Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αλεξανδρούπολη | Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 Ελλήνων για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου

image_print

Σχηματίσθηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, σε βάρος δύο (2) Ελλήνων, ηλικίας 19 και 17 ετών για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν τους δράστες, να επιβαίνουν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο, όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει το πρωί της 19-9-2016, από την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης, ότι είχαν παραποιήσει τον αριθμό πλαισίου του δικύκλου, καθώς και ότι τοποθέτησαν σε αυτό πινακίδα κυκλοφορίας άλλου μοτοποδηλάτου.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω δίκυκλο και η πινακίδα κυκλοφορίας, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τέμπη: Δύο συλλήψεις για μολότοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας
image_print

Δύο συλλήψεις για την υπόθεση με μολότοφ στη συγκέντρωση για τα Τέμπη

Στη σύλληψη δύο 18χρονων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση αυτοσχέδιων εκρηκτικών – εμπρηστικών μηχανισμών και βομβών μολότοφ, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχαν αποκρυφθεί κατά τη συγκέντρωση της 28ης Φεβρουαρίου 2026 στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, έπειτα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας.

Η δικογραφία και οι κατηγορίες

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη πέντε άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ η έρευνα φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επτά κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει δύο διακριτές εγκληματικές ομάδες με συγκεκριμένους ρόλους και καταμερισμό ενεργειών.

Τι αναφέρει η Αστυνομία

Κατά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι φέρονται να μετέφεραν, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οκτώ αυτοσχέδιους εκρηκτικούς – εμπρηστικούς μηχανισμούς, 14 βόμβες μολότοφ και τέσσερις κροτίδες μέσα σε σακίδια πλάτης.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., τα σακίδια είχαν αποκρυφθεί σε στοές και άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας, με σκοπό να παραληφθούν αργότερα. Όπως υποστηρίζει η Αστυνομία, τα αντικείμενα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πριν χρησιμοποιηθούν.

Τα ευρήματα στις έρευνες

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των κατηγορουμένων, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση:

  • Ρουχισμό που εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση.
  • Δύο σουγιάδες.
  • Μία σιδερογροθιά.
  • Μία πτυσσόμενη ράβδο.
  • Μία φωτοβολίδα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημείωση: Οι αναφορές για τη συγκρότηση εγκληματικών ομάδων και τη μεταφορά εκρηκτικών μηχανισμών βασίζονται στην επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και οι κατηγορούμενοι τεκμαίρονται αθώοι μέχρι την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη ένας από τους δράστες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων

Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια επιχείρησης για υπόθεση απάτης στην Αλεξανδρούπολη.
image_print

Στην ταυτοποίηση δύο Ελλήνων που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών στην Αλεξανδρούπολη προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται και άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί, ενώ το απόγευμα της 22ας Ιουλίου συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ένας από τους δύο κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματα, προσποιούμενοι τη λογίστρια και υποστηρίζοντας ότι δικαιούνται επιδότηση. Με αυτό το πρόσχημα έπειθαν τις ηλικιωμένες να καταγράψουν τα χρήματα και τα τιμαλφή που διατηρούσαν στις οικίες τους.

Στην πρώτη περίπτωση, η παθούσα επέτρεψε την είσοδο ενός άνδρα στο σπίτι της, ο οποίος αφαίρεσε χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και μία τραπεζική κάρτα. Στη συνέχεια, οι δράστες απέσπασαν και τον κωδικό PIN της κάρτας, πραγματοποιώντας δύο αναλήψεις μετρητών.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα, χρυσαφικά και τιμαλφή από ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ την έπεισαν να μεταβεί σε προκαθορισμένο σημείο της πόλης, όπου παρέδωσε επιπλέον χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς είναι ιδιοκτήτης οχήματος που χρησιμοποιήθηκε για τις μετακινήσεις των δραστών, ενώ ταυτοποιήθηκε και δεύτερος Έλληνας, ο οποίος είχε ενοικιάσει άλλο όχημα για τη μεταφορά τους.

Κατά τις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμαριάς και Χαλκίδας, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό από την οικία του συλληφθέντα, καθώς και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση.

Την προανάκριση συνεχίζει η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης.

Continue Reading

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΗΠΑ: Νέα πλήγματα στο Ιράν – Οι Χούθι επιτέθηκαν σε σαουδαραβικά τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα

Πολεμικό αεροσκάφος πάνω από τη Μέση Ανατολή και πετρελαιοφόρο τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα
image_print

Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Σε νέα φάση έντασης εισέρχεται η κρίση στη Μέση Ανατολή, καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις συνέχισαν για δωδέκατη διαδοχική νύχτα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους εναντίον στόχων στο Ιράν.

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη μέτωπο φαίνεται να ανοίγει στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την επίθεση των Χούθι της Υεμένης εναντίον δύο πετρελαιοφόρων που συνδέονται με τη Σαουδική Αραβία.

Εκρήξεις σε περιοχές του Ιράν

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης και ανταποκριτές διεθνών δικτύων μετέδωσαν πληροφορίες για εκρήξεις σε διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων το Χουζεστάν, η Μπουσέρ και η επαρχία Χορμοζγκάν.

Σύμφωνα με τοπικές αρχές που επικαλείται το Al Jazeera, πλήγμα κοντά στη μεθοριακή περιοχή Σαλαμτσέ είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμη έντεκα να τραυματιστούν. Οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις φέρονται να στοχεύουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αποθήκες πυραύλων, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και υποδομές επιτήρησης.

Η προειδοποίηση της Τεχεράνης

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε ότι η χώρα του θα απαντά με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας στις αμερικανικές ενέργειες.

Η τοποθέτησή του ακολούθησε τις προειδοποιήσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι η Ουάσιγκτον θα απαντά με πλήγματα σε ιρανικές υποδομές για κάθε επίθεση εναντίον πλοίων στα Στενά του Ορμούζ.

Επίθεση των Χούθι σε δύο τάνκερ

Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν επιχείρηση εναντίον δύο πετρελαιοφόρων, τα οποία ταυτοποίησαν ως Encelia και Layla, υποστηρίζοντας ότι παραβίασαν τον ναυτικό αποκλεισμό που είχαν εξαγγείλει εις βάρος της Σαουδικής Αραβίας.

Το Ριάντ επιβεβαίωσε ότι το Encelia, το οποίο ανήκει σε σαουδαραβική εταιρεία, δέχθηκε επίθεση ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα. Από το πλήγμα προκλήθηκε φωτιά στην πλώρη του πλοίου, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Ασφαλές το πλήρωμα του Encelia

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το Encelia εξέπεμψε σήμα κινδύνου μετά το πλήγμα, ενώ πηγές θαλάσσιας ασφάλειας ανέφεραν ότι χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα κοντά στις σαουδαραβικές ακτές.

Η κατάσταση του δεύτερου τάνκερ δεν είχε αποσαφηνιστεί πλήρως τις πρώτες ώρες μετά την ανακοίνωση των Χούθι. Οι ισχυρισμοί της οργάνωσης για τον τρόπο και την έκταση των επιθέσεων εξακολουθούν να εξετάζονται.

Ανησυχία για τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές

Οι ταυτόχρονες εντάσεις στα Στενά του Ορμούζ και στην Ερυθρά Θάλασσα αυξάνουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια δύο από τις σημαντικότερες θαλάσσιες οδούς μεταφοράς πετρελαίου και εμπορευμάτων.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ήδη ενισχύσει τις πιέσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς ναυτιλιακές εταιρείες και αγορές αξιολογούν τον κίνδυνο νέων επιθέσεων ή εκτροπής πλοίων σε εναλλακτικές διαδρομές.

Η εικόνα παραμένει ρευστή, ενώ οι ανακοινώσεις των εμπλεκόμενων πλευρών χρειάζονται συνεχή διασταύρωση λόγω της ταχύτητας με την οποία εξελίσσονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Μπορώ να παρακολουθώ την κρίση ΗΠΑ–Ιράν και να σε ενημερώνω όταν υπάρξει σημαντική νέα εξέλιξη.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αλεξανδρούπολη | Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 Ελλήνων

image_print

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι η απάτη, η πλαστογραφία, η έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, η απιστία σχετικά με την υπηρεσία και η παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων

Κατασχέθηκαν 157 κουτιά φαρμάκων από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας

Η συνολική αξία των φαρμάκων ξεπερνάει τις 8.000 ευρώ

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, σε βάρος τριών (3) Ελλήνων, ηλικίας 39, 38 (άνδρες) και 62 (γυναίκα) ετών, για απάτη, πλαστογραφία, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, απιστία σχετικά με την υπηρεσία και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά την ανεύρεση σε κάδο απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, 157 κυτίων με φάρμακα, από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας και η αξία τους ανέρχεται στις 8226,86 ευρώ.  

Ακολούθησε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι οι φερόμενοι ως δράστες, είχαν υφαρπάξει με δόλιο τρόπο τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) από διάφορα άτομα, τους οποίους χρησιμοποίησαν για να συνταγογραφήσουν παράνομα φάρμακα και να εισπράξουν από τον ασφαλιστικό φορέα το αναλογούν χρηματικό ποσό κατά την εκτέλεση των συνταγών.

Αναλυτικότερα προέκυψε ότι ο 38χρονος είχε υφαρπάξει τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) διαφόρων ατόμων, εν αγνοία τους, τους οποίους στη συνέχεια γνωστοποίησε στην 62χρονη ιατρό.

Η 62χρονη με τη σειρά της, την 1-9-2016 προέβη στην παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων και ακολούθως απέστειλε τις συνταγές στον 39χρονο φαρμακοποιό.

Στη συνέχεια αυτός, το χρονικό διάστημα από 8 έως 15-9-2016, εκτέλεσε τις εν λόγω συνταγές, προκειμένου να εισπράξει παρανόμως το αναλογούν χρηματικό ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα των ασφαλισμένων, ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους εργασίας του 39χρονου και της 62χρονης, από τους παραπάνω αστυνομικούς και τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των παράνομων συνταγών με επικολλημένες τις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.  

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας και να καθορισθεί η συνολική ζημιά για το Δημόσιο.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τέμπη: Δύο συλλήψεις για μολότοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας
image_print

Δύο συλλήψεις για την υπόθεση με μολότοφ στη συγκέντρωση για τα Τέμπη

Στη σύλληψη δύο 18χρονων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση αυτοσχέδιων εκρηκτικών – εμπρηστικών μηχανισμών και βομβών μολότοφ, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχαν αποκρυφθεί κατά τη συγκέντρωση της 28ης Φεβρουαρίου 2026 στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, έπειτα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας.

Η δικογραφία και οι κατηγορίες

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη πέντε άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ η έρευνα φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επτά κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει δύο διακριτές εγκληματικές ομάδες με συγκεκριμένους ρόλους και καταμερισμό ενεργειών.

Τι αναφέρει η Αστυνομία

Κατά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι φέρονται να μετέφεραν, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οκτώ αυτοσχέδιους εκρηκτικούς – εμπρηστικούς μηχανισμούς, 14 βόμβες μολότοφ και τέσσερις κροτίδες μέσα σε σακίδια πλάτης.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., τα σακίδια είχαν αποκρυφθεί σε στοές και άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας, με σκοπό να παραληφθούν αργότερα. Όπως υποστηρίζει η Αστυνομία, τα αντικείμενα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πριν χρησιμοποιηθούν.

Τα ευρήματα στις έρευνες

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των κατηγορουμένων, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση:

  • Ρουχισμό που εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση.
  • Δύο σουγιάδες.
  • Μία σιδερογροθιά.
  • Μία πτυσσόμενη ράβδο.
  • Μία φωτοβολίδα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημείωση: Οι αναφορές για τη συγκρότηση εγκληματικών ομάδων και τη μεταφορά εκρηκτικών μηχανισμών βασίζονται στην επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και οι κατηγορούμενοι τεκμαίρονται αθώοι μέχρι την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη ένας από τους δράστες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων

Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια επιχείρησης για υπόθεση απάτης στην Αλεξανδρούπολη.
image_print

Στην ταυτοποίηση δύο Ελλήνων που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών στην Αλεξανδρούπολη προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται και άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί, ενώ το απόγευμα της 22ας Ιουλίου συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ένας από τους δύο κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματα, προσποιούμενοι τη λογίστρια και υποστηρίζοντας ότι δικαιούνται επιδότηση. Με αυτό το πρόσχημα έπειθαν τις ηλικιωμένες να καταγράψουν τα χρήματα και τα τιμαλφή που διατηρούσαν στις οικίες τους.

