Connect with us

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Αγοράζουν από “δεύτερο χέρι” και κυνηγούν προσφορές οι Έλληνες

Με όλο και δυσκολότερες συνθήκες στην αγορά, οι Έλληνες καταναλωτές αναζητούν πολύ πιο συστηματικά τις καλύτερες ευκαιρίες στα ψώνια και στις αγορές τους.

Σύμφωνα με την YouGov Profiles – έκδοση Απριλίου 2022:

-Οκτώ στους δέκα Έλληνες αξιοποιούν ειδικές προσφορές, εκπτωτικά κουπόνια, ηλεκτρονικούς εκπτωτικούς κωδικούς, με τους τελευταίους να αποτελούν την πιο δημοφιλή μορφή αξιοποίησης των αγοραστικών ευκαιριών που προσφέρουν οι επιχειρήσεις στους καταναλωτές τους.

-Ένας στους δύο Έλληνες έχουν αγοράσει τουλάχιστον ένα είδος από πηγή μεταχειρισμένων ειδών / δεύτερο χέρι μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες

-Επτά στους δέκα Έλληνες δηλώνουν πολύ πιο προσεκτικοί με τα οικονομικά τους σε σχέση με παλιότερες εποχές, ενώ

-Αντίστοιχη αναλογία δηλώνουν πως αναζητούν και προτιμούν τα είδη που είναι σε ειδικές προσφορές ή στις χαμηλότερες δυνατές τιμές.

Click to comment

Απάντηση

ΑΜΥΝΑ

Δημοσκόπηση Mega: Τι λένε οι Έλληνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία

7 στους 10 είναι κατά της Ρωσίας

Διαβάστε στην δημοσκόπηση του Mega, τι λένε οι Έλληνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πόσοι συμφωνούν με την αποστολή πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στο Κίεβο

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης του Mega από την εταιρεία Metron Analysis, όπου η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 7,6 μονάδες. Οι ψηφοφόροι απάντησαν σε θέματα που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στο ερώτημα για το αν είστε υπέρ ή κατά της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας: υπέρ απάντησε το 13%, κατά το 70%, ούτε υπέρ ούτε κατά το 9%, και 8% ΔΓ/ΔΑ.

Για το ποια θα είναι η έκβαση του πολέμου: το 53% είπε πως «θα περιοριστεί σε τοπική κλίμακα ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία», ενώ το 40% ότι «είναι πιθανό να οδηγηθεί σε παγκόσμια σύρραξη», 7% ΔΓ/ΔΑ.

Είστε υπέρ ή κατά των κυρώσεων κατά της Ρωσίας; Υπέρ 60%, κατά 30%, ούτε υπέρ ούτε κατά 4%, 6% ΔΓ/ΔΑ

Για την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία από την Ελλάδα: 29% συμφωνώ, 66% διαφωνώ, 2% ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ, 3 ΔΓ/ΔΑ.

Για το αν πρέπει να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός στρατός: 52% συμφωνεί, το 40 λέει να μείνει όπως είναι τώρα και 8% ΔΓ/ΔΑ

Continue Reading

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Έρευνα | Όλοι οι ώριμοι Έλληνες είναι πλέον ψηφιακοί πολίτες

Καθώς η χρήση internet έχει πλέον φτάσει στο 94% του ελληνικού πληθυσμού, οι πιο πρόσφατοι «ψηφιακοί πολίτες» είναι οι πιο ώριμοι Έλληνες ενήλικες, που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες των 55+. 
Ειδικά με τις συνθήκες της πανδημίας, ακόμα και οι παππούδες και οι γιαγιάδες προσήλθαν στον κόσμο του digital με πλειάδα εφαρμογών και χρήσεων!
Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση των Focus on Tech Life TIPS από την Focus Bari που «μετρά» την σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία από το 1995:
  • Η χρήση internet στις ηλιακές ομάδες 55-64 και 65-74 χρόνων έχει φτάσει σήμερα στο 90% και 73% αντίστοιχα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11% και 21% μέσα στην τελευταία διετία!
  • Οι ώριμοι Έλληνες χρήστες internet έχουν πρόσβαση από διαφορετικές συσκευές που χρησιμοποιούν, και …
  • Έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους πλειάδα χρήσεων, όπως ενημέρωση, επικοινωνία, social media networks, ηλεκτρονικές αγορές με σημαντική αύξηση του ποσού που δαπανούν online!

Δείτε τα τελευταία Focus on Tech Life Tips εδώ

Continue Reading

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Σε ρότα ανασχηματισμού η κυβέρνηση – Μικραίνει η “ψαλίδα” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Σε ρότα ανασχηματισμού κινείται η κυβέρνηση, καθώς συγκλίνουσες πληροφορίες μαρτυρούν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε ευρείες και δομικές αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος το οποίο με λίγες εξαιρέσεις έχει την ίδια μορφή από τον Ιούλιο του 2019.

Οι δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν τον τελευταίο μήνα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική και στην Εύβοια απετέλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το έναυσμα του πρωθυπουργού να κάνει τώρα τις αλλαγές που αρχικώς σχεδίαζε για το τέλος του χρόνου.

Όπως γράφει το «Θέμα» που κυκλοφορεί, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει σε συνομιλητές του ότι έχει αντιληφθεί πλήρως τις όποιες δυσλειτουργίες της κυβέρνησης και σκοπεύει να τις διορθώσει, χωρίς να λάβει υπόψη του ισορροπίες που έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα τα οποία θα επιλέξει να μπουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα και ή θα κρίνει ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν ή να βρεθούν σε άλλα πόστα.

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει το πρωί της Δευτέρας από τις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να συνοδεύσει την κόρη του που ξεκίνησε σπουδές στο Yale. Την Τρίτη είναι προγραμματισμένη η τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, θα γίνει με την υφιστάμενη σύνθεση του οργάνου. Την ίδια μέρα ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά έναν γύρο υπηρεσιακών ταξιδιών εντός και εκτός Ελλάδος, τα οποία μάλλον δεν θα του επιτρέψουν να ανακοινώσει τις αλλαγές και να γίνει άμεσα η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ως πιθανότερος χρόνος ανακοίνωσης του ανασχηματισμού τοποθετείται έως τα τέλη της εβδομάδας, καθώς ο πρωθυπουργός επιθυμεί αφενός με τον ανασχηματισμό και αφετέρου με τις εξαγγελίες που σχεδιάζει στη ΔΕΘ, την οποία θα εγκαινιάσει στις 11 Σεπτεμβρίου, να στείλει μήνυμα επανεκκίνησης της κυβέρνησης. Στόχος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με όσα επισημαίνουν τακτικοί συνομιλητές του, είναι να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές, οι οποίες «θα στέλνουν ηχηρό μήνυμα στους πολίτες ότι αυτή η κυβέρνηση έχει θέσει ψηλά τον πήχη και κάθε φορά που περνάει από κάτω, όπως ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης παραδέχθηκε στη Βουλή ότι έγινε με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, τότε θα υπάρχουν επιπτώσεις και θα ακολουθούν διορθωτικές κινήσεις που θα πείθουν ότι δεν θα επαναλαμβάνονται εσαεί τα ίδια λάθη».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ.Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανοποιημένος από το επιτελικό κράτος, για το οποίο θεωρεί ότι εκπλήρωσε τον ρόλο του. Ως εκ τούτου δεν θεωρείται πιθανό να γίνουν αλλαγές που θα αφορούν το κυβερνητικό δυναμικό που εδρεύει στο Μαξίμου- άλλωστε η πρόσφατη προσθήκη του Γιάννη Οικονόμου στα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου διόρθωσε επικοινωνιακές αρρυθμίες. Από εκεί και πέρα, όλες οι αλλαγές είναι πιθανές και «κανείς δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του αμετακίνητο».

Δείτε και την δημοσκόπηση της GPO στο παρακάτω ρεπορτάζ

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: