ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις για το “Plan B” του Πάνου Καμμένου εάν δεν υλοποιηθεί η συμφωνία των Πρεσπών

Με πρωτοφανή τρόπο αντέδρασε μία ημέρα μετά στον “πάγο” του Μαξίμου για την πρωτοβουλία του να προτείνει στις ΗΠΑ plan Β στο Σκοπιανό και να διαπραγματευθεί νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εταίρος, πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ.Καμμένος άρχισε να τραβά το σκοινί με αφορμή δημοσίευμα ότι επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας μάλιστα ότι ως κυβερνητικός εταίρος μπορεί να καταθέτει προτάσεις που δεσμεύουν μόνο τον ίδιο.

«Συνεχίζονται τα απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω:

1. Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα.

2. Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα.

3. Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν», ανέφερε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού της πΓΔΜ ALSAT-M στέκεται σήμερα το σέρβικο δίκτυο PTC. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, 11 βουλευτές της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE συμφώνησαν να υποστηρίξουν τις αλλαγές στο Σύνταγμα.

Η συζήτηση στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ για τις συνταγματικές αλλαγές και την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ξεκινά τη Δευτέρα. Ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης ψηφοφορίας στη σκοπιανή Βουλή, για να ξεκινήσει η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών, θεωρείται η ερχόμενη Τρίτη 16 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη σκοπιανή τηλεόραση Alsat, η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των δύο τρίτων που απαιτούνται για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών, που θα κάνουν τη χώρα να αποφύγει τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Ωστόσο, η ηγεσία του VMRO-DPMNE διαψεύδει τις παραπάνω πληροφορίες. Ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Johannes Hahn, δήλωσε ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δέχονται πιέσεις από την ηγεσία του κόμματός τους για να μην υπερψηφίσουν.

Για να περάσει η συμφωνία από το κοινοβούλιο, ο Ζάεφ θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 80 βουλευτές (αριθμός που αντιστοιχεί στα δύο τρίτα), έντεκα περισσότερους από όσους έχει αυτή τη στιγμή.

Το κανάλι Τelma είχε αναφέρει προηγουμένως ότι έξι βουλευτές του VMRO – DPMNE φέρονται να συζητούν με την κυβερνητική πλειοψηφία για συνταγματική αναθεώρηση, σύμφωνα με το Euractiv.

O πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έχει καλέσει όλους τους βουλευτές “να αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη απέναντι στις στρατηγικές προτεραιότητες της χώρας, που είναι η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ”.

“Όλοι οι βουλευτές έχουν την ιστορική ευθύνη ενώπιον των πολιτών να διασφαλίσουν την πορεία της Μακεδονίας προς την σταθερότητα και την οικονομική ευημερία. Αυτός είναι ο δρόμος προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που περνά μέσα από την μακεδονο-ελληνική συμφωνία”, είναι το μήνυμά του.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version