Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Αλεξανδρούπολη | Καρκινοπαθής δεν μπορεί να ξεκινήσει τη θεραπεία εξαιτίας διαδικαστικών ζητημάτων

Δημοσιεύτηκε

στις

Στα κοινωνικά δίκτυα κατέφυγε η οικογένεια καρκινοπαθή από την Αλεξανδρούπολη για να βρεθεί το απαραίτητο φάρμακο, καθώς απαιτούνται μίνιμουμ 21 μέρες αναμονής πριν την επίσημη χορήγησή του.

Όπως είπε στο alexpoli.gr η αντιπρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων Ν. Έβρου, Αναστασία Σπυρίδουμε βάση νέα διαδικασία που όρισε το υπουργείο Υγείας, δεν αρκεί πλέον μονάχα η συνταγή του ογκολόγου για τη χορήγηση των ακριβών φαρμάκων σε ασθενείς με καρκίνο, κάτι που εδώ και καιρό γινόταν κανονικά μέσω του ηλεκτρονικού συνταγολογίου.

Μέχρι τώρα, ο ιατρός πρώτα έγραφε τη γνωμάτευση και τη συγκεκριμένη παραγγελία, είτε απευθείας στο φαρμακείο είτε στον ΕΟΠΥΥ, και μετά μπορούσε να τα προμηθευτεί τα φάρμακα (ακόμη και τα ακριβά).

Καθυστέρηση 20 ημερών για τη θεραπεία

«Εδώ και λίγους μήνες όμως η διαδικασία έχει αλλάξει, καθώς τα φάρμακα πρέπει να περάσουν από άλλες ογκολογικές επιτροπές σε άλλες πόλεις, με το μίνιμουμ της καθυστέρησης να είναι 17-21 ημέρες» δήλωσε στο Alexpoli.gr η αντιπρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων Ν. Έβρου, Αναστασία Σπυρίδου. Αυτό φυσικά δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις περιπτώσεις που η κατάσταση είναι επείγουσα, όπως σε ορισμένες μορφές καρκίνου που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή.

«Φυσικά και υπάρχει το φάρμακο, δεν έχουμε έλλειψη, όμως για να μπορέσει να εγκριθεί και να το πάρει ο ασφαλισμένος, θα χρειαστούν το λιγότερο 21 ημέρες, ίσως και περισσότερο» υπογραμμίζει ξανά η αντιπρόεδρος, μιλώντας για το λόγο που ο σύλλογος απηύθυνε επείγουσα έκκληση από την σελίδα του συλλόγου σε κοινωνικό δίκτυο, για το εν λόγω φάρμακο, μετά από αίτημα της οικογένειας.

«Τουλάχιστον να ξεκινήσει η πρώτη δόση, να προχωρήσει δηλαδή η θεραπεία, και μέχρι τότε να έρθει και η έγκριση» επισημαίνει η κ. Σπυρίδου, αναφέροντας ότι αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή οι ασθενείς με καρκίνο που χρειάζονται τα καινούργια φάρμακα. «Μια δόση κάνει γύρω στα 6.000 ευρώ – ο ασθενής θα πάρει το φάρμακο, ναι, αλλά με καθυστέρηση 21 μέρες, κάτι που φυσικά είναι κρίσιμο για τη ζωή του» τονίζει.

«Ο ασθενής έπρεπε να ξεκινήσει τη θεραπεία από…χθες»

«Μετά από συνομιλία μας με την ογκολογική κλινική, ενημερωθήκαμε ότι ο εν λόγω άνθρωπος έπρεπε να ξεκινήσει την θεραπεία του…από χτες»  δηλώνει η αντιπρόεδρος του συλλόγου, προσθέτοντας πως η οικογένεια επικοινώνησε με όλους τους φορείς που μπόρεσε, φτάνοντας μέχρι το γραφείο του υπουργού υγείας, ο οποίος και είπε να ακολουθήσουν την τυπική διαδικασία.

Μόλις χθες βρέθηκε το φάρμακο από μια κυρία στις Φέρες, η οποία ενημερώθηκε από τις αναρτήσεις του συλλόγου και το έδωσε στην οικογένεια. Έτσι, ο ασθενής μπορεί να ξεκινήσει τη θεραπεία άμεσα μέχρι να εγκριθεί το υπόλοιπο μέρος της.

«Αυτό είναι απαράδεκτο, το λιγότερο απάνθρωπο»

Δεν είναι θέμα κόστους, είναι θέμα διαδικασίας και χάνουμε την ουσία. Θα έπρεπε να προβλέπονται και κάποιες επείγουσες καταστάσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο, το λιγότερο απάνθρωπο» τονίζει η κ. Σπυρίδου.

«Η πρότασή μας; Εφόσον το χαρακτηρίζει ο ιατρός επείγον, να χορηγείται η πρώτη δόση του φαρμάκου με τον τρόπο που γινόταν παλιά, και μέχρι να χορηγηθεί η δεύτερη δόση, να γίνει η εξέταση (της αναγκαιότητας χορήγησης του φαρμάκου). Και αν ο ιατρός έχει κάνει κάποιες ύποπτες συνταγές, αν υπάρχει θέμα συναλλαγής δηλαδή, τότε να υπάρχει και η ανάλογη τιμωρία, γιατί ειδάλλως ο ασθενής στερείται την άμεση θεραπεία του. Τι να το κάνει το φάρμακο μετά από 20 μέρες αν το μελάνωμα έχει προχωρήσει;» καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχουν δικλείδες για να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο περιστατικό.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πνίγηκε 75χρονος στην Σκάλα Ποταμιάς Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Νεκρός ανασύρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από την θαλάσσια περιοχή της Σκάλας Ποταμιάς Θάσου άνδρας γύρω στα 75 ετών, μόνιμος κάτοικος του νησιού. Τον άντρα χωρίς τις αισθήσεις του ανέσυραν λουόμενοι στην ακτή, οι οποίοι κάλεσαν ιδιώτη γιατρό, και στη συνέχεια το ΕΚΑΒ. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φορτηγό έπεσε στην θάλασσα στο Λιμάνι Λιμεναρίων Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

