ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Ποινικό Κώδικα και την Χρυσή Αυγή

Πολιτική θύελλα, έχει ξεσπάσει, με επίκεντρο τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας των οποίων οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής ενδέχεται να πέσουν στα μαλακά, αλλά και να διατηρήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Όλα ξεκίνησαν, με την παραίτηση Κοντονή, ο οποίος άφησε αιχμές σχετικά με το θέμα, λέγοντας: «Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση, καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή».

Εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και η παριστάμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών χαρακτήρισαν προσβλητική και υποκριτική την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας πως επι δικών του ημερών στην κυβέρνηση, τον Ιούνιο 2019 άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας μειώθηκε στο μισό η ποινή για τα ηγετικά στελέχη εγκληματικών οργανώσεων ενώ το επίμαχο αδίκημα αφαιρέθηκε από την λίστα των εγκλημάτων που προκαλούν αφαίρεση αξιωμάτων και αφαίρεση πολιτικών δικαιωμάτων.

Της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, προηγήθηκε άλλη της ΝΔ στην οποία αναφερόταν: «Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κοντονή, αποδεικνύουν τον απροκάλυπτο κυνισμό και την απύθμενη υποκρισία του κ. Τσίπρα. Χθες ήταν έξω από το Εφετείο ζητώντας καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ ως Πρωθυπουργός φρόντιζε να «πέσουν στα μαλακά». Από την σημερινή αποκάλυψη εξηγούνται πολλά, και κυρίως, γιατί η υπόθεση αυτή βάλτωσε επί της θητείας του»

Πηγή: in.gr

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version