Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έδειξε ποιος είναι το αφεντικό

image_print

Ο Ολυμπιακός διέσυρε την ΑΕΚ 93-58 και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Αυτός είναι το αφεντικό! Με το πόδι στο… γκάζι από νωρίς, ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός απέναντι στην ΑΕΚ, καθώς τη διέσυρε 93-58, με αποτέλεσμα να κάνει το 1-0 στους ημιτελικούς της φετινής Α1 και παράλληλα να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορία τους απέναντι στην «Ένωση», που ήταν το +32 (82-50), στις 31/10/2010.

Το ματς

Όχι καλάθι, αλλά… γκολ περίμεναν να μπει στο ΣΕΦ. Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ νευρικά, με αποτέλεσμα το κυρίαρχο στοιχείο στα πρώτα τρία λεπτά να ήταν η αστοχία. Εκείνος που έσπασε το… ρόδι ήταν ο Μπράουν (0-2), με την ΑΕΚ να συντηρεί το προβάδισμά της μέχρι τα μισά, παρά την ευστοχία του Ολυμπιακού από την περιφέρεια (8-9). Εκεί, οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το ρυθμό τρέχοντας στο παρκέ και έκαναν αρχικά ένα 4-0 για το +3 (12-9). Μάλιστα, χάρη στην καλή τους άμυνα, η υπέρ τους διαφορά πήγε ακόμη και στο +7 (19-12) εξαιτίας και της αστοχίας της «Ένωσης», με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους Πειραιώτες να προηγούνται 21-14.

Η καλή άμυνα του Ολυμπιακού οδήγησε την ΑΕΚ σε πολλά αβίαστα λάθη στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου και σε συνδυασμό με την αστοχία της από την περιφέρεια (0/8 μέχρι εκείνο το σημείο) η διαφορά πήγε αρχικά στο +11 (25-14), ενώ με τον Πρίντεζη να ήταν «καυτός» έφτασε ακόμη και στο +13 (29-16). Η «Ένωση» συνδέθηκε με το καλάθι χάρη στον Μαυροειδή, αλλά τα κλεψίματα των «ερυθρόλευκων» στη συνέχεια έδωσαν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό για το +15 (35-20). Έκτοτε, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άνοιξαν ακόμη περισσότερο το ρυθμό και με τους Γουόρικ και Στρόμπερι να δίνουν τρομερή ενέργεια στο παρκέ, το σκορ του πρώτου ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 52-30.

Τη… νωθρότητα του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, κάνοντας έτσι ένα σερί 6-0 για το 52-36, στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να… συνέρχονται, πηγαίνοντας την υπέρ τους διαφορά ξανά πάνω από τους 20 πόντους (59-38), ωστόσο εμφάνισαν ξανά σημάδια χαλάρωσης, με τον Γκριν να παίρνει «φωτιά» έξω από τα 6,75μ. και να ρίχνει τη διαφορά στους 13 πόντους (59-46), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς ανήκε στους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι οποίοι πίεσαν πιο πολύ στην άμυνα και βγάζοντας συνεχώς αιφνιδιασμούς αύξαναν τη διαφορά τους, στέλνοντάς την ξανά στο +22 (70-48) στο τέλος.

Παρά τη μεγάλη διαφορά, ο Ολυμπιακός συνέχισε με την ίδια σοβαρότητα και στο τέταρτο δεκάλεπτο, φτάνοντας ακόμη και στο +31 (79-48), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Η ΑΕΚ το είχε παρατήσει εντελώς το ματς, όχι όμως οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι Πειραιώτες διατήρησαν το ξέφρενο ρυθμό τους και με την «Ένωση» να μην ήταν καν σε θέση να ακολουθήσει, η διαφορά ξέφυγε στο +36 (88-52). Στον εναπομείναντα χρόνο, το μόνο που είχε ενδιαφέρον ήταν το τελικό σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε στο 93-58.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 52-30, 70-48, 93-58

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2026: Η ατάκα για τον Μέσι που φέρεται να πυροδότησε τον καυγά Παρέδες–Γκάβι

Ένταση ανάμεσα στους παίκτες της Ισπανίας και της Αργεντινής μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026
image_print

 

Μια αιχμηρή φράση για τον Λιονέλ Μέσι φέρεται να αποτέλεσε την αφορμή για τη συμπλοκή ανάμεσα στον Λεάντρο Παρέδες και τον Γκάβι, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού του Μουντιάλ 2026.

Η Ισπανία επικράτησε της Αργεντινής με 1-0 στην παράταση, χάρη σε γκολ του Φεράν Τόρες στο 106ο λεπτό, κατακτώντας για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ωστόσο, το τελευταίο σφύριγμα στο MetLife Stadium συνοδεύτηκε από ένταση, σπρωξίματα και αντιπαραθέσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Τι φέρεται να είπε ο Πέδρι

Σύμφωνα με όσα αποδίδονται στον Λισάντρο Μαρτίνες, ο ίδιος βρισκόταν δίπλα στον Παρέδες όταν ο Πέδρι φέρεται να πλησίασε τους Αργεντινούς και να σχολίασε:

«Ο Μέσι αστόχησε και τώρα πηγαίνετε όλοι σπίτι σας».

Ο Αργεντινός αμυντικός υποστήριξε ότι ο Παρέδες άκουσε αμέσως τη συγκεκριμένη φράση και αντέδρασε, σε μια στιγμή κατά την οποία η απογοήτευση από την απώλεια του τροπαίου ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Στο αρχικό δημοσίευμα υπάρχει διαφορετική αναφορά ως προς τον Ισπανό παίκτη που έκανε το σχόλιο, καθώς σε άλλο σημείο κατονομάζεται ο Ρόδρι. Ωστόσο, στην αποδιδόμενη δήλωση του Μαρτίνες γίνεται λόγος για τον Πέδρι.

Η κατάσταση ξέφυγε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Κατά την ίδια περιγραφή, η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε γρήγορα, με ποδοσφαιριστές και από τις δύο πλευρές να παρεμβαίνουν για να υπερασπιστούν ή να απομακρύνουν τους συμπαίκτες τους.

Ο Λισάντρο Μαρτίνες ανέφερε ότι προσπάθησε να χωρίσει τους εμπλεκομένους και όχι να συμμετάσχει στον καυγά, τονίζοντας πως κανείς δεν θα ήθελε ένας τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου να ολοκληρωθεί με τέτοιες εικόνες.

«Ο σεβασμός πρέπει να είναι αμφίδρομος»

Ο διεθνής αμυντικός αναγνώρισε ότι η Ισπανία είχε κάθε δικαίωμα να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου και ότι η Αργεντινή όφειλε να αποδεχθεί την ήττα της.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο σεβασμός προς τον αντίπαλο πρέπει να διατηρείται τόσο στη νίκη όσο και στην ήττα, καθώς λίγες λέξεις σε μια φορτισμένη στιγμή μπορούν να οδηγήσουν σε ένταση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένταση μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026: Παρέδες και Γκάβι πιάστηκαν στα χέρια

Ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών της Ισπανίας και της Αργεντινής μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026
image_print

Σε επεισοδιακό κλίμα ολοκληρώθηκε ο τελικός του Μουντιάλ 2026, καθώς μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ισπανία και την Αργεντινή σημειώθηκε ένταση μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Η Ισπανία κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας με 1-0, όμως οι πανηγυρισμοί επισκιάστηκαν προσωρινά από τις αψιμαχίες που ακολούθησαν στο χορτάρι.

Πρωταγωνιστές ο Παρέδες και ο Γκάβι

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το SPORT24, ο Αργεντινός μέσος Λεάντρο Παρέδες ενεπλάκη σε έντονο επεισόδιο με τον Γκάβι της Ισπανίας.

Κατά τη διάρκεια της έντασης, οι δύο ποδοσφαιριστές πιάστηκαν στα χέρια, με τον Παρέδες να ρίχνει τον Ισπανό χαφ στο έδαφος.

Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος φέρεται να είχε εμπλακεί και σε επεισόδιο με τον αμυντικό της Ισπανίας Έρικ Γκαρθία, πιάνοντάς τον από τον λαιμό κατά τη διάρκεια των αντεγκλήσεων.

Η ένταση έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων

Οι συμπαίκτες και τα μέλη των δύο αποστολών παρενέβησαν άμεσα, αποτρέποντας την περαιτέρω κλιμάκωση του επεισοδίου.

Παρά την ένταση που επικράτησε αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα, η κατάσταση εκτονώθηκε σύντομα, επιτρέποντας να συνεχιστούν οι απονομές και οι πανηγυρισμοί των Ισπανών για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέστος Χρυσούπολης: Κρατά τον κορμό του και ενισχύεται δυναμικά ενόψει της νέας σεζόν

image_print

Μεθοδικά συνεχίζει τον σχεδιασμό του για τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Νέστος Χρυσούπολης, προχωρώντας τόσο σε σημαντικές ανανεώσεις ποδοσφαιριστών που αποτέλεσαν βασικά στελέχη της περσινής επιτυχημένης πορείας, όσο και σε μεταγραφικές κινήσεις που ενισχύουν σημαντικά το ρόστερ.

Στην ομάδα της Χρυσούπολης θα παραμείνει και τη νέα σεζόν ο Λευτέρης Αστράς, με τη διοίκηση να ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον έμπειρο τερματοφύλακα. Ο Αστράς αποτέλεσε σημείο αναφοράς κάτω από τα δοκάρια την περασμένη χρονιά, πραγματοποιώντας καθοριστικές επεμβάσεις και ξεχωρίζοντας για την ηγετική του παρουσία, το πάθος και την αγωνιστικότητά του. Η παραμονή του θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αποτελεί έναν από τους ποδοσφαιριστές που εκφράζουν τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία του συλλόγου.

Στον βασικό κορμό του Νέστου θα συνεχίσει να ανήκει και ο Βασίλης Κωστίκας. Η διοίκηση ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στην περσινή πορεία της ομάδας, προσφέροντας σταθερότητα, πάθος και συνέπεια σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Παράλληλα, ο Νέστος προχώρησε σε δύο σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις. Νέο μέλος της ομάδας είναι ο Αντώνης Τριμμάτης, ποδοσφαιριστής με πλούσιες παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες. Στην καριέρα του έχει φορέσει τις φανέλες ιστορικών συλλόγων όπως ο Ατρόμητος, ο Εθνικός, το Αιγάλεω, η Παναχαϊκή, η ΑΕΛ και η Ελλάς Σύρου, με τους ανθρώπους του συλλόγου να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η εμπειρία και η ποιότητά του θα αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της νέας περιόδου.

Στη Χρυσούπολη θα αγωνίζεται και ο Κώστας Μπαλτάς, ο οποίος αποκτήθηκε μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής ξεχώρισε για τη σταθερότητα και την αγωνιστικότητά του, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί επίσης στα Μετέωρα, τον Π.Ο. Φήκης και τον Πιερικό, αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες από απαιτητικά πρωταθλήματα.

Με τις δύο ανανεώσεις και τις ισάριθμες μεταγραφές, ο Νέστος Χρυσούπολης δείχνει ξεκάθαρα ότι επιδιώκει να διατηρήσει τον βασικό κορμό που τον οδήγησε στην επιτυχία, προσθέτοντας παράλληλα ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ, ώστε να παρουσιαστεί ακόμη πιο ανταγωνιστικός στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en