Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στους αρχαιολογικούς χώρους – ΜΠΑΛΑΚΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΚΟ «ΑΡΩΓΗΣ»

image_print

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και έξι μήνες οι εργαζόμενοι, που προσελήφθησαν μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) «Αρωγή ΑΜΚΕ» και αφορά τους προσληφθέντες στη 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας για τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, καθώς κι αυτούς της ΙΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Το πρόβλημα παραμένει άλυτο επί μήνες, όχι μόνο για τους αρχαιολογικούς χώρους σε Φιλίππους και Αμφίπολη, αλλά σε όλη την Ελλάδα, καθώς το χρώμα του χρήματος είδαν μόνο οι υπάλληλοι που είχαν επιλεγεί για εργασία διάρκειας επτά μηνών, με ειδικότητες νυχτοφυλάκων, ΠΕ Αρχαιολόγου, ημερήσιοι φύλακες και εργατοτεχνίτες.

Οι ωφελούμενοι στην Καβάλα ήταν συνολικά 19 κι όσοι είχαν επτάμηνη σύμβαση, οι οποίοι ξεκίνησαν την εργασία τους στις 8 Απριλίου, πληρώθηκαν μόνο την πρώτη δόση τον περασμένο Ιούλιο κι έκτοτε δεν μπήκαν ξανά χρήματα στους λογαριασμούς τους, με τις συμβάσεις τους να έχουν ολοκληρωθεί στις 6 Νοέμβρη.

Για τους δε φύλακες, που προσελήφθησαν με πεντάμηνη σύμβαση και ξεκίνησαν την εργασία τους την 1η Αυγούστου 2013, η οποία έληξε στις 31/12/2013, αυτοί δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής ούτε ευρώ.

Αλλεπάλληλες είναι οι καταγγελίες τόσο στο «Χ» όσο και σε άλλα δημοσιογραφικά γραφεία, σχετικά με τη λειτουργία της Μ.Κ.Ο. «Αρωγή ΑΜΚΕ», η οποία εδρεύει στον Πύργο Ηλείας, ενώ προσπαθώντας χθες καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού να συνομιλήσουμε με τον υπεύθυνο του προγράμματος, Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, δεν κατέστη δυνατό να τον βρούμε στο γραφείο του.

Δαιδαλώδης είναι και η αναζήτηση του κατάλληλου υπευθύνου στο Υπουργείο Πολιτισμού, από το οποίο η «Αρωγή» περιμένει να εισπράξει τα χρήματα και να τα αποδώσει στους εργαζόμενους.

Σκόρπιες πληροφορίες από γραφείο σε γραφείο έκαναν λόγο ότι το θέμα των πληρωμών είναι στο τελευταίο στάδιο και ότι βρίσκεται στη Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων του ΥΠ.ΠΟ., καθώς αναμένεται η υπογραφή από τον διευθυντή κ. Λιόντο.

Αμαυρώνεται η προσφορά της Κοινωφελούς

Πριν από λίγες μέρες, η Μ.Κ.Ο. «Αρωγή ΑΜΚΕ», με δελτίο Τύπου, που απέστειλε στο Υπουργείο Πολιτισμού ζητούσε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αναφορικά με το πολύ σημαντικό θέμα της πληρωμής των ωφελουμένων και με αφορμή τις ασφυκτικές οχλήσεις που δεχόμαστε από τους ίδιους καθημερινά, αλλά και από την αμφισβήτηση που εισπράττουμε σε σχέση με την αξιοπιστία των Μ.Κ.Ο., θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η «ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ» έχει ολοκληρώσει με ακρίβεια και απόλυτη συνέπεια όλες τις επιβαλλόμενες, προς αυτήν την κατεύθυνση ενέργειες, οι οποίες εντάσσονται στις υποχρεώσεις της.

Παράλληλα, η «ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ», αξιοποιώντας την πολύτιμη γνώση και την

προηγούμενη εμπειρία της στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα στους Δήμους, υποστήριξε και διευκόλυνε την όλη διαδικασία για την καταβολή της Α΄ δόσης, σε επίπεδο Υπουργείου και Συμπραττόντων Φορέων.

