Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλεξανδρούπολη | Γυναίκα πέθανε λίγες μέρες αφότου είχε γεννήσει – Έρευνα για τα αίτια θανάτου

Τη ζωή της έχασε μία γυναίκα, η οποία γέννησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η γυναίκα γέννησε με καισαρική, πήρε εξιτήριο και επέστρεφε στο νοσοκομείο προκειμένου να εξετάζεται από γιατρούς στην τομή.

Όπως δήλωσε στο enanews.gr ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε την νεκροψία-νεκροτομή Παύλος Παυλίδης διαπίστωσε ότι ο θάνατος επήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια. Μάλιστα πρόσφατα η γυναίκα είχε αδυνατίσει, καθώς είχε αυξημένο βάρος.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το βρέφος το οποίο γέννησε η γυναίκα είναι καλά στην υγεία του.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύργος | Δικογραφία για ξυλοδαρμό ανηλίκου – Κατηγορούνται 21χρονος και δυο 17χρονοι

Σε σχηματισμό δικογραφίας για υπόθεση ξυλοδαρμού ενός ανηλίκου, στον Πύργο, προχώρησε η Αστυνομία, με κατηγορούμενους δύο 17χρονους και έναν 21χρονο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο πατέρας του θύματος κατήγγειλε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους, επιτέθηκαν στον 17χρονο γιό του και του προκάλεσαν σωματικές βλάβες, ενώ παράλληλα τον εξύβρισαν και τον απείλησαν.

Μετά την καταγγελία παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου θύματος, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων, για πρόκληση σωματικών βλαβών εξύβριση και απειλή, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη | Πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη, δύο οι συλλήψεις

Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για την κτηνωδία στη Θέρμη. Ο σκύλος μπήκε στο στόχαστρο μετά από εντολή που έδωσε 47χρονος σε 44χρονο…

Αδιανόητη βαρβαρότητα στη Θεσσαλονίκη, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε δύο συλλήψεις για το έγκλημα στη Θέρμη. Ο σκύλος έπεσε νεκρός μετά τους πυροβολισμούς και στην περιοχή επικράτησε αναστάτωση. Αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τα δύο άτομα που υπέδειξαν αυτόπτες μάρτυρες. Τον εκτελεστή με το όπλο και τον συνεργό του, που φέρεται να του έδωσε την εντολή. Πλέον η υπόθεση περνάει στα χέρια εισαγγελέα που καλείται να αποφασίσει για την τύχη των κατηγορούμενων.

Στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται πως «συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες (25-04-2024) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης δύο άτομα για θανάτωση ζώου στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης. Πρόκειται για άτομα ηλικίας 47 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί ζώων και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, ο 44χρονος κατ’ εντολή του 47χρονου με τη χρήση κυνηγετικού όπλου πυροβόλησε και θανάτωσε σκύλο, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τελευταίος, ήταν επιθετικός προς τα οικόσιτα ζώα του.

Στους συλληφθέντες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» | Πώς θα ενημερωθούν

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της σχετικής κλήρωσης.

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού στην κατεύθυνση της ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλες τις περιφέρειες και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Όσοι δικαιούχοι κληρώθηκαν, θα εκδώσουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο τουριστικό κατάλυμα της χώρας επιλέξουν χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία.

Η ενημέρωση τους θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την υποβολή της αίτησης ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας κατατέθηκαν 972.893 αιτήσεις γεγονός που αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Αναλυτικά οι επιδοτήσεις αναλύονται ως εξής:

  • Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης Euro 200: ποσοστό 78,12%
  • Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης Euro 300: ποσοστό 18,77%
  • Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης Euro 400: ποσοστό 3,11%

Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι: 107.204 δικαιούχοι.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «με την ολοκλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024», επιβεβαιώσαμε τη δέσμευσή μας για έναν τουρισμό προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, θέτοντας διευρυμένα εισοδηματικά αλλά και περισσότερα κοινωνικά κριτήρια. Διασφαλίζουμε έτσι, τόνισε η Υπουργός Τουρισμού, ότι περισσότεροι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν και να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας έως το τέλος του έτους. Δουλεύουμε, πρόσθεσε, μεθοδικά και με σχέδιο για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, προς όφελος των πολλών».

Η Υπουργός Τουρισμού αφού ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες θα στηρίξουν το εγχείρημα και θα παράσχουν στους δικαιούχους την καλύτερη φιλοξενία. Η συστράτευση όλων, κατέληξε η κα Κεφαλογιάννη, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού και η προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου συντελεί στην ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη τόνισε ότι ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων επιβεβαιώνει την μεγάλη απήχηση του προγράμματος και ότι δικαιώθηκε η στοχευμένη επιλογή μας για τον κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα του. Πρόσθεσε ότι δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να απολαύσουν με πολύ εύκολες διαδικασίες διακοπές όλο τον χρόνο, οπουδήποτε το επιθυμούν.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en