Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

«Ψάχνουν» ακόμα τον χώρο για την εγκατάσταση της Aegean LNG – Ανακοινώσεις μέσα στον Μάιο – Λ. Βασιλειάδης: «Αναμένουμε με ενδιαφέρον την ΜΠΚΕ»

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες της ΔΕΠΑ για τον εντοπισμό της καταλληλότερης θέσης για την εγκατάσταση της πλωτής πλατφόρμας αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου Aegean LNG, καθώς σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί ως τον Μάιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ κλιμάκιο της ΔΕΠΑ επισκέφθηκε την Καβάλα λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, και επιθεώρησε την περιοχή της Νέας Καρβάλης, το εμπορικό λιμάνι “Φίλιππος Β’», τις χερσαίες εγκαταστάσεις της Kavala Οil και την εξέδρα στον Πρίνο, με σκοπό να μελετηθούν και να καταγραφούν τα δεδομένα της περιοχής.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ο υπεύθυνος για το πρότζεκτ του LNG στην περιοχή μας Γ. Αυλωνίτης, “πολύ σύντομα, πιθανότατα μέχρι τα μέσα του Γενάρη, θα είναι έτοιμο το πρώτο αποτέλεσμα, μια μικρή μελέτη, σχετικά με το ποιος θα είναι ο καταλληλότερος χώρος για την εγκατάσταση σταθμού LNG, ενώ μέχρι τα τέλη Γενάρη-αρχές Φλεβάρη θα είναι έτοιμη και η προκαταρκτική μελέτη ασφαλείας της εγκατάστασης. Οι επισκέψεις αυτές θα είναι συνεχείς το προσεχές διάστημα και η ακριβής θέση της εγκατάστασης είναι το βασικό θέμα της μελέτης. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν προκρίνεται κάποιος χώρος από τους προαναφερθέντες ούτε η εξέδρα Κ στην Καλλιράχη, μια και αυτά θα είναι αποτελέσματα της μελέτης ασφαλείας. Το προσχέδιο είναι στο γραφείο μου και ήδη εξετάζονται οι ζώνες στην περιοχή. Αυτά θα τεθούν εις γνώσιν των αρχών της περιοχής. Τίποτε δε θα εγκριθεί πριν πάρουμε το “OK” από το ΤΕΕ, που είναι και ο σύμβουλος της Περιφέρειας. Σε εξέλιξη παραμένει και ο διάλογος με την τοπική κοινωνία και θα είναι κι αυτός συνεχής»

Σχολιάζοντας  την επίσκεψη αυτή ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Λάζαρος Βασιλειάδης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Λ. Βασιλειάδης: Για να δώσουμε το πράσινο φως θα πρέπει να μας δώσουν τα στοιχεία που ζητήσαμε

Αυτή η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της συγκέντρωσης στοιχείων για την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων, η οποία με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο. Εμείς έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό από την ΔΕΠΑ να μας δώσει τα στοιχεία που προκύπτουν από μια προκαταρκτική μελέτη που εκπονήθηκε παλαιότερα, και η οποία φέρεται να υποδεικνύει την περιοχή ανατολικά της Καβάλας ως την πλέον κατάλληλη περιοχή για την κατασκευή της πλωτής πλατφόρμας. Στόχος μας είναι να δούμε κατά πόσο τεκμηριώνονται τα στοιχεία της προκαταρκτικής μελέτης, διότι εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από όλους την περιοχή, την επιβάρυνση που έχει δεχτεί λόγω της ΒΦΛ, τις ανάγκες και τις αναπτυξιακές προοπτικές της. Αυτά τα στοιχεία ωστόσο δεν μας έχουν δοθεί.