Στην πρώτη περίπτωση, η παθούσα επέτρεψε την είσοδο ενός άνδρα στο σπίτι της, ο οποίος αφαίρεσε χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και μία τραπεζική κάρτα. Στη συνέχεια, οι δράστες απέσπασαν και τον κωδικό PIN της κάρτας, πραγματοποιώντας δύο αναλήψεις μετρητών.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα, χρυσαφικά και τιμαλφή από ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ την έπεισαν να μεταβεί σε προκαθορισμένο σημείο της πόλης, όπου παρέδωσε επιπλέον χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς είναι ιδιοκτήτης οχήματος που χρησιμοποιήθηκε για τις μετακινήσεις των δραστών, ενώ ταυτοποιήθηκε και δεύτερος Έλληνας, ο οποίος είχε ενοικιάσει άλλο όχημα για τη μεταφορά τους.

Κατά τις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμαριάς και Χαλκίδας, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό από την οικία του συλληφθέντα, καθώς και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση.

Την προανάκριση συνεχίζει η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης.

DNews Widget
Continue Reading

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΗΠΑ: Νέα πλήγματα στο Ιράν – Οι Χούθι επιτέθηκαν σε σαουδαραβικά τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα

Πολεμικό αεροσκάφος πάνω από τη Μέση Ανατολή και πετρελαιοφόρο τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα
image_print

Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Σε νέα φάση έντασης εισέρχεται η κρίση στη Μέση Ανατολή, καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις συνέχισαν για δωδέκατη διαδοχική νύχτα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους εναντίον στόχων στο Ιράν.

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη μέτωπο φαίνεται να ανοίγει στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την επίθεση των Χούθι της Υεμένης εναντίον δύο πετρελαιοφόρων που συνδέονται με τη Σαουδική Αραβία.

Εκρήξεις σε περιοχές του Ιράν

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης και ανταποκριτές διεθνών δικτύων μετέδωσαν πληροφορίες για εκρήξεις σε διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων το Χουζεστάν, η Μπουσέρ και η επαρχία Χορμοζγκάν.

Σύμφωνα με τοπικές αρχές που επικαλείται το Al Jazeera, πλήγμα κοντά στη μεθοριακή περιοχή Σαλαμτσέ είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμη έντεκα να τραυματιστούν. Οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις φέρονται να στοχεύουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αποθήκες πυραύλων, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και υποδομές επιτήρησης.

Η προειδοποίηση της Τεχεράνης

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε ότι η χώρα του θα απαντά με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας στις αμερικανικές ενέργειες.

Η τοποθέτησή του ακολούθησε τις προειδοποιήσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι η Ουάσιγκτον θα απαντά με πλήγματα σε ιρανικές υποδομές για κάθε επίθεση εναντίον πλοίων στα Στενά του Ορμούζ.

Επίθεση των Χούθι σε δύο τάνκερ

Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν επιχείρηση εναντίον δύο πετρελαιοφόρων, τα οποία ταυτοποίησαν ως Encelia και Layla, υποστηρίζοντας ότι παραβίασαν τον ναυτικό αποκλεισμό που είχαν εξαγγείλει εις βάρος της Σαουδικής Αραβίας.

Το Ριάντ επιβεβαίωσε ότι το Encelia, το οποίο ανήκει σε σαουδαραβική εταιρεία, δέχθηκε επίθεση ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα. Από το πλήγμα προκλήθηκε φωτιά στην πλώρη του πλοίου, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Ασφαλές το πλήρωμα του Encelia

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το Encelia εξέπεμψε σήμα κινδύνου μετά το πλήγμα, ενώ πηγές θαλάσσιας ασφάλειας ανέφεραν ότι χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα κοντά στις σαουδαραβικές ακτές.

Η κατάσταση του δεύτερου τάνκερ δεν είχε αποσαφηνιστεί πλήρως τις πρώτες ώρες μετά την ανακοίνωση των Χούθι. Οι ισχυρισμοί της οργάνωσης για τον τρόπο και την έκταση των επιθέσεων εξακολουθούν να εξετάζονται.

Ανησυχία για τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές

Οι ταυτόχρονες εντάσεις στα Στενά του Ορμούζ και στην Ερυθρά Θάλασσα αυξάνουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια δύο από τις σημαντικότερες θαλάσσιες οδούς μεταφοράς πετρελαίου και εμπορευμάτων.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ήδη ενισχύσει τις πιέσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς ναυτιλιακές εταιρείες και αγορές αξιολογούν τον κίνδυνο νέων επιθέσεων ή εκτροπής πλοίων σε εναλλακτικές διαδρομές.

