Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Αλλαγή ατζέντας, πρέσινγκ σε υπουργούς και προώθηση 9 νομοσχεδίων

Έμφαση στο μεταρρυθμιστικό έργο, τα εθνικά σχέδια δράσης και στα σημαντικότερα νομοθετήματα δίνει το κυβερνητικό επιτελείο.

Για το λόγο αυτό οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, με επίκεντρο την κοινωνική συνοχή και τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων.

Σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκεται η ολοκλήρωση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για άτομα με αναπηρία,  η εκπόνηση του οποίου αποτελεί προγραμματική δέσμευση του πρωθυπουργού. Το εν λόγω νομοσχέδιο τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση. Ειδικά σε σχέση με την εκπαίδευση, τίθεται ως στόχος η ισότιµη πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε µία ποιοτική, ενταξιακή εκπαίδευση.  Αφορά 1,5 εκατομμύριο πολίτες και αναμένεται να παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό εντός του μηνός.

Ολιστική μεταρρύθμιση στην παιδεία

Ακολουθεί το νομοσχέδιο που αφορά στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση με κεντρική στόχευση να καταστεί η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση συνειδητή επιλογή και εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής και όχι λύση ανάγκης για τους πιο αδύναμους.

Μεταρρύθμιση της πρόνοιας

Παράλληλα, «τρέχει» από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση και μεταρρύθμιση της Πρόνοιας, προκειμένου να καταστεί ένας σύγχρονος μοχλός προώθησης αλλαγών για την ενδυνάμωση των πλέον ευάλωτων πολιτών, τομέας ιδιαίτερα κρίσιμος λόγω των έκτακτων συνθηκών, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία.

«Έρχεται» αναβάθμιση του ΑΣΕΠ

Νομοσχέδιο που βάζει τάξη σε χαοτικές διαδικασίες σε ότι αφορά τις προσλήψεις στον Δημόσιο τομέα προανήγγειλλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Στόχος μεταξύ άλλων η αναβάθμιση του ΑΣΕΠ και ο προγραμματισμός των προσλήψεων σε ετήσια βάση. “Με το νομοσχέδιο που θα φέρουμε θα θεσπίσουμε ψηφιοποιημένο και οργανωμένο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, το οποίο βάσει της δημοσιονομικής κατάστασης θα επιτρέπει στην κοινωνία, τα κόμματα, την Διοίκηση και τους πολίτες να γνωρίζουν ποια ακριβώς είναι η κατάσταση” εξηγεί ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ενιαίος τρόπος σχεδιασμού της κινητικότητας

Κώστας Καραμανλής και Γιάννης Κεφαλογιάννης προωθούν το νομοσχέδιο «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη αστική κινητικότητα- μικροκινητικότητα». Στόχος να εξασφαλιστεί ενιαίος τρόπος σχεδιασμού της κινητικότητας, με βάση τις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.

Κανόνες Διαφάνειας στις επενδύσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης έχει επεξεργαστεί νομοσχέδιο που θέτει τους στόχους της στρατηγικής για την ψηφιακή ενιαία αγορά και θέτει κανόνες διαφάνειας, περιορίζοντας ταυτόχρονα την εμφάνιση και τις επιπτώσεις των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

Σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Ωνάση

Το νομοσχέδιο για την κύρωση σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου παρουσίασε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Υγείας.

Προωθείται νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Ένα νέο τρόπο διευθέτησης του χρόνου εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με πιο ελαστικές μεθόδους, προωθεί η κυβέρνηση στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να θέσει σε διαβούλευση εντός του Οκτωβρίου. Στο εν λόγω νομοσχέδιο θα ενταχθεί διάταξη για το «ψηφιακό ωράριο» και το νέο σύστημα «Εργάνη ΙΙ». Οι εργοδότες θα δηλώνουν πλέον ψηφιακά τα σχήματα ωραρίου ή τροποποίησής του, ώστε να διασταυρώνονται αυτόματα σε πιθανό έλεγχο από τους επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Θα ακολουθήσει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας του εργαζόμενου, που θα είναι συνδεδεμένη με το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» σε πραγματικό χρόνο.

Μετασχηματισμός του κράτους

Με νομοσχέδιο το οποίο θα έρθει τους επόμενους μήνες στην Βουλή θα καθιερωθεί η νέα μορφή τοπικής αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης έναντι της περιφερειακής και της αποκεντρωμένης διοίκησης και να επιτευχθεί μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Κεντρική Διοίκηση προς την Τ.Α. με αντίστοιχους ίδιους πόρους και επαύξηση της λογοδοσίας.

Η τελευταία φάση του επιτελικού κράτους κατά τον υπουργό Επικρατείας, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη θα είναι η ψηφιοποίηση του κράτους.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Α. Ιωσηφίδου | Θα είμαι υποψήφια για δήμαρχος Καβάλας

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Α. Ιωσηφίδου για Δήμαρχος στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές

Τους τελευταίους μήνες, μια ομάδα ανθρώπων που αντιλαμβάνονται την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Καβάλας εξαιτίας των
συνεχών αδιεξόδων που δημιουργεί η σημερινή διοίκηση, εργάστηκε πάνω στην δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης ικανής να ανταποκριθεί στα
κελεύσματα της εποχής και στις ανάγκες του δήμου μας.

Σήμερα η προετοιμασία αυτή ολοκληρώθηκε και με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούμε όλους στην επίσημη παρουσίαση της δημοτικής μας παράταξης
η οποία θα γίνει την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 19:30 στον χώρο του πρώην εντευκτηρίου του ΝΟΚ (νυν FRIENDS).

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες | Αράχνη «μαύρη χήρα» τσίμπησε αγρότη!

Τέσσερις φορές στην πολυετή καριέρα του έχει κληθεί ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης, να περιθάλψει τσίμπημα από αράχνη και συγκεκριμένα από «μαύρη χήρα». Το τελευταίο σημειώθηκε το Σάββατο όταν ένας αγρότης μεταφέρθηκε με τέτοιο τσίμπημα στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει ο γιατρός, μιλώντας στο GrTimes, ο αγρότης από τις Σέρρες έχει πάρει ήδη εξιτήριο μετά το τσίμπημα της αράχνης και έχει επιστρέψει σπίτι του: «Σήμερα ο άνθρωπος που δέχθηκε το δηλητήριο της “μαύρης χήρας”, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του. Το εν λόγω τσίμπημα προκαλεί πόνους σε όλο το κορμί. Από το κεφάλι και τη μέση, μέχρι τα κάτω άκρα. Η αντιμετώπισή του είναι συμπτωματική, αλλά το τελευταίο διάστημα για το δηλητήριο της αράχνης έχει βρεθεί αντίδοτο το οποίο ήρθε από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και χορηγήθηκε στον ασθενή που πήρε σήμερα εξιτήριο».

O κ. Καλλινικίδης αποκάλυψε πως αυτό είναι το τέταρτο ανάλογο περιστατικό που έχει αντιμετωπίσει και προσθέτει πως «η αράχνη «μαύρη χήρα» συναντάται στους αγρούς και το βασικό πρόβλημα έχει να κάνει με τη διάγνωση. Πρέπει να γνωρίζει δηλαδή κάποιος, τι μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο έντομο εάν σε τσιμπήσει για να υποψιαστεί ότι έχει πέσει θύμα του».

Η «μαύρη χήρα»

Η αράχνη «μαύρη χήρα» είναι ένα είδος αράχνης που υπάρχει στην Ελλάδα και στις Σέρρες και απαιτείται προσοχή κυρίως από όσους είναι εκτεθειμένοι στη φύση, ειδικότερα αγρότες.

Ανήκει στο γένος Latrodectus. Το όνομά της αναφέρεται στην τάση των θηλυκών σε ορισμένα είδη να καταβροχθίζουν το αρσενικό αμέσως μετά το ζευγάρωμα. Το δηλητήριο της «μαύρης χήρας» αποτελείται κυρίως από νευροτοξίνες και σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και τον θάνατο.

grtimes.gr

Continue Reading

MEDIA

Ο “Αναλυτής” στην Κεραμωτή του Δήμου Νέστου

Η Εκπομπή “Αναλυτής” με τον Απόστολο Ατζεμιδάκη που προβάλλεται κάθε μεσημέρι (Δευτέρα-Παρασκευή 14:30-16:30) σε μία από τις καλοκαιρινές της εξορμήσεις επισκέφτηκε την φιλόξενη Κεραμωτή του Δήμου Νέστου.

Εκεί περιηγήθηκε στο Δημοτικό Κάμπινγκ και συνομίλησε τόσο με τουρίστες όσο και με τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του κάμπινγκ αλλά και σε κάποια προβλήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή.

Δείτε σχετικά ρεπορτάζ :

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: