Connect with us

ΠΑΓΓΑΙΟ

Έντονη δυσαρέσκεια των Γονέων του δήμου Παγγαίου για την αποδοχή της χορηγίας πετρελαίου θέρμανσης από τον Τζορτζ Σόρος

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετά την έντονη αντίδραση των γονέων της Νάουσας στην περιβόητη πλέον υπόθεση χορηγιών πετρελαίου στα Ελληνικά σχολεία του Τζορτζ Σόρος ήρθε και η αντίδραση των γονέων του Δήμου Παγγαίου.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ με δελτίο τύπου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την αποδοχή από τον δήμο της χορηγίας από την “φιλανθρωπική οργάνωσή» του Τζορτζ Σόρος και διαμαρτύρεται για τον τρόπο λήψης της απόφασης καταγγέλλοντας την παράκαμψη και κατάλυση των σχολικών επιτροπών.

Εκφράζει την ανησυχία της ότι η μεθόδευση αυτής της απόφασης μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τυχόν μελλοντικές αμφιβόλου προελεύσεως “χορηγίες» οι οποίες πιθανόν να επηρεάσουν την μορφή και τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων, θέτοντας σε κίνδυνο την δωρεάν και δημόσια παιδεία.

Το δελτίο τύπου της ένωσης γονέων έχει ως εξής:

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
ΕΔΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 10/01/02014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Παγγαίου ,με αφορμή την αποδοχή εκ μέρους του Δήμου μας χορηγίας ποσότητος πετρελαίου από την γνωστή τον τελευταίο καιρό “φιλανθρωπική οργάνωση» εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την παράκαμψη και ουσιαστικά “κατάλυση» των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου , όργανα στα οποία συμμετέχουμε δια εκπροσώπων.

Ανησυχούμε επίσης ότι αυτή η απόφαση και ο τρόπος λήψης της μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τυχόν μελλοντικές αμφιβόλου προελεύσεως “χορηγίες» οι οποίες πιθανόν να επηρεάσουν την μορφή και τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων μας , θέτοντας σε κίνδυνο την δωρεάν και δημόσια παιδεία.

Η Ένωση Γονέων υποστηρίζει ότι ο μόνος αρμόδιος φορέας για την χρηματοδότηση της λειτουργίας των σχολείων είναι το κράτος και κανείς άλλος.

Πηγή: kavalapress.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ | Ο δήμαρχος ξέχασε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι πυλώνας της τοπικής μας οικονομίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Για μια ακόμη φορά και προσχηματικά ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης παραβρέθηκε σε μια σημαντική επιτροπή του Δήμου μας όπως είναι η  Επιτροπή Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Παγγαίου.

Εκεί ο δήμαρχος κάνοντας τις γνωστές του δημόσιες σχέσεις, αναφέρθηκε στην σημασία της Επιτροπής προς όφελος των συνδημοτών αγροτών μέσω της ανάδειξης διαφόρων θεμάτων.

Φυσικά ο κύριος δήμαρχος ξέχασε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι από τους πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας και έχει πολλά και ανοιχτά θέματα όπως:

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και μήνες τα Τενάγη με τις πλημμύρες για μια ακόμη χρονιά επί της δικής του διοίκησης.

Η ανεπίτρεπτη καθυστέρηση των αποζημιώσεων των κατεστραμμένων αμπελιών από τις πρόσφατες πληγές της κακοκαιρίας.

Η διαρκώς συρικνούμενη παραγωγή των αγροτών μας με την πλήρη αδιαφορία του Δήμου Παγγαίου.

Η συνεχιζόμενη μάστιγα της μετανάστευσης που αφανίζει τους νέους από τα χωριά μας.

Οι αγροτικοί δρόμοι που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση εδώ και χρόνια.

Το εγκαταλειμμένο Όρος Παγγαίο που μπορεί να δώσει προοπτική σε πολλούς τομείς

Η αλιεία στις παράκτιες περιοχές που έχει μπει στον αυτόματο πιλότο της αδιαφορίας

Τα προγράμματα που διαχειρίζεται η δική μας Αναπτυξιακή Καβάλας που δεν εμφανίζουν στον Παγγαίο ιδιαίτερη δραστηριότητα

Για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Παγγαίου, είναι εκτός τόπου και χρόνου, όταν μιλά για εφαρμογή μειωμένων τιμολογίων στην άρδευση, μια και τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, που η δική του διοίκηση αύξησε κατά 50%, έχουν φέρει τους κατοίκους του Παγγαίου, ειδικά στους αγροτικούς οικισμούς, στα όρια της απόγνωσης.

