Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάπτυξη της Περιφέρειας μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης οραματίζεται ο Χρ. Μέτιος

Ώθηση στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αναμένεται να δώσει η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, η οποία ιδρύθηκε ήδη με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη συμμετέχουν επιχειρηματίες, αγρότες και κτηνοτρόφοι, εκπρόσωποι συλλογικών σχημάτων αγροτών, γεωργικών βιοτεχνιών και βιομηχανιών, τοπικής αυτοδιοίκησης, μαζικής εστίασης, τουρισμού, συναφών φορέων, Επιμελητηρίων, Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων, καθώς και η Περιφέρεια. Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Παυλίδης (Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την παρουσίαση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, με προσκεκλημένους τα μέλη της σύμπραξης, καθώς επίσης και εκπροσώπων των φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ οραματίζεται μέσω της Σύμπραξης ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος. «Η λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους εμπλεκόμενους να συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του τομέα των τροφίμων και της οικονομίας της Περιφέρειας γενικότερα. Ειδικότερα θα επιτευχθεί βελτίωση της παραγωγής και ανάδειξη των προϊόντων του “Καλαθιού” της Περιφέρειας, στροφή σε μια αειφόρο επιχειρηματική δραστηριότητα, ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του εκπαιδευτικού και ερευνητικού συστήματος και των επιχειρήσεων, της βιομηχανίας και της τοπικής οικονομίας, καθώς και αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας» ανέφερε αναλυτικά σε δήλωσή του.

Ο πρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της Σύμπραξης, αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Βασίλης Δελησταμάτης θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τη δομή, τους σκοπούς και τους στόχους της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, καθώς και τη δυνατότητα εγγραφής νέων μελών.

Πηγή: xronos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από 25 έως 29 Απριλίου οι εκδηλώσεις του “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία” στην Καβάλα

Άδοντες και Ψάλλοντες εν την καρδία, μια μεγάλη οργάνωση με την συμμετοχή πολλών φορέων έρχεται για ακόμη μια φορά στην πόλη της Καβάλας, τιμώντας τον Απόστολο Παύλο. Μουσικά σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, έρχονται να πλαισιώσουν μουσικά τις εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 25 Απριλίου και θα διαρκέσουν εως και τις 29 του μηνός.

Περισσότερες πληροφορίες δόθηκαν στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καβάλας.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν τα έργα καθαριότητας στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας

Ενεργή είναι η δράση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Καβάλας από τις προηγούμενες κιόλας ημέρες, με συνεργεία καθαρισμού να βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης με σκοπό την αποψίλωση των ξερών χόρτων και τον καλλοπισμό των σημείων.

Μια από αυτές τις δράσεις είναι και ο καλλοπισμος του χώρου του ανοιχτού κολυμβητηρίου που από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου τα συνεργεία βρίσκονται στο σημείο διενεργώντας διάφορα έργα καθαρισμού.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους επαγγελματίες για τα POS

Ο έντονος προβληματισμός για την διασύνδεσή των μηχανημάτων POS με τις ταμειακές μηχανές συνεχίζονται και στα μέσα του Απρίλη με τους επαγγελματίες πλεόν να έχουν λιγότερο απο δύο εβομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω διαδικασία καθώς, η τελευταία προθεσμία εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει στους επαγγελματίες για το εάν έχει εφαρμοστεί ο νέος νόμος και μέχρι τώρα έχουν προκύψει τα εν λόγω αποτελέσματα :

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι στην Καβάλα, όσον αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών ταξί το 90% εξ αυτών έχει όλοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία και οι υπόλληποι θα την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθούν τα μεγάλα πρόστιμα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en