Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Αλεξανδρούπολη | Καρκινοπαθής δεν μπορεί να ξεκινήσει τη θεραπεία εξαιτίας διαδικαστικών ζητημάτων

Δημοσιεύτηκε

στις

Στα κοινωνικά δίκτυα κατέφυγε η οικογένεια καρκινοπαθή από την Αλεξανδρούπολη για να βρεθεί το απαραίτητο φάρμακο, καθώς απαιτούνται μίνιμουμ 21 μέρες αναμονής πριν την επίσημη χορήγησή του.

Όπως είπε στο alexpoli.gr η αντιπρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων Ν. Έβρου, Αναστασία Σπυρίδουμε βάση νέα διαδικασία που όρισε το υπουργείο Υγείας, δεν αρκεί πλέον μονάχα η συνταγή του ογκολόγου για τη χορήγηση των ακριβών φαρμάκων σε ασθενείς με καρκίνο, κάτι που εδώ και καιρό γινόταν κανονικά μέσω του ηλεκτρονικού συνταγολογίου.

Μέχρι τώρα, ο ιατρός πρώτα έγραφε τη γνωμάτευση και τη συγκεκριμένη παραγγελία, είτε απευθείας στο φαρμακείο είτε στον ΕΟΠΥΥ, και μετά μπορούσε να τα προμηθευτεί τα φάρμακα (ακόμη και τα ακριβά).

Καθυστέρηση 20 ημερών για τη θεραπεία

«Εδώ και λίγους μήνες όμως η διαδικασία έχει αλλάξει, καθώς τα φάρμακα πρέπει να περάσουν από άλλες ογκολογικές επιτροπές σε άλλες πόλεις, με το μίνιμουμ της καθυστέρησης να είναι 17-21 ημέρες» δήλωσε στο Alexpoli.gr η αντιπρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων Ν. Έβρου, Αναστασία Σπυρίδου. Αυτό φυσικά δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις περιπτώσεις που η κατάσταση είναι επείγουσα, όπως σε ορισμένες μορφές καρκίνου που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή.

«Φυσικά και υπάρχει το φάρμακο, δεν έχουμε έλλειψη, όμως για να μπορέσει να εγκριθεί και να το πάρει ο ασφαλισμένος, θα χρειαστούν το λιγότερο 21 ημέρες, ίσως και περισσότερο» υπογραμμίζει ξανά η αντιπρόεδρος, μιλώντας για το λόγο που ο σύλλογος απηύθυνε επείγουσα έκκληση από την σελίδα του συλλόγου σε κοινωνικό δίκτυο, για το εν λόγω φάρμακο, μετά από αίτημα της οικογένειας.

«Τουλάχιστον να ξεκινήσει η πρώτη δόση, να προχωρήσει δηλαδή η θεραπεία, και μέχρι τότε να έρθει και η έγκριση» επισημαίνει η κ. Σπυρίδου, αναφέροντας ότι αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή οι ασθενείς με καρκίνο που χρειάζονται τα καινούργια φάρμακα. «Μια δόση κάνει γύρω στα 6.000 ευρώ – ο ασθενής θα πάρει το φάρμακο, ναι, αλλά με καθυστέρηση 21 μέρες, κάτι που φυσικά είναι κρίσιμο για τη ζωή του» τονίζει.

«Ο ασθενής έπρεπε να ξεκινήσει τη θεραπεία από…χθες»

«Μετά από συνομιλία μας με την ογκολογική κλινική, ενημερωθήκαμε ότι ο εν λόγω άνθρωπος έπρεπε να ξεκινήσει την θεραπεία του…από χτες»  δηλώνει η αντιπρόεδρος του συλλόγου, προσθέτοντας πως η οικογένεια επικοινώνησε με όλους τους φορείς που μπόρεσε, φτάνοντας μέχρι το γραφείο του υπουργού υγείας, ο οποίος και είπε να ακολουθήσουν την τυπική διαδικασία.

Μόλις χθες βρέθηκε το φάρμακο από μια κυρία στις Φέρες, η οποία ενημερώθηκε από τις αναρτήσεις του συλλόγου και το έδωσε στην οικογένεια. Έτσι, ο ασθενής μπορεί να ξεκινήσει τη θεραπεία άμεσα μέχρι να εγκριθεί το υπόλοιπο μέρος της.

«Αυτό είναι απαράδεκτο, το λιγότερο απάνθρωπο»

Δεν είναι θέμα κόστους, είναι θέμα διαδικασίας και χάνουμε την ουσία. Θα έπρεπε να προβλέπονται και κάποιες επείγουσες καταστάσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο, το λιγότερο απάνθρωπο» τονίζει η κ. Σπυρίδου.