Δεν θα παραλείψουμε να θυμίσουμε στον δήμαρχο ότι στον πρωτογενή τομέα ανήκει και η κτηνοτροφία για την οποία δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί!

Τέλος ο κύριος Αναστασιάδης μιλά ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των αγροτών. 

Με άλλα λόγια …ο δήμαρχος ξέρει καλά μόνο τον κενό μέλλοντα χρόνο!

 

Η παράταξη μας «Σωστή Επιλογή» προτείνει:

  • ΚΑΜΙΑ αύξηση στην άρδευση.
  • Ενημέρωση για την πραγματική κατάσταση της ΔΕΥΑ Παγγαίου, από υπηρεσιακούς παράγοντες για να έχουμε την πλήρη εικόνα και να ξεκινήσει ο γενικός σχεδιασμός εξυγίανσής της. 
  • Σωστή λειτουργία των αντλιοστασίων, δικτύων και τερματισμός των διαρροών.
  • Άμεσο καθάρισμα των αποστραγγιστικών δικτύων και προγραμματισμός σύσκεψης όλων των φορέων για  ολοκληρωμένη λύση αντιμετώπισης του προβλήματος αποστράγγισης στα Τενάγη.
  • Αποκατάσταση και λειτουργική αγροτική οδοποιία σε όλο τον Δήμο μας, με αγορά γκρέϊντερ που να αντιστοιχεί ένα σε κάθε Δημοτική Ενότητα.
  • Δυναμική στήριξη των πληγέντων αγροτών προς τον ΕΛΓΑ, για την άμεση και δίκαιη αποζημίωση τους.
  • Ενημέρωση  και στήριξη των παράκτιων ψαράδων του Δήμου μας.
  • Ενημέρωση των νέων αγροτών και των κτηνοτρόφων μας και οργανωμένο γραφείο Αγρότη και Κτηνοτρόφου στον Δήμο μας.

Δελτίο τύπου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Πόλος έλξης οι “κρυστάλλινοι” Αμμόλοφοι (φωτο)

Δημοσιεύτηκε

στις

Τους κόλπους που βρίσκονται μια “ανάσα” από την Καβάλα, προτιμούν Μακεδόνες από διάφορες πόλεις αλλά και από γειτονικές χώρες για μια δροσερή βουτιά.

Μόλις 20 χλμ δυτικά της Καβάλας, μιάμιση ώρα από τη Θεσσαλονίκη, 40 χλμ. από τις Σέρρες, 30 χλμ. από τη Δράμα και κάτι λιγότερο από τρεις ώρες από τη Βουλγαρία εντοπίζονται οι Αμμόλοφοι, η πιο φημισμένη, ίσως, σειρά παραλιακών κόλπων της ανατολικής Μακεδονίας.

Μια παραλία, οι υποδομές της οποίας αναπτύχθηκαν έτι περαιτέρω την τελευταία δεκαετία και προσελκύει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες και λουόμενους χάρη στα διαυγή, κρυστάλλινα και ρηχά νερά της.

Οι φυσικοί αμμόλοφοι που σχηματίζονται κατά μήκος της ακτής έδωσαν το όνομά τους στην παραλία των Αμμόλοφων, που έχει μήκος 15 χλμ, όταν όλη η ακτογραμμή του δήμου Παγγαίου έχει μήκος 55 χλμ. Φιλοξενεί σήμερα περί τα 10 παραλιακά καταστήματα καφέ, το ένα δίπλα στο άλλο, μαζί με επιχειρήσεις εστίασης και οργανωμένους χώρους για την εξυπηρέτηση των λουόμενων.

Ολόκληρη η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογική, καθώς βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Οισύμης, όπου μέχρι σήμερα ακόμα δεσπόζουν τα ερείπια του παλιού βυζαντινού κάστρου πάνω στην κατάφυτη χερσόνησο του Βρασίδα (ανακτορούπολη Νέας Περάμου). Το γεγονός αυτό υποχρεώνει τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους Αμμόλοφους να έχουν εντός του αιγιαλού μόνο ξύλινες προσωρινές κατασκευές. Μεγάλη προσοχή δίνεται πλέον και στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος αφού κατά το παρελθόν είχαν διαπιστωθεί πολλές παράνομες ενέργειες κατά μήκος της ακτής, με αποτέλεσμα την αλλοίωση της φυσιογνωμίας και της μορφολογίας της παραλίας.

