Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα ταξίδι στις γεύσεις της Λήμνου μέσα από την οικογένεια Χρυσάφη

Μία οικογένεια που έβαλε την δική της υπογραφή και το καλαθάκι της Λήμνου και πολλά ακόμη προϊόντα της εταιρείας ταξίδεψαν τις γεύσεις της Λήμνου.

Μία οικογένεια που κάνει γνωστή την Λήμνο σε όλο τον κόσμο σε Ευρώπη, Αμερική αλλά και Αυστραλία!
Οι Κρυμμένοι Θησαυροί σας ετοιμάζουν το μεγαλύτερο ταξίδι στις γεύσεις του νησιού της Λήμνου, γεύσεις που αποτελούν σε αρκετούς ακόμη άγνωστες.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις 2024 | “Μαχαίρι” τουλάχιστον 100 ευρώ σε χιλιάδες δικαιούχους

Στα 100 ευρώ φαίνεται πως καταλήγει η κυβέρνηση για το ποσό το οποίο θα παρακρατείται από τις συντάξεις των αγροτών που χρωστούν από 6.000 έως 10.000 ευρώ στον πρώην ΟΓΑ, ώστε να μπορούν να πάρουν το πράσινο φως για να βγουν στη σύνταξη.

Αναμένεται ότι με τη δημοσίευση της πολυαναμενόμενης ΚΥΑ από τα υπουργεία θα αποσαφηνίζονται – διαδικαστικά και όχι μόνο – ζητήματα για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας.

Συντάξεις 2024: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσουν μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ των υπουργείων Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας περί τα μέσα Ιουνίου, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων ΕΦΚΑ και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα επιτρέψουν τη διασταύρωση των στοιχείων που αφορούν τις τραπεζικές καταθέσεις των ενδιαφερομένων.

Συντάξεις 2024: Ποια η απαραίτητη προϋπόθεση

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί στη ρύθμιση ένας αγρότης με χρέη από 6.000 έως 10.000 ευρώ (σ.σ.: για τους ελεύθερους επαγγελματίες το αντίστοιχο εύρος είναι από 20.000 έως 30.000 ευρώ) είναι οι καταθέσεις του να μην ξεπερνούν τις 6.000 ευρώ (ή τις 12.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες).

Το όριο αυτό αφορά αποκλειστικά οφειλές στον π. ΟΓΑ και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για τον υπολογισμό του θα λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό καταθέσεων στο όνομα του οφειλέτη τον προηγούμενο μήνα από την υποβολή της αίτησης, καθώς και ο μέσος όρος του προηγούμενου δωδεκάμηνου.

Η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση θα υποβάλλεται ταυτόχρονα με την αίτηση συνταξιοδότησης (σ.σ.: δεν θα υπάρχει, δηλαδή, κάποια ξεχωριστή πλατφόρμα) και με αυτήν ο ασφαλισμένος θα δίνει τη συγκατάθεσή του για την άρση του τραπεζικού απορρήτου σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στα οποία έχει λογαριασμό ή κάποιο επενδυτικό προϊόν στο όνομά του.

Πέρα από καταθέσεις που δεν ξεπερνούν τις 6.000 ευρώ ο οφειλέτης θα πρέπει, επίσης, να έχει συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του και να έχει καταβάλει εισφορές για τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης. Εφόσον πληρούνται όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, οι συντάξεις θα εκδίδονται κανονικά, αλλά οι οφειλέτες θα λαμβάνουν το 40%, αφού το υπόλοιπο 60% θα παρακρατείται μέχρι η οφειλή να πέσει στις 6.000 ευρώ (ή στις 20.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες).

Συντάξεις 2024: Παρακράτηση τουλάχιστον 100 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρακράτηση στις συντάξεις δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη των 100 ευρώ (ή των 333,3 ευρώ, εφόσον πρόκειται για χρέη των ελεύθερων επαγγελματιών σε ΟΑΕΕ – ΕΤΑΑ). Όταν η οφειλή πέσει κάτω από τις 6.000 ευρώ θα τίθεται σε εφαρμογή το ισχύον σήμερα σύστημα του αυτόματου συμψηφισμού σε 60 μηνιαίες δόσεις, το κατώτερο όριο για τις οποίες είναι τα 50 ευρώ.

Παράδειγμα Με βάση τα παραπάνω, επομένως, ένας αγρότης που έχει οφειλές 8.000 ευρώ στον π. ΟΓΑ και δικαιούται σύνταξη 390 ευρώ θα λαμβάνει για εννέα μήνες σύνταξη 156 ευρώ, αφού τα υπόλοιπα 234 ευρώ θα χρησιμοποιούνται για να συμψηφιστεί το χρέος των 2.000 ευρώ που υπερβαίνει το όριο των 6.000 ευρώ.

Μετά το πέρας των εννέα μηνών θα τίθεται σε εφαρμογή ο αυτόματος συμψηφισμός και η μηνιαία δόση θα διαμορφωθεί σε (6.000 : 60 =) 100 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι για πέντε χρόνια θα λαμβάνει 290 ευρώ.

Τέλος, στην περίπτωση που τα χρέη του αγρότη – οφειλέτη ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ (30.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες), τότε θα καλείται από τον ΕΦΚΑ να καταβάλει εντός διμήνου το υπερβάλλον ποσό προκειμένου να κάνει χρήση της νέας ευνοϊκής ρύθμισης. Αν η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, η αίτηση συνταξιοδότησης θα απορρίπτεται.