Είναι επιβεβλημένο να αποσαφηνιστεί ότι στο εξαιρετικά απαιτητικό έργο της Κοινωφελούς Εργασίας και στη δίνη μιας έντονα κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, ο φορέας μας καλείται να αμβλύνει τις προκαταλήψεις για το ρόλο και το έργο των ΜΚΟ. Είναι γνωστό δε, ότι το ποσό που διατίθεται ουσιαστικά δεν καλύπτει ούτε το κόστος διαχείρισης του έργου σε σχέση με τις ανθρωποώρες που απαιτούνται,

για τον συντονισμό, παρακολούθηση και τήρηση των διαδικασιών, κάλυψη της δημοσιότητας κλπ. Τέλος, καταθέτοντας την εμπειρία μας και με δεδομένο ότι η έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων στους ωφελούμενους, παραμένει ένα ζητούμενο για το νέο, αλλά με προοπτική, έργο της Κοινωφελούς Εργασίας, πρόταση του Φορέα μας είναι στο μέλλον να δίνεται η Α’ δόση ως προκαταβολή, προκειμένου να αποφεύγονται συμβάντα και συμπεράσματα που αμαυρώνουν την προσφορά της Κοινωφελούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 8 Οκτωβρίου, σχετική ερώτηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» στη 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας, κατέθεσαν προς τον υπουργό Πολιτισμού, Π. Παναγιωτόπουλο οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, ωστόσο παρόλο που πέρασαν άλλοι τρεις μήνες λύση δε δόθηκε.

Πηγή: xronometro.com

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δήμος Νέστου: Έως 10.000 ευρώ για εργασίες στο Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης!

image_print

Στη στήριξη του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης προχωρά ο Δήμος Νέστου, αναλαμβάνοντας τη χορήγηση υλικών για τη θερμοπρόσοψη του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η υπηρεσία.

Το σχετικό αίτημα του Αστυνομικού Τμήματος συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου στις 31 Ιουλίου και έγινε ομόφωνα αποδεκτό.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Δήμος θα διαθέσει υλικά αξίας έως 10.000 ευρώ, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στο κτίριο, αλλά και τη μείωση του ενεργειακού κόστους λειτουργίας του.

Η παρέμβαση αφορά ένα δημόσιο κτίριο που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Νέστου και εξυπηρετεί τις ανάγκες αστυνόμευσης και ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής.

Για ακόμη μία φορά, πάντως, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να συνδράμει οικονομικά και πρακτικά σε ανάγκες μιας κρατικής υπηρεσίας, αναλαμβάνοντας δαπάνες που ξεπερνούν τα στενά όρια των συνηθισμένων αρμοδιοτήτων της.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΟ Καβάλα : Νίκη με 5-1σε φιλικό και υποσχέσεις για τη συνέχεια

image_print

Με το εντυπωσιακό 5-1 επικράτησε ο ΑΟΚ στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της νέας αγωνιστικής περιόδου απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο Αγίου Αθανασίου Δράμας.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, όταν οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές και ο ΑΟΚ κατάφερε να μετατρέψει το 2-1 σε 5-1.

Το μεγαλύτερο κέρδος, ωστόσο, για την ομάδα της Καβάλας δεν ήταν μόνο η ευρεία νίκη, αλλά κυρίως η εικόνα που παρουσίασε και η εμπιστοσύνη που κέρδισε από τον κόσμο της.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 40ό λεπτό με όμορφο γκολ του Γιώργου Τέλλου. Ο ΑΟΚ απάντησε λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Τενεκέ να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 45′.

Στο 55′ ο Στοϊνοβιτς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Καβάλας, ενώ στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης ανέλαβε δράση ο Κουμλιάς, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ στο 75′, στο 80′ και στο 82′, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής του ΑΟΚ αποκάλυψε ότι η ομάδα αναμένεται να προχωρήσει σε ακόμη δύο μεταγραφικές κινήσεις.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Λευκή Νύχτα» στη Χρυσούπολη

image_print

Με απόλυτη επιτυχία και μαζική συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 7 Αυγούστου, η «Λευκή Νύχτα» στη Χρυσούπολη, μετατρέποντας την πόλη σε μια μεγάλη γιορτή. Οι δρόμοι και τα εμπορικά καταστήματα κατακλύστηκαν από κατοίκους και επισκέπτες, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις ειδικές προσφορές και το παρατεταμένο ωράριο της αγοράς.

Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε ζωντανή μουσική, ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και παράλληλα πολιτιστικά δρώμενα που κράτησαν το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο μέχρι αργά το νύχτα. Η τοπική αγορά πήρε σημαντική ανάσα, με τους εμπόρους και τους φορείς της περιοχής να εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση του κόσμου και την επιτυχημένη διοργάνωση.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en