Το ότι ο κ. Αυλωνίτης δήλωσε ότι τίποτε δε θα εγκριθεί αν δεν δώσει το πράσινο φως το ΤΕΕ ΑΜ είναι, φυσικά, κάτι που τιμά τον ρόλο του Επιμελητηρίου. Για να μπορέσουμε, όμως, να δώσουμε αυτό το πράσινο φως θα πρέπει να δοθούν τα στοιχεία που ζητήσαμε ούτως ώστε η ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί να μπορέσει να γνωμοδοτήσει κατάλληλα. Ούτως ή άλλως η ομάδα εργασίας θα καταθέσει πολύ σύντομα το πόρισμά της, ωστόσο αυτό θα στηρίζεται μονάχα στα δεδομένα που διαθέτουμε μέχρι σήμερα. Από εκεί και πέρα, άπαξ και εκδοθεί η ΜΠΚΕ θα την μελετήσουμε εξονυχιστικά για να εξάγουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

Όσον αφορά την αποθήκη Κ, εμείς ήμασταν αυτοί που προτείναμε να βγει σε δημοπρασία και διεθνή διαγωνισμό η αποθήκη αυτή. Συνεπώς είναι θετικό το ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για αυτόν τον διαγωνισμό, αφού μιλάμε για ένα αναπτυξιακό έργο που δεν έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Μέχρι στιγμής, όμως, οι διαδικασίες για την αξιοποίηση της αποθήκης αυτής έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ.

Πηγή: kavalapress.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρνητικά όλα τα τεστ σε προσωπικό/φιλοξενούμενους του Κωνστάντειου Γηροκομείου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοινώθηκε το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουλίου ότι τα τεστ κορωνοϊού στους φιλοξενούμενους & το προσωπικό του «Κωνστάντειου» γηροκομείου Καβάλας είναι όλα αρνητικά.

Άρα δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κρούσμα του ιού στο γηροκομείο εκτός από αυτό του 85χρονου, οποίος παραμένει σε δωμάτιο “καραντίνα” εντός του γηροκομείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σπιρτζης | Οσες παραχωρήσεις έγιναν από το ΤΑΙΠΕΔ στο Λιμάνι της Καβάλας έγιναν με πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη συζητήθηκε και η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Απόστολος Παύλος.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καβάλας μετέφερε ότι θα πρέπει αρμόδιος για τα θέματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού να είναι ο δήμος και όχι κάποιος ιδιώτης ενώ όσον αφορά τις παραχωρήσεις του ΤΑΙΠΕΔ ο πρώην Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι όποιες παραχωρησεις υπάρχουν από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι στιγμής έγιναν μετά από πολλές πιέσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αιτημα Μουριάδη σε Νοτοπούλου-Σπίρτζη να μην περνούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αφορμή την απόρριψη του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της περιοχής της συνοικίας της Παναγίας Καβάλας από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Καβαλας αλλά και την έγκριση του συγκεκριμένου προγράμματος στο Δήμο Χαλανδρίου δ(σχετικά εδώ) ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης μετέφερε ως αίτημα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστο Σπίρτζη κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στην Καβάλα τα συγκεκριμένα προγράμματα ΕΣΠΑ που δεν εγκρίνονται να μην περνούν από το δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε να προχωρούν κανονικά χωρίς αντιδράσεις όταν είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πώς σχετικά με την συγκεκριμένη πρόταση η πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου δεν φαίνεται να συμφώνησε με τον Δήμαρχο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μουριαδης σε Νοτοπούλου | Σφάλμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη γέφυρα το πληρώνουμε ακόμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Πραγματοποιείται αυτήν την ώρα συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου και Χρήστου Σπίρτζη με τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη στο Δημαρχείο Καβάλας.

Μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζητούνται ειναι και αυτό της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο της Καβάλας όπου ο Δήμαρχος μετέφερε στην πρώην Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου πώς ένα σφάλμα της προηγούμενης διοίκησης του δήμου το πληρώνει ακόμα ο Δήμος Καβάλας αναφερόμενος φυσικά στο γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όχι στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να αποκατασταθεί η γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο.

Μρταξύ άλλων ο πρώην υπουργός υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι σε συνολικότερο βαθμό η Περιφέρεια έχει πρόβλημα με τις γέφυρες δίνοντας το παράδειγμα της γέφυρας του Ιάσμου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