«Η πρότασή μας; Εφόσον το χαρακτηρίζει ο ιατρός επείγον, να χορηγείται η πρώτη δόση του φαρμάκου με τον τρόπο που γινόταν παλιά, και μέχρι να χορηγηθεί η δεύτερη δόση, να γίνει η εξέταση (της αναγκαιότητας χορήγησης του φαρμάκου). Και αν ο ιατρός έχει κάνει κάποιες ύποπτες συνταγές, αν υπάρχει θέμα συναλλαγής δηλαδή, τότε να υπάρχει και η ανάλογη τιμωρία, γιατί ειδάλλως ο ασθενής στερείται την άμεση θεραπεία του. Τι να το κάνει το φάρμακο μετά από 20 μέρες αν το μελάνωμα έχει προχωρήσει;» καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχουν δικλείδες για να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο περιστατικό.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κούκλατζης-Μητρετώδης | Στο αρχείο η κατηγορία για κατασκοπεία

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που είχαν συλληφθεί πέρυσι και κρατήθηκαν για μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η κατηγορία περί κατασκοπίας που τους βάραινε μπαίνει στο αρχείο και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν μόνο για παράνομη είσοδο στη γειτονική χώρα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλακιωτάκης | Πλοίο αντικατάστασης για άγονες γραμμές όπως η Σαμοθράκη, νεότερα πλοία και περισσότερα χρήματα επιδότησης

Δημοσιεύτηκε

στις

Πλοίο αντικατάστασης ειδικά σε άγονες γραμμές όπως η Σαμοθράκης που υπάρχει μόνο ένα πλοίο και θα λειτουργεί ως κριτήριο επιλογής, περισσότερα χρήματα για την επιδότηση των γραμμών αυτών και κίνητρα για νεότερα πλοία, εξήγγειλε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους με θέμα τις άγονες γραμμές, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «για το υπουργείο πλέον οι άγονες γραμμές δεν είναι απλώς μια πολιτική επιδοματικής προσέγγισης, αλλά παίρνει χαρακτήρα ουσιαστικού αναπτυξιακού εργαλείου για τη νέα νησιωτική πολιτική της χώρας» και υπογράμμισε ότι οι νέες προκηρύξεις έχουν σαφή και ποιοτικότερα κριτήρια, κυρίως σε ό,τι αφορά στα πλοία της κατηγορίας Α’ (πλοία νεότερης ηλικίας).

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΔΟΜ | Ούτε λέξη για το «Ασημακοπούλου»

Δημοσιεύτηκε

στις

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε χθες στην Αθήνα ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Υπό την ευθύνη του λειτουργεί η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο «Ασημακοπούλου». Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περίπτωση της πόλης μας. Περιέγραψε τις ενέργειες του ΔΟΜ ως ακολούθως: Tην ανάγκη δημιουργίας ακόμα περισσότερων νέων θέσεων φιλοξενίας για τους αιτούντες άσυλο στην ενδοχώρα, με στόχο την περαιτέρω αποσυμφόρηση των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), Τζιανλούκα Ρόκο.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους, ο κ. Ρόκο εξήγησε ότι από τον περασμένο Ιούνιο βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία 3.500-4.000 νέων θέσεων φιλοξενίας, που θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο.

Οι θέσεις αυτές θα προκύψουν με την επέκταση των υπαρχουσών δομών, αλλά και με την κατασκευή νέων: πρόκειται για το καμπ στην Κόρινθο, που βρίσκεται κοντά στο προαναχωρησιακό κέντρο και είναι ήδη έτοιμο και εξοπλισμένο με μεγάλες σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Επίσης, το κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, που προγραμμάτιζε να κλείσει η προηγούμενη κυβέρνηση και στο οποίο πρόσφατα μεταφέρθηκαν αιτούντες από τα νησιά για περιορισμένο χρονικό διάστημα, για το οποίο όμως ο κ. Ρόκο ανέφερε ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει ανθρώπους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τέλος, αναφέρθηκε στο κέντρο φιλοξενίας στον Καραβόμυλο, για το οποίο ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν είναι έτοιμο, καθώς οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη.

Πηγή ΑΠΕ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αλλάζει ο διοικητής στην Π.Υ. Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα περίπου χρόνο μετά τη μετάθεση του ως διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, αποχωρεί από αυτήν ο Δημήτρης Γαλάνης. Το τελευταίο διάστημα κάνει χρήση κανονικής άδειας προκειμένου από τις αρχές Οκτώβρη να παρουσιαστεί στη νέα του θέση, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία των Τρικάλων. Δημιουργείται κενό στην διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νόμου που καλύπτει (ίσως όχι προσωρινά) ο κ. Κυριάκος Μανδρανης.

Πρόκειται για έναν αξιωματικό που χρόνια εργάζεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Έχει την εμπειρία και τις γνώσεις, μπορεί δηλαδή να αναλάβει ακόμα και οριστικά καθήκοντα διοικητή. Είναι κάτι που θα κριθεί στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τις προσεχείς εβδομάδες.

proini

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