Η εικόνα παραμένει ρευστή, ενώ οι ανακοινώσεις των εμπλεκόμενων πλευρών χρειάζονται συνεχή διασταύρωση λόγω της ταχύτητας με την οποία εξελίσσονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Μπορώ να παρακολουθώ την κρίση ΗΠΑ–Ιράν και να σε ενημερώνω όταν υπάρξει σημαντική νέα εξέλιξη.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αλεξανδρούπολη | Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 υπηκόων Τουρκίας για πλαστογραφία

image_print

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Τουρκίας, ηλικίας 51 και 33 ετών, για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, την 19-12-2015 το απόγευμα, οι δύο δράστες, επιβαίνοντας σε δύο πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα. Κατά τον ενδελεχή έλεγχο και την εμπεριστατωμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι οι δύο εξουσιοδοτήσεις που κατείχαν και επέδειξαν οι δύο δράστες, είναι πλαστές, καθώς και ότι τα δύο οχήματα είναι καταχωρημένα από τις Αρχές της Γερμανίας ως κλαπέντα, υπεξαιρεθέντα, απωλεσθέντα.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δύο πλαστές εξουσιοδοτήσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τέμπη: Δύο συλλήψεις για μολότοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας
image_print

Δύο συλλήψεις για την υπόθεση με μολότοφ στη συγκέντρωση για τα Τέμπη

Στη σύλληψη δύο 18χρονων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση αυτοσχέδιων εκρηκτικών – εμπρηστικών μηχανισμών και βομβών μολότοφ, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχαν αποκρυφθεί κατά τη συγκέντρωση της 28ης Φεβρουαρίου 2026 στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, έπειτα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας.

Η δικογραφία και οι κατηγορίες

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη πέντε άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ η έρευνα φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επτά κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει δύο διακριτές εγκληματικές ομάδες με συγκεκριμένους ρόλους και καταμερισμό ενεργειών.

Τι αναφέρει η Αστυνομία

Κατά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι φέρονται να μετέφεραν, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οκτώ αυτοσχέδιους εκρηκτικούς – εμπρηστικούς μηχανισμούς, 14 βόμβες μολότοφ και τέσσερις κροτίδες μέσα σε σακίδια πλάτης.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., τα σακίδια είχαν αποκρυφθεί σε στοές και άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας, με σκοπό να παραληφθούν αργότερα. Όπως υποστηρίζει η Αστυνομία, τα αντικείμενα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πριν χρησιμοποιηθούν.

Τα ευρήματα στις έρευνες

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των κατηγορουμένων, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση:

  • Ρουχισμό που εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση.
  • Δύο σουγιάδες.
  • Μία σιδερογροθιά.
  • Μία πτυσσόμενη ράβδο.
  • Μία φωτοβολίδα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημείωση: Οι αναφορές για τη συγκρότηση εγκληματικών ομάδων και τη μεταφορά εκρηκτικών μηχανισμών βασίζονται στην επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και οι κατηγορούμενοι τεκμαίρονται αθώοι μέχρι την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη ένας από τους δράστες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων

Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια επιχείρησης για υπόθεση απάτης στην Αλεξανδρούπολη.
image_print

Στην ταυτοποίηση δύο Ελλήνων που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών στην Αλεξανδρούπολη προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται και άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί, ενώ το απόγευμα της 22ας Ιουλίου συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ένας από τους δύο κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματα, προσποιούμενοι τη λογίστρια και υποστηρίζοντας ότι δικαιούνται επιδότηση. Με αυτό το πρόσχημα έπειθαν τις ηλικιωμένες να καταγράψουν τα χρήματα και τα τιμαλφή που διατηρούσαν στις οικίες τους.

Στην πρώτη περίπτωση, η παθούσα επέτρεψε την είσοδο ενός άνδρα στο σπίτι της, ο οποίος αφαίρεσε χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και μία τραπεζική κάρτα. Στη συνέχεια, οι δράστες απέσπασαν και τον κωδικό PIN της κάρτας, πραγματοποιώντας δύο αναλήψεις μετρητών.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα, χρυσαφικά και τιμαλφή από ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ την έπεισαν να μεταβεί σε προκαθορισμένο σημείο της πόλης, όπου παρέδωσε επιπλέον χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς είναι ιδιοκτήτης οχήματος που χρησιμοποιήθηκε για τις μετακινήσεις των δραστών, ενώ ταυτοποιήθηκε και δεύτερος Έλληνας, ο οποίος είχε ενοικιάσει άλλο όχημα για τη μεταφορά τους.

Κατά τις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμαριάς και Χαλκίδας, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό από την οικία του συλληφθέντα, καθώς και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση.

Την προανάκριση συνεχίζει η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης.

DNews Widget
Continue Reading

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΗΠΑ: Νέα πλήγματα στο Ιράν – Οι Χούθι επιτέθηκαν σε σαουδαραβικά τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα

Πολεμικό αεροσκάφος πάνω από τη Μέση Ανατολή και πετρελαιοφόρο τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα
image_print

Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Σε νέα φάση έντασης εισέρχεται η κρίση στη Μέση Ανατολή, καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις συνέχισαν για δωδέκατη διαδοχική νύχτα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους εναντίον στόχων στο Ιράν.

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη μέτωπο φαίνεται να ανοίγει στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την επίθεση των Χούθι της Υεμένης εναντίον δύο πετρελαιοφόρων που συνδέονται με τη Σαουδική Αραβία.

Εκρήξεις σε περιοχές του Ιράν

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης και ανταποκριτές διεθνών δικτύων μετέδωσαν πληροφορίες για εκρήξεις σε διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων το Χουζεστάν, η Μπουσέρ και η επαρχία Χορμοζγκάν.

Σύμφωνα με τοπικές αρχές που επικαλείται το Al Jazeera, πλήγμα κοντά στη μεθοριακή περιοχή Σαλαμτσέ είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμη έντεκα να τραυματιστούν. Οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις φέρονται να στοχεύουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αποθήκες πυραύλων, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και υποδομές επιτήρησης.

Η προειδοποίηση της Τεχεράνης

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε ότι η χώρα του θα απαντά με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας στις αμερικανικές ενέργειες.

Η τοποθέτησή του ακολούθησε τις προειδοποιήσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι η Ουάσιγκτον θα απαντά με πλήγματα σε ιρανικές υποδομές για κάθε επίθεση εναντίον πλοίων στα Στενά του Ορμούζ.

Επίθεση των Χούθι σε δύο τάνκερ

Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν επιχείρηση εναντίον δύο πετρελαιοφόρων, τα οποία ταυτοποίησαν ως Encelia και Layla, υποστηρίζοντας ότι παραβίασαν τον ναυτικό αποκλεισμό που είχαν εξαγγείλει εις βάρος της Σαουδικής Αραβίας.

Το Ριάντ επιβεβαίωσε ότι το Encelia, το οποίο ανήκει σε σαουδαραβική εταιρεία, δέχθηκε επίθεση ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα. Από το πλήγμα προκλήθηκε φωτιά στην πλώρη του πλοίου, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Ασφαλές το πλήρωμα του Encelia

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το Encelia εξέπεμψε σήμα κινδύνου μετά το πλήγμα, ενώ πηγές θαλάσσιας ασφάλειας ανέφεραν ότι χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα κοντά στις σαουδαραβικές ακτές.

Η κατάσταση του δεύτερου τάνκερ δεν είχε αποσαφηνιστεί πλήρως τις πρώτες ώρες μετά την ανακοίνωση των Χούθι. Οι ισχυρισμοί της οργάνωσης για τον τρόπο και την έκταση των επιθέσεων εξακολουθούν να εξετάζονται.

Ανησυχία για τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές

Οι ταυτόχρονες εντάσεις στα Στενά του Ορμούζ και στην Ερυθρά Θάλασσα αυξάνουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια δύο από τις σημαντικότερες θαλάσσιες οδούς μεταφοράς πετρελαίου και εμπορευμάτων.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ήδη ενισχύσει τις πιέσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς ναυτιλιακές εταιρείες και αγορές αξιολογούν τον κίνδυνο νέων επιθέσεων ή εκτροπής πλοίων σε εναλλακτικές διαδρομές.

Η εικόνα παραμένει ρευστή, ενώ οι ανακοινώσεις των εμπλεκόμενων πλευρών χρειάζονται συνεχή διασταύρωση λόγω της ταχύτητας με την οποία εξελίσσονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Μπορώ να παρακολουθώ την κρίση ΗΠΑ–Ιράν και να σε ενημερώνω όταν υπάρξει σημαντική νέα εξέλιξη.

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en