ΠΗΓΗ: workenter.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έγκλημα στο Κιλκίς | Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας σε βάρος του 54χρονου ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας στις Μουριές Κιλκίς.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο ανήλικοι15 και 16 ετών, που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας σε βάρος του 54χρονου ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας στις Μουριές Κιλκίς, και είχε ως αποτέλεσμα να πυροβολήσει ο κτηνοτρόφος με την κυνηγετική του καραμπίνα τον 45χρονο συνεργό τους, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Οι δύο ανήλικοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή Κιλκίς, ενώπιον του οποίου αρνήθηκαν ότι πήγαν να ληστέψουν τον κτηνοτρόφο. Δίνοντας τη δική του εκδοχή, ο 15χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι ο λόγος που επισκέφθηκαν την κτηνοτροφική μονάδα ήταν για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον 54χρονο επειδή εκείνος – όπως υποστήριξε ο ανήλικος – ασέλγησε εναντίον του το περασμένο καλοκαίρι όταν δούλευε στη συγκεκριμένη μονάδα, όπως και εναντίον της ανήλικης αδελφής του.

Από την πλευρά του, ο 15χρονος – κατά πληροφορίες – δήλωσε άγνοια για τις προθέσεις των συγκατηγορουμένων του, τονίζοντας ότι βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος. Οι ίδιοι ανήλικοι διώκονται επίσης για μικροκλοπές και μία απάτη που φέρονται να τέλεσαν σε προγενέστερο διάστημα. Μετά τις πολύωρες απολογίες τους και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, αποφασίστηκε η προσωρινή τους κράτηση και μέχρι να αποφασιστεί σε ποιο κατάστημα κράτησης νέων θα μεταχθούν κρατούνται στο Aστυνομικό Tμήμα της Δοϊράνης.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς κινούνται φέτος το καλοκαίρι τα Airbnb | Στο τοπ 5 των ακριβότερων ευρωπαϊκών αγορών η Ελλάδα

Με ρυθμούς ρεκόρ, στο +19% κατά μέσο όρο κινείται φέτος για το καλοκαίρι η ζήτηση στη βραχυχρόνια μίσθωση στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να κινείται μεν επί του παρόντος κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, στο +17%, ωστόσο να διατηρεί μία από τις υψηλότερες μέσες τιμές ανά διαθέσιμο δωμάτιο πανευρωπαϊκά, μαζί με την Ισλανδία, το Μονακό και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία από την AirDNA, τη γνωστή εταιρεία αναλύσεων δεδομένων βραχυχρόνιας μίσθωσης με στοιχεία από τις πλατφόρμες των Airbnb και VRBO, για τη «θερμή» περίοδο Ιουνίου- Αυγούστου η χώρα μας βρίσκεται στο τοπ 5 των ακριβότερων αγορών, με μία μέση τιμή στα 253 ευρώ. Τα στοιχεία έχουν εξαχθεί με βάση την ημερομηνία στις 15 Μαΐου για κρατήσεις το καλοκαίρι και όπως προκύπτει η, αύξηση της ζήτησης σε όλη την Ευρώπη για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο είναι στο +17% και για τον Αύγουστο στο +22%, με τους ρυθμούς στη χώρα μας να είναι κι αυτοί σε διψήφια ποσοστά, ωστόσο ελαφρώς χαμηλότερα σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσό όρο.

Πρώτη όσον αφορά τη μέση τιμή φέτος το καλοκαίρι είναι η Ισλανδία με 264 ευρώ, με 261 ευρώ ακολουθεί το Μονακό και 260 ευρώ το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ισπανία, ο κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός στη Μεσόγειο συμπληρώνει το τοπ 5, στην πέμπτη θέση μετά την Ελλάδα με 236 ευρώ. Κόσοβο, Λευκορωσία και Μολδαβία είναι οι τρεις φθηνότερες χώρες με τιμές από 50 έως 52 ευρώ. Κατά μέσο όρο φέτος στην Ευρώπη, οι τιμές ανά δωμάτιο «τρέχουν» με άνοδο κατά 9% σε σχέση με πέρυσι, με την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνεται στις 5 ακριβότερες αγορές να σημειώνει οριακή αύξηση στο +1%.

Οι προορισμοί με τους υψηλότερες ρυθμούς αύξησης εντοπίζονται σε Δανία (+27%), Ηνωμένο Βασίλειο (+16%), Ισπανία (+14%), Πολωνία (+13%) και Γερμανία (+13%).

Οσον αφορά την πορεία μέχρι σήμερα, η χώρα μας και με το δεδομένο ότι η περίοδος Ιανουαρίου- Απριλίου αποτελεί χαμηλή σεζόν ανήκει στην κατηγορία των 4 χωρών που σημείωσαν σε αυτή την περίοδο πτώση της μέσης τιμής, κοντά στο 2%, όπως αντίστοιχα πτώση είχαν και η Κροατία (-6,4%), η Σουηδία (-3,9%) και η Νορβηγία (-3%). Στον αντίποδα, Δανία, Πορτογαλία και Ουγγαρία είδαν διψήφιο ποσοστό ανόδου, φτάνοντας ακόμη και το 15,5%.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en