδοχεία. Η συνεχής ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Καβάλα απαιτεί συνεχή προσπάθεια από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους επιχειρηματικούς φορείς για να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη και η ικανοποίηση των επισκεπτών.

Μιλώντας στην κάμερα του Ena Channel αναφερέ τα εξής :

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Νέα Πέραμο Καβάλας – Συγκρούστηκαν δύο επιβατικά οχήματα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Νέα Πέραμο Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα συγκρούστηκαν δύο επιβατικά οχήματα ενώ υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en