Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις | Παραμένει κομμένη στα δύο η Ελλάδα

image_print

Το ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναμένουν οι αγρότες μετά το αίτημα που υπέβαλαν την Τρίτη και μέχρι αυτό να πραγματοποιηθεί η χώρα παραμένει κομμένη στα δύο από τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις. Χθες στα Τέμπη οι αγρότες τοποθέτησαν εγκάρσια τρακτέρ σε όλο το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να μην περνάει πλέον τίποτα, ούτε και αυτοκίνητα που κινούνται στις γύρω περιοχές, για τη μετακίνηση των οποίων έδειχναν σχετική ελαστικότητα. Στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις ακόμη και για αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, αλλά και της γέφυρας στο δρόμο του Στομίου, από όπου τώρα εξυπηρετείται η κυκλοφορία δια του παραλιακού άξονα του νομού. Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να επισκεφθούν τα Τέμπη και οι κτηνοτρόφοι.

Από την πλευρά τους οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας λένε «όχι» στον διάλογο στον οποίο ετοιμάζονται να συμμετάσχουν οι συνάδελφοί των Τεμπών και λοιπών μπλόκων και προβάλλουν ως «προαπαιτούμενο» το πλαίσιο των πέντε βασικών προτάσεων που θέτουν προς ικανοποίηση τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν. Παράλληλα συνεχίζουν τις δράσεις διαμαρτυρίας με τους αποκλεισμούς των εφορειών σήμερα στις πόλεις της Θεσσαλίας και με σειρά δράσεων που προγραμματίζουν για τις επόμενες μέρες.

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στις δύο πλευρές των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, εξαιτίας του αγροτικού μπλόκου, από τη μία, στον Προμαχώνα στο ελληνικό έδαφος, και του αντιμπλόκου, από την άλλη, που έχουν στήσει βούλγαροι οδηγοί στα Κούλατα. Οι βούλγαροι οδηγοί αποφάσισαν από το μεσημέρι της Τετάρτης να κλείσουν το οδόστρωμα που οδηγεί από και προς την Ελλάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εγκλωβισμό τους, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, επί ελληνικού εδάφους παραμένουν εγκλωβισμένα 800 φορτηγά και 160 ΙΧ, ενώ στη βουλγαρική πλευρά βρίσκονται ακινητοποιημένα γύρω στα 1.000 φορτηγά και 500 ΙΧ.

Στα «παλιά της τα παπούτσια» θεωρούν οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων ότι γράφει η κυβέρνηση τα αιτήματα τους, όπως αυτά διατυπώθηκαν στην σύσκεψη των μικρομεσαίων αγροτών στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στην Νίκαια στις 7 Φεβρουαρίου, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με «νέες προτάσεις» της κυβέρνησης.

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «διαλόγους-απάτη» τις συναντήσεις της κυβέρνησης με «πρόθυμους» και «λαγούς», όπως τους αποκαλούν, επαναλαμβάνουν ότι οι «παραχωρήσεις της κυβέρνησης οδηγούνε στο ξεκλήρισμα και στη φτώχεια τους μικρομεσαίους αγρότες» και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα και θα νικήσουν.

Στη διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτηση Σγουρίδη

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού, για λόγους ευθιξίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο υφυπουργός Υποδομών βρέθηκε στο στόχαστρο μετά τις χθεσινές του δηλώσεις σε μέσο  στο οποίο ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες για να πάρει τις ψήφους του.

Όπως επισημαίνεται, ο πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σε διάλογο καλεί ξανά τους αγρότες ο Κατρούγκαλος

Κάλεσμα για διάλογο απηύθυνε εκ νέου στους αγρότες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε χθες.

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει καλέσει σε διάλογο τους αγρότες. «Θα ακούσετε τις προτάσεις της κυβέρνησης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν θα έρθουν οι αγρότες, όπως ελπίζουμε και προετοιμάζουμε αυτήν τη συνάντηση στο τέλος της εβδομάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγή: sofokleousin.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

113 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης

image_print

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια Νέστου, με αφορμή τη συμπλήρωση 113 χρόνων από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες στιγμές της τοπικής ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με αναφορές στον αγώνα για την ελευθερία της περιοχής και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθους πολιτών.

Η επέτειος αποτελεί κάθε χρόνο μια ευκαιρία να αποδοθεί φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου και να αναδειχθεί η ιστορική διαδρομή του Δήμου Νέστου.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Λήμνος : Ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού

image_print

Ένα από τα σημαντικότερα έργα αστικής αναβάθμισης για τη Μύρινα μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, καθώς ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού, μιας περιοχής με ιδιαίτερη ιστορική και τουριστική αξία για τη Λήμνο.

Το έργο φιλοδοξεί να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά το παραλιακό μέτωπο, δημιουργώντας έναν σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες δημόσιο χώρο. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν ανακατασκευή πεζοδρομίων, βελτίωση του φωτισμού, ανανέωση του αστικού εξοπλισμού, ενίσχυση της προσβασιμότητας και αισθητικές παρεμβάσεις που θα αναδείξουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής.

Η δήμαρχος Λήμνου, Ελεονώρα Γέωργα, χαρακτήρισε την έναρξη των εργασιών ως μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το νησί, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

«Η ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού δεν είναι απλώς ένα τεχνικό έργο. Είναι μια ουσιαστική επένδυση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και στην εικόνα της Λήμνου. Δημιουργούμε έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο, αντάξιο της ιστορίας και της ομορφιάς του τόπου μας», ανέφερε η δήμαρχος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει με συνέπεια τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που ενισχύουν τις υποδομές του νησιού και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Σκανάρουν” από αέρα τα χωράφια για την εικόνα των καλλιεργειών που επλήγησαν από περονόσπορο

image_print

Μια σημαντική ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο την αποτύπωση της πραγματικής έκτασης των ζημιών που προκάλεσε ο περονόσπορος στις καλλιέργειες. Ο γεωργικός σύμβουλος Γιάννης Μητρούσης, αξιοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, προχωρά σε εναέριες καταγραφές των πληγεισών εκτάσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης.

Με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), πραγματοποιούνται πτήσεις πάνω από αγροτικές περιοχές που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την ασθένεια. Οι εναέριες λήψεις επιτρέπουν την ακριβή χαρτογράφηση των καλλιεργειών, καταγράφοντας την ένταση και την έκταση των προσβολών με τρόπο που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί μόνο μέσω επιτόπιων ελέγχων.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρωθούν αξιόπιστα στοιχεία που θα αποτυπώνουν με σαφήνεια την πραγματική εικόνα των ζημιών, προσφέροντας ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο στους παραγωγούς όσο και σε κάθε αρμόδιο φορέα που καλείται να αξιολογήσει τις επιπτώσεις του περονόσπορου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en