Η παραλία των Αμμόλοφων βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Νέας Περάμου, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ραγδαία οικιστική και τουριστική ανάπτυξη. Τους καλοκαιρινούς μήνες, ο πληθυσμός της γραφικής παραθαλάσσιας προσφυγικής κωμόπολης τριπλασιάζεται, με αποτέλεσμα οι υποδομές και οι χώροι στάθμευσης να μην επαρκούν για την κάλυψη όλων των αναγκών τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους πολυάριθμους επισκέπτες. Τα τελευταία χρόνια, η Νέα Πέραμος έγινε διάσημη και για την παραλία των Αμμόλοφων, γεγονός που την έχει καταστήσει έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη βόρεια Ελλάδα.

ammolofoi2-paralia-kavala.jpg

Καλοκαιρινή ξεγνοιασιά

Στους τρεις φυσικούς κολπίσκους που σχηματίζονται κατά μήκος της παραλίας, εντός των οποίων εκτείνονται οι Αμμόλοφοι, οι λουόμενοι μπορούν να χαρούν τη θάλασσα και ό,τι αυτή προσφέρει. Μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους, κάποια θαλάσσια σπορ ή απλώς, να απολαύσουν ελαφριά γεύματα και δροσιστικά κοκτέιλ ή να θαυμάσουν το τοπίο και τον καθαρό ορίζοντα, που όταν ο καιρός το επιτρέπει διακρίνεται μέχρι και το Άγιο Όρος!

Όσοι είναι λάτρεις της ηρεμίας και δεν επιθυμούν τα οργανωμένα beach bars μπορούν να επιλέξουν τον πρώτο κολπίσκο και συγκεκριμένα τις ακτές κάτω από τη χερσόνησο του Βρασίδα, απολαμβάνοντας το μπάνιο τους στη σκιά του βυζαντινού κάστρου. Εδώ, τα δέντρα και τα αμπέλια δημιουργούν πανέμορφες εικόνες ξεκουράζοντας όλες τις αισθήσεις. Στους άλλους δυο κολπίσκους με τους οργανωμένους χώρους για μπάνιο, η ξεγνοιασιά του καλοκαιριού παίρνει άλλη διάσταση. Σε όλα τα παραλιακά καφέ υπάρχουν χώροι στάθμευσης, ωστόσο χρειάζεται προσοχή στον διπλής κατεύθυνσης δρόμο που οδηγεί στους Αμμόλοφους, γιατί αν και ασφαλτοστρωμένος είναι ιδιαίτερα στενός και οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί, κυρίως τις μέρες μεγάλης αιχμής του καλοκαιριού.

Το μεσημέρι, οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να απολαύσουν ολόφρεσκα ψάρια και εκλεκτούς ψαρομεζέδες σε μια από τις πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες της Νέας Περάμου ή της Νέας Ηρακλείτσας (απέχει μόλις 2 χλμ. από τη Νέα Πέραμο). Να δοκιμάσουν εκλεκτά κρασιά της περιοχής αλλά και το αγνό τσίπουρο που παρασκευάζεται με την παραδοσιακή μέθοδο της απόσταξης από τους δεκάδες αμβυκούχους που λειτουργούν τα καζάνια τους στα γαυλοχώρια του Δήμου Παγγαίου. Τόσο η παραλία της Νέας Περάμου όσο και της Νέας Ηρακλείτσας προσφέρονται για απογευματινούς περιπάτους, για βόλτες με ποδήλατα αλλά και για καφέ δίπλα στη θάλασσα. Στη Νέα Ηρακλείτσα λειτουργεί μαρίνα για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών.

Καθώς θα φεύγουν από την παραλία, οι λουόμενοι μπορούν να προμηθευτούν φρέσκα φρούτα και κυρίως την παραδοσιακή τραγανή σουλτανίνα της περιοχής από τους υπαίθριους παραγωγούς. Εξάλλου, ολόκληρος ο Δήμος Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας, έχει πολλές αμπελοκαλλιέργειες και η περιοχή φημίζεται για το καλό σταφύλι και το εξαιρετικής ποιότητας κρασί που παράγεται στα οργανωμένα οινοποιία.

Ακόμα και το σούρουπο, οι Αμμόλοφοι είναι μαγεία… Οι τελευταίες παρέες μαζεύουν ξύλα για τη φωτιά που θα ζεστάνει ελαφρά τη δροσιά της νύχτας, θα φωτίσει τον ουρανό με τα εκατομμύρια άστρα, ενώ οι ήχοι της μουσικής θα γεμίσουν την ατμόσφαιρα, με την κιθάρα της παρέας να κρατάει συντροφιά στον παφλασμό του κύματος…

ammolofoi.jpg

Το φυσικό περιβάλλον των Αμμόλοφων

Το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής των Αμμόλοφων, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διακρίνεται για τη γραφικότητα, τη μοναδικότητα και το αναλλοίωτο του διαμορφωμένου τοπίου, το οποίο παρουσιάζει εντυπωσιακές εναλλαγές μεταξύ αμμοθινών διαφόρου μεγέθους και σχήματος, απέραντων παραλιών με ψιλή άμμο, συμπλεγμάτων βραχωδών ακτών, κολπίσκων και μικρών όρμων, μικρών χερσονήσων, καλλιεργούμενων εκτάσεων αμπέλων και ελιάς και φυσικών υψωμάτων που περικλείουν τα παραπάνω, καλυμμένων με μακία βλάστηση.

Η υπάρχουσα βλάστηση είναι σημαντική και εκτός των καλλιεργειών, των διαφόρων φυτεύσεων στα ιδιόκτητα κτήματα και της βλάστησης των υψωμάτων, παρουσιάζεται ενδιαφέρον για τα χαμηλά, ανθοφόρα και μη, φυτά και θάμνους που φύονται μέσα στις αμμοθίνες.

Η πανίδα της περιοχής περιλαμβάνει ποικιλία ερπετών, πτηνών, ψαριών και εντόμων συντελώντας στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος με αρμονική ισορροπία. Τα νερά της θάλασσας εμφανίζουν μεγάλη καθαρότητα, είναι ρηχά, συνήθως ήρεμα τους καλοκαιρινούς μήνες και για τους λόγους αυτούς ενδείκνυνται για κολύμβηση, θαλάσσια σπορ και ψάρεμα.

Η θαλάσσια αύρα που πνέει συχνά στη περιοχή κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες βοηθάει στο φυσικό δροσισμό και βέβαια στο μετριασμό των υψηλών θερμοκρασιών κατά τις περιόδους καύσωνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

3η Γιορτή Αθλητισμού στον Δήμο Παγγαίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Η «Γιορτή  Αθλητισμού» που διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου  για τρίτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2019, είναι αφιερωμένη στον Γυμναστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης και στην άνοδό του στην Α2  Εθνική κατηγορία και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019, στις 9 το βράδυ στον παραλιακό πεζόδρομο της Νέας Περάμου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  θα γίνουν ειδικές βραβεύσεις σημαντικών προσωπικοτήτων από την ευρύτερη περιοχή που τίμησαν τον Αθλητισμό, ενώ θα βραβευτούν σύλλογοι, αθλήτριες και αθλητές που έλκουν την καταγωγή τους από τον Δήμο Παγγαίου και διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Γλυκερία – Μελίνα Ασλανίδου «Όπου με πας, σε πάω…» στην Ανακτορούπολη του Δ. Παγγαίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι δύο σπουδαίες και χαρισματικές ερμηνεύτριες Γλυκερία και Μελίνα Ασλανίδου, σε μια κορυφαία μουσική συνάντηση επί σκηνής  την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, στις 21:30 στα Κάστρα της Νέας Περάμου ( Ανακτορούπολη). Ένα ξεχωριστό, αυθεντικό, και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, αλλά και αγαπημένα τραγούδια – σταθμούς σημαντικών Ελλήνων δημιουργών.

Η Γλυκερία, η τόσο σημαντική αυτή ερμηνεύτρια με αξιοσημείωτη πορεία και εκτός συνόρων, θεωρείται από πολλούς η πιο γνήσια λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της και έχει κερδίσει επάξια σε Ελλάδα και εξωτερικό τον χαρακτηρισμό “η φωνή της Ελλάδας”. Παραμένει για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες στην πρώτη γραμμή, σφραγίζοντας με τις αψεγάδιαστες ερμηνείες της πολλά και απαιτητικά είδη του ελληνικού τραγουδιού. Στις ζωντανές της εμφανίσεις ξεσηκώνει και ενθουσιάζει  το κοινό με τα τραγούδια της και δίνει μοναδικό παλμό με τις επιτυχίες της.

Η Μελίνα Ασλανίδου είναι μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ερμηνεύτριες του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού. Η μοναδική χροιά της φωνής της μαγεύει το κοινό και τα τραγούδια που έχει τραγουδήσει έχουν αγαπηθεί και τραγουδηθεί από τον κόσμο, ενώ τα περισσότερα από αυτά αποτελούν πραγματικά διαχρονικά διαμάντια του σύγχρονου ρεπερτορίου. Έχει ξεχωρίσει για τις έξοχες συνεργασίες της ενώ οι συναυλίες της είναι πάντα πόλος έλξης του κοινού εντός και εκτός Ελλάδος. Η σκηνική της παρουσία είναι δυναμική και η επικοινωνία της με τον κόσμο μοναδική.

Η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου, ενώνουν τις φωνές τους το φετινό καλοκαίρι, για να χαρίσουν στο κοινό τους ανεπανάληπτες βραδιές μοναδικής διασκέδασης, πλαισιωμένες από πολυμελή ορχήστρα, αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Social

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