Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

« Δυσπραγίες και δυσλειτουργίες στις πιστοποιήσεις αναπηρίας »

Δημοσιεύτηκε

στις

Στα πλαίσια των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την απόκτηση αδασμολόγητων αναπηρικών αυτοκινήτων, πολίτες που έχουν την ανάγκη απόκτησης ανάλογων αυτοκινήτων, προέβησαν στην παραγγελία αυτών βασισμένοι στην αναθεώρηση του ΚΕΒΑ που προβλέπει την παραπληγία – τετραπληγία ως άπαξ πιστοποιούμενη πάθηση από τις νόμιμες επιτροπές των ΚΕΠΑ.

Ωστόσο  οι παλαιότερες της αναθεώρησης του ΚΕΒΑ πιστοποιήσεις  και ειδικότερα οι πιστοποιήσεις παραπληγίας – τετραπληγίας προέβλεπαν την περιοδική επανεξέταση των αιτούντων για να πιστοποιείται  η  επιδείνωση  της κατάστασης του αιτούντα. Επειδή οι υπηρεσίες εκτελωνισμού, εφαρμόζοντας τον νέο ισχύοντα νόμο αναζητούν εφ όρου ζωής πιστοποίηση της τετραπληγίας – παραπληγίας οι ενδιαφερόμενοι που έχουν πιστοποιήσεις με τον προηγούμενο νόμο πρέπει να αναμένουν  τη λήξη της προηγούμενης πιστοποίησης ή να αποδείξουν επιδείνωση της αναπηρίας.

Εάν όμως οι αιτούντες επικαλεστούν  επιδεινούμενη κατάσταση της αναπηρίας τους και εισαχθούν σε  νοσηλευτικό ίδρυμα,  η εισαγωγή τους επισύρει αυτόματα την αναστολή καταβολής του εξωιδρυματικού επιδόματος των παραπληγικών και τετραπληγικών

Δεδομένου ότι :

Όσο καθυστερεί η απόκτηση του νέου πιστοποιητικού οι ενδιαφερόμενοι επιβαρύνονται με αποθηκευτικά έξοδα των προς εκτελωνισμό αυτοκινήτων

Τα αδασμολόγητα αυτοκίνητα υπάρχουν για τη διευκόλυνση των αναπήρων και ως εκ τούτου οι γραφειοκρατικές εμπλοκές ακυρώνουν αυτή τούτη την ουσία του μέτρου

Ή έναρξη νοσηλείας για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας επισύρει αυτόματα την αναστολή καταβολής του εξωιδρυματικού επιδόματος

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Τι προτίθεσθε να κάνετε προκειμένου να επιταχύνετε την απόκτηση των κατάλληλων πιστοποιητικών αναπηρίας για τον εκτελωνισμό των αναπηρικών αυτοκινήτων;
  2. Τι προτίθεσθε να κάνετε ως προς την επανεξέταση των προϋποθέσεων που οδηγούν σε αναστολή καταβολής  του εξωϊδρυματικού επιδόματος σε περίπτωση νοσηλείας των δικαιούχων;

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δείχνουν ότι τα εισοδήματα της περιόδου για το 9μηνο Ιανουάριος Σεπτέμβριος 2019 σημείωσαν αύξηση 14% υπερβαίνοντας 16 δυς ευρώ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Συνέντευξη τύπου Δημάρχου

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης ώστε να ενημερώσει τους πολίτες ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου οι δημότες Καβάλας πρέπει να δηλώσουν στην αρμόδια υπηρεσία τα ακριβή τετραγωνικά μέτρα των σπιτιών τους. Ο δήμαρχος έδωσε και απαντήσεις σχετικά με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε

στις

Το πρωί της Τετάρτη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της παρουσία του Δημάρχου Θεόδωρου Μουριάδη και άλλων φορέων της πόλης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Διαφωνία και αποχώρηση Παναγιωτίδη από την διοίκηση Δέμπα του Επιμελητηρίου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Χθες το βράδυ στις 7.30 υπήρξε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καβάλας της παράταξης του Μάρκου Δέμπα με σκοπό και στόχο να διερευνηθούν οι προθέσεις του Α΄Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιάννη Παναγιωτίδη μετά την τελευταία συνέντευξη τύπου που έδωσε, όπου ισχυρίστηκε ότι υπήρχε “μυστική συμφωνία” μεταξύ του Δέμπα και του ιδίου, για την αλλαγή της Προεδρίας του Επιμελητηρίου τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. 

Στην σύσκεψη διαπιστώθηκε πλήρη διάσταση απόψεων μεταξύ των δυο ανδρών με τον κ. Δέμπα να είναι κατηγορηματικός ότι ποτέ δεν υπήρξε συμφωνία παρά μόνο κάποιες συζητήσεις, έστω και προχωρημένες οι οποίες όμως ποτέ δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα και αποφάσεις.

Επίσης όπως προέκυψε κανένα μέλος της Διοικητικής Επιτροπής δεν γνώριζαν την “επίμαχη” υποτιθέμενη συμφωνία όπως παραδέχθηκαν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι Δέμπας και Παναγιωτίδης. 

Από την πλευρά των μελών της Διοικητικής Επιτροπής υπήρξαν τοποθετήσεις όπου χαρακτήρισαν την “μυστική συμφωνία”, ακόμα και αν υπήρχε “παράνομη” και άνευ ουσίας, εφόσον δεν ήταν ενήμερα τα μέλη της παράταξης και οι υποψήφιοι επισήμως όπως θα έπρεπε να είχε γίνει για λόγους τυπικούς αλλά και δεοντολογίας. 

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι δύο φορές δόθηκε η ευκαιρία και στους δυο εμπλεκόμενους να “αποκαλύψουν” την υποτιθέμενη μυστική συμφωνία, αλλά  την αρνήθηκαν. Μία κατά την διάρκεια της συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του συνδυασμού, αλλά και όταν το θέμα τέθηκε ευθέως από όλα τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής σε συνεδρίαση όπου και πάλι δεν επιβεβαιώθηκε με την Μάρκο Δέμπα να την αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο φορές. 

Ο κ. Παναγιωτίδης μετά την εξέλιξη αυτή διαχώρισε την θέση του από την ομάδα Δέμπα και δήλωσε στους παρεβρισκόμενους ότι θα συνεχίσει μόνος του, παραιτούμενος ουσιαστικά από την Αντιπροεδρία αλλά και την συμμετοχή στην παράταξη με την οποία εκλέχθηκε.

Επίσης ανέφερε στους παρεβρισκόμενους ότι στις επόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας θα διεκδικήσει την προεδρία με δική του παράταξη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

geotech_banner

Social

Facebook
TwitterΔρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