Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Έργα ύψους 375.000€ για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου Αβδήρων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014 – 2020 το έργο “Ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου Αβδήρων” προϋπολογισμού 375.000 ευρώ.

Το έργο εντάσσεται στην Ο.Χ.Ε. της Πολιτιστικής διαδρομής Εγνατίας Οδού.

 

Click to comment

Απάντηση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ευάγγελος Αποστολάκης: ”Nα διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των ΔΕΥΑ”

Στη Ροδόπη βρέθηκε την Τρίτη 28 Μαίου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης προκειμένου να δει από κοντά τους φορείς της Ροδόπης και να πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής Θέμης Τζενετίδης μεταξύ άλλων σημείωσε την έλλειψη εργαζομένων στην επιχείρηση καθώς και το χρέος που έχει δημιουργηθεί από τις μεγάλες ανατιμήσεις στο κόστος της ενέργειας.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων Μανόλης Σκαρλατίδης έδειξε την αγωνία του για το μελλοντικό χαρακτήρα των επιχειρήσεων με τον Ευάγγελο Αποστολάκη να δείχνει θετικός στην επίλυση των προβλημάτων , αλλά και να δηλώνει ότι πιστεύει στην διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΔΕΥΑ , αφού όπως είπε το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει να χορηγείται στην μικρότερη τιμή προς τους πολίτες και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Σταϊκούρας από Κομοτηνή : “Δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες με έργα υποδομών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ”

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη και τη Ροδόπη, όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και επιθεώρησε σημαντικά έργα υποδομών στην περιοχή. Η επίσκεψη αυτή είχε ως στόχο την ενημέρωση για την πρόοδο των έργων και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και των τοπικών αρχών ενόψει και των Ευρωεκλογών.

Στην Αλεξανδρούπολη, ο Υπουργός επισκέφθηκε το λιμάνι, όπου επιθεώρησε τα έργα αναβάθμισης των υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι παρεμβάσεις αυτές αναμένεται να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια του λιμανιού, καθιστώντας το έναν ακόμη πιο σημαντικό κόμβο μεταφορών και εμπορίου για την περιοχή.

Στην συνέχεια ο Υπουργός στην Ροδόπη είχε συνάντηση με ιδιωτικές επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής.

Ο κ. Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την επίσκεψη σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη τόνισε: «Η βελτίωση των υποδομών στις περιφέρειες είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς και να ολοκληρώσουμε τα έργα που θα ενισχύσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Α.Μ.Θ | Άσκηση “ΠΥΡΦΟΡΟΣ 2024”

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, Άσκηση Πολιτικής Προστασίας επί Χάρτου
(Α.Ε.Χ.), με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΦΟΡΟΣ 2024».

Η Άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Καβάλας «Νικολάου Μάρτη» με ώρα έναρξης 09:35 π.μ. και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Υπηρεσιών της Π.Α.Μ.Θ καθώς επίσης του Πυροσβεστικού Σώματος, των Δασικών Υπηρεσιών, του Στρατού, των Δήμων, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, των Εθελοντικών Οργανώσεων και άλλων Υπηρεσιών και φορέων οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με το θέμα. Επισημαίνεται ότι η Άσκηση είναι η μεγαλύτερη από πλευράς συμμετοχής Άσκηση Πολιτικής Προστασίας που διεξάγεται στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Σκοπός της Άσκησης είναι η αξιολόγηση της πληρότητας και αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων σχεδίων, του προσωπικού και των μέσων των εμπλεκόμενων με το θέμα των
δασικών πυρκαγιών, Υπηρεσιών και Φορέων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία των πολιτών και των επισκεπτών της Π.Ε. Καβάλας από τον κίνδυνο εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en