«Τρελή» πορεία προς τη θάλασσα ακολούθησε πριν λίγη ώρα φορτηγό αυτοκίνητο γεμάτο εμπορεύματα. Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν ήταν μέσα σε αυτό την ώρα του περιστατικού. Ειδοποιήθηκε γερανός για να το βγάλει στη στεριά. Σύμφωνα με πληροφορίες το φορτηγό ήταν παρκαρισμένο. Ο οδηγός ήταν σε κατάστημα όπου έκανε παράδοση εμπορευμάτων. Το περιστατικό έγινε στο λιμάνι των Λιμεναρίων. Το όχημα λέγεται ότι ανήκει σε τοπική εταιρία.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων & Επαγγελματιών Θερμών Σαμοθράκης | Απαγορεύεται το ελεύθερο κάμπινγκ στη Σαμοθράκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διευκρινίσεις για την ελεύθερη κατασκήνωση στο νησί δίνει με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων & Επαγγελματιών Θερμών Σαμοθράκης.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος θέλοντας να ενημερώσει έγκαιρα τους φίλους επισκέπτες του νησιού κάνει γνωστό ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαγορεύεται σε όλο το νησί η ελεύθερη κατασκήνωση, σε κοινόχρηστους χώρους, δάση, αιγιαλούς, ακόμη και σε ιδιωτικό οικόπεδο.

Επίσης εάν ο κατασκηνωτής συλληφθεί να ανάβει φωτιά σε δασική περιοχή, ή να ρυπαίνει προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 2000, η ποινή μπορεί να φτάσει και τα 5 χρόνια. Να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι περιοχή Natura 2000.

Για όσους δε θελήσουν να βρεθούν αντιμέτωποι με κάποιον ανεπιθύμητο έλεγχο και ενδεχομένως με ένα πρόστιμο στη Σαμοθράκη υπάρχει το «Ελεύθερο κάμπινγκ».

Με τον όρο “ελεύθερη κατασκήνωση” εννοείται ένας χώρος όπου κανείς νιώθει σαν να κατασκηνώνει χωρίς περιορισμούς στο δάσος, πράγμα που απαγορεύεται ρητώς από το νόμο. Αυτός ο χώρος κατασκήνωσης δεν είναι και τόσο ελεύθερος. Ένα μικρό αντίτιμο πρέπει να καταβληθεί, το ίδιο όπως και στο οργανωμένο κάμπινγκ που βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. και ενδείκνυται περισσότερο για τροχόσπιτα.

Το κάμπινγκ αυτό προσφέρει τη μοναδική εμπειρία της διανυκτέρευσης στην παρθένα φύση της Σαμοθράκης! Εκεί, η βλάστηση οργιάζει. Σε έκταση 30 στρεμμάτων υπάρχει άφθονη σκιά. Οι σκηνές δύσκολα διακρίνονται μέσα σ’ αυτήν ακόμη και εάν υπάρχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα δίπλα σε αυτές. Και το ωραιότερο είναι ότι ο τόπος βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην θάλασσα.

Επίσης, βρίσκει κανείς και στους δύο χώρους κατασκήνωσης την απαραίτητη υποδομή και τα βασικά είδη διατροφής, υγιεινής κλπ. Υπάρχει η απαραίτητη υποδομή σε ντους, τουαλέτες και νιπτήρες καθώς και κάδοι απορριμμάτων ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στο περιβάλλον με σκουπίδια κ.ά.

Η Σαμοθράκη σας καλεί και φέτος να επισκεφτείτε το νησί των Μεγάλων Θεών, οι φυσικές και «υπερφυσικές» του δυνάμεις θα σας παρασύρουν σε ένα “μυθικό” σκηνικό!

e-evros

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Ένωση Κυριών Δράμας | Διανομή δεμάτων ΣΥΝ – ΕΝΩΣΙΣ και ενημέρωση από το Σωματείο ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Δράμας

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε η διανομή δεμάτων του προγράμματος «ΣΥΝ – ΕΝΩΣΙΣ».

Οι εκατόν είκοσι τρεις (123) ωφελούμενες οικογένειες παρέλαβαν τα δέματα με τα τρόφιμα που τους παρέχει το πρόγραμμα και καλύπτουν τις μηνιαίες τους ανάγκες για σίτιση. Πριν τη διανομή πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα τους κινδύνους του καλοκαιριού από την κα Ελπινίκη Τσακμάκη, Πρόεδρο του Σωματείου Εθελοντών  ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Δράμας. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, της ηλίασης (θερμοπληξία), του ηλιακού εγκαύματος και του πνιγμού στη θάλασσα. Οι ωφελούμενοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε, θέτοντας δικά τους ερωτήματα και ζητώντας περεταίρω διευκρινίσεις.

Το πρόγραμμα στήριξης οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες υλικής στέρησης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υλοποιείται βάση προκαθορισμένων εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων και αφορά στη χορήγηση πακέτων με βασικά είδη τυποποιημένων τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής που διατίθενται σε μηνιαία βάση. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ιδρύθηκε από μέλη της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και αποτελεί τον Φορέα Κοινωνικής Προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας. Έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση κοινωφελών προγραμμάτων, δράσεων ενίσχυσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, έργων ανθρωπιστικού περιεχομένου και δωρεών ευρύτερου ενδιαφέροντος για την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ-Σ.Α.Φ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: