Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμος ο …Τειρεσίας των ΙΧ – Ποιοι θα πληρώσουν και πόσα

Οι υπολογιστές “μίλησαν». Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων “έτρεξε» τη διασταύρωση και εντόπισε περισσότερα από 830.000 ανασφάλιστα οχήματα. Ακολουθεί έλεγχος των “ευρημάτων» για να μην εξελιχθεί η υπόθεση σε “φιάσκο» και μετά άγριο κυνηγητό. Πότε θα γίνει; Οι ιθύνοντες δεν απαντούν. Μέτρα μαζικής εφαρμογής “σκοντάφτουν» και στο θέμα των εκλογών.

Καλό είναι όμως να προετοιμάζεστε Το σχέδιο καταπολέμησης του φαινομένου “ανασφάλιστα οχήματα» -ένα φαινόμενο “βόμβα» για την ελληνική κοινωνία καθώς κάθε ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται ανασφάλιστος οδηγός ισοδυναμεί με οικονομική εξόντωση τουλάχιστον μιας ολόκληρης οικογένειας- έχει καταρτιστεί από πέρυσι τέτοιο καιρό ενώ πήρε μορφή νόμου τον περασμένο Απρίλιο. Τον Νοέμβριο συγκροτήθηκε επιτροπή με στόχο να βρεθεί τρόπος εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων με τη χρήση της τεχνολογίας. Αυτό κατέστη εφικτό προ ημερών και η πρώτη διασταύρωση ολοκληρώθηκε. “Μίλησαν» τα computerτου υπουργείου Μεταφορών με τα αντίστοιχα της ΓΓΠΣ και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και προέκυψε ο κατάλογος φωτιά. Η συνέχεια –όταν θα ανάψει το πράσινο φως- θα είναι η εξής:

Στάδιο 1ο: Αποστέλλονται ειδοποιητήρια στους οδηγούς εντός οκτώ ημερών να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Σε αυτό το στάδιο, οι οδηγοί θα πρέπει να προσέλθουν στην ασφαλιστική εταιρεία και εκτός από τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τα υπόλοιπα στοιχεία, θα πρέπει να έχουν και ένα παράβολο των 250 ευρώ. Ουσιαστικά, για όποιον παραλάβει επιστολή και δεν μπορεί να τεκμηριώσει ότι δεν οφείλει να ασφαλίσει εκ νέου το αυτοκίνητό του (είτε γιατί το έχει θέσει σε ακινησία είτε γιατί το έχει ήδη ασφαλίσει) το κόστος ασφάλισης μαζί με το παράβολο διπλασιάζεται.

Στάδιο 2ο: Όποιος δεν ανταποκριθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίες του πρώτου σταδίου, τον περιμένει ακόμη βαρύτερο πρόστιμο. Διότι η ΓΓΠΣ θα αποστείλει τα ονόματα όσων δεν ανταποκριθούν μέσα στο 8ήμερο στην Αστυνομία η οποία είναι και αρμόδια για να βεβαιώσει τις παραβάσεις, δηλαδή να στείλει κλήσεις. Το πρόστιμο για τα ΙΧ διαμορφώνεται στα 500 ευρώ και για τα μηχανάκια και τις μοτοσικλέτες στα 250 ευρώ. Το πιθανότερο είναι ότι τα πρόστιμα θα ταχυδρομηθούν.

Στάδιο 3ο: Όποιος δεν πληρώσει ούτε το πρόστιμο, θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων. Διότι το πρόστιμο, θα αποσταλεί πίσω στην εφορία ως ληξιπρόθεσμη οφειλή με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί, είναι σας σταματήσει το περιπολικό στον δρόμο και να σας πιάσει ανασφάλιστους. Εκτός από το πρόστιμο των 500 ευρώ, προβλέπεται και αφαίρεση πινακίδων, άδειας κλπ για τουλάχιστον 10 ημέρες. Αν μάλιστα ο εντοπισμός γίνει ύστερα από ατύχημα, η αφαίρεση θα ισχύσει για δύο χρόνια ενώ δεν θα πάρετε ποτέ πίσω τις πινακίδες σας αν δεν προσκομίσετε και ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Προσοχή: ακόμη και αν έχετε ασφαλίσει το όχημά σας, πρέπει να έχεις το σήμα στο αυτοκίνητο. Υπάρχει πρόστιμο (μικρό) και για αυτή την περίπτωση.

 

Πηγή: arouraios.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές 2024

Ένας μήνας σχεδόν πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου , και τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει στον ρυθμό για τα καλά.

Το ίδιο φαίνεται πως έχει γίνει και με το τμήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα, όπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Airotel Galaxy” συνέντευξη τύπου για την επιστολική ψήφο.

Βασικός σκοπός ; Να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού και για το πως θα μπορέσουν μέσα από αυτήν την διαδικασία να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με θέμα την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και πολλαπλών διακρίσεων.

Διοργανωτής της ημέρας , το Ινστιτούτο Πρόληψης και θεραπείας της βίας και προώθησης της ισότητας των φύλων «βία στόπ». Συνεργάτες ωστόσο τόσο το λύκειο Ελληνίδων όσο και ο Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια πνοή που κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών γυναικών της πόλης μας αλλά και να εμπλουτίσουν την ομιλία με ειδικούς του χώρου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά ψώνια στην αγορά της

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και οι Καβαλιώτες έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά τους ψώνια στην αγορά της πόλης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης, η κατάσταση και η κίνηση στην αγορά φέρνουν αισιοδοξία στους καταστηματάρχες ενώ επίσης γίνεται γνωστό και το εορταστικό ωραρίο των καταστημάτων με την Κυριακή των Βαϊων να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το εορταστικό ωράριο αλλά και η αισιόδοξη κίνηση που απασχολεί τους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και η οργάνωση θεσμός πλέον της Λευκής Νύχτας που έρχεται για ακόμη μια χρόνια στην πόλη της Καβάλας με πολλά δρώμενα και συναυλίες στις 24 Μαΐου